Now Reading
Knygų pusryčiai – nuoširdus, jaukus ir linksmas sąmyšis darže (konkursas)

Knygų pusryčiai – nuoširdus, jaukus ir linksmas sąmyšis darže (konkursas)

Knygų pusryčiai – nuoširdus

Laikas.lt

Dėdulė Petsonas ir katinėlis Findusas vėl su mumis. Kad šie geriausi draugai gyvena mažame raudoname namelyje su staliaus dirbtuve, vištide, malkine ir sodu, ko gero žino jau beveik visi. Kaip ir tai, jos jie nuolat patiria nuotykių ir niekada nepritrūksta veiklos. 

Garsus šiuolaikinis švedų vaikų rašytojas ir iliustruotojas Svenas Nordkvistas ypač mėgstamas už knygelių seriją apie dėdulę Petsoną ir katinėlį Findusą. Nuoširdžiai, su humoru aprašyti ir genialiai iliustruoti Petsono ir Finduso nuotykiai žavi viso pasaulio vaikus ir jų tėvelius. Leidykla „Nieko rimto“ jau išleido ne vieną šios serijos istoriją: „Kaip Findusas, būdamas mažas, ėmė ir prapuolė“, kurioje nuotaikingai pasakojama apie tai, kaip užsimezgė Finduso ir Petsono draugystė, „Kaip Findusas gaidį Karuzą išvijo“, „Persono tortas“, „Nelaimingas Petsonas“, „Lapių medžioklė“ ir kviečia toliau draugauti su Petsonu ir Findusu knygoje „Sąmyšis darže“.

Jeigu, pavasariui atėjus, į dirvą pasėsime morkų sėklų, tai išdygs morkos. O iš kiekvienos pasodintos senos bulvės užaugs penkios ar net dešimt naujų. Taigi iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad daržininkauti tikrai verta.

Tačiau nenuoramos Finduso nedomina nei penkios, nei dešimt bulvių… Ir morkos jam neįdomu! Ką gi, dėdulė Petsonas galiausiai nusileidžia, ir Findusas pasodina… mėsos kukulį! Dabar reikia tik laistyti daržą ir laukti. „Tu gali laistyti, o aš lauksiu“, – nuolankiai sutinka Findusas. Deja… Jiems belaukiant, darže kyla sąmyšis…

Kviečiame dalyvauti konkurse ir laimėti šią knygelę. Dalyvauti čia.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top