Now Reading
Paroda „Ryžaplaukių portretai“ jau „Panoramoje“

Paroda „Ryžaplaukių portretai“ jau „Panoramoje“

Paroda „Ryžaplaukių portretai“ jau „Panoramoje“

Laikas.lt

Redakcijos „Laikas.lt“ socialinės akcijos „Ieškomi Ryžaplaukiai“ paroda „Ryžaplaukių portretai“ iš kino teatro „Pasaka“ perkelta į prekybos centro „Panorama“, antrąjį aukštą. Tuos, kurie dar nespėjo išvysti šios ugningos parodos arba dar kartą nori pasigrožėti raudonplaukiais, tarp kurių yra ir žinomų Lietuvos veidų, kviečiame apsilankyti didžiausioje Lietuvos istorijoje auksinių garbanų savininkų parodoje, kuri vyks iki rugpjūčio 6 dienos.

Raudonplaukiai sudaro vos 2 proc. pasaulio gyventojų ir, mokslininkų prognozėmis, iki 2060 m. gali visiškai išnykti. Kadangi recesyvinis kaštoninių plaukų, strazdanų ir blyškios odos genas yra nustelbiamas dominuojančių genų, tai net ir raudonplaukės poros vaikas gali būti šatenas, o ne raudonplaukis.

Todėl dar vasario pradžioje paskelbėme socialinę akciją „Ieškomi Ryžaplaukiai“, kurios tikslas – išsaugoti ryžą geną ir laužyti įsigalėjusius grožio stereotipus. Akcijos metu fotografas Tadas Černiauskas įamžino rekordinį skaičių – net 80 ryžaplaukių.

Iš visų akcijoje dalyvavusių ugniaplaukių buvo atrinkta 30 išraiškingiausių portretų, tarp kurių buvo ir žinomų Lietuvos veidų: aktorius Andrius Paulavičius, žurnalistas Juras Jankevičius, rašytojas Sigutė Ach ir muzikantas Laurynas Lapė. Kai kurių raudonplaukių fotografijos atsidūrė ir balandžio mėnesio žurnale „Laikas.lt“, o garbanės Dinaros portretas papuošė žurnalo viršelį.

Daugiau nei mėnesį trukusi nuotraukų ekspozicija kino teatre „Pasaka“ pritraukė ne tik gausų būrį raudonplaukių bei jų draugų, bet ir televizijos laidų kūrėjus, kurie mielai pasidalino įspūdžiais apie šią parodą bei pačią socialinės akcijos reikšmę.

„Ši graži socialinė akcija ugdo toleranciją. Vilniuje raudonplaukiai, manau, gali gyventi laisvai ir nėra jokių patyčių, netgi priešingai – ši spalva yra madinga, daugelis bando ją išgauti dažydami plaukus. Tuo tarpu kituose Lietuvos miesteliuose, „ryžas“ – ne visuomet yra toleruojamas, todėl socialinės akcijos padeda laužyti įsigalėjusius grožio stereotipus“, – savo mintimis dalinosi laidos „Mados reidas“ vedėjas Mantas Petruškevičius.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Temperamentingieji raudonplaukiai didžiuojasi savo „ryžu“ genu ir bet kokiu būdu siekia išsaugoti savo išskirtinumą. Jie yra įsitikinę, jog „ryži“ plaukai – ne tik stilius, bet ir gyvenimo būdas.

Strazdanoti linkėjimai

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top