Žaliavalgiai – badauja, krimsdami beskones morkas ir salotas? (Foto)

Laikas.lt

Žaliausia Vilniaus naujiena – sveikų kokteilių ir maisto baras Rūdninkų gatvėje. Žmonės kasdien vis labiau įsisąmonina, kad reikia valgyti tik švarų ir sveikai užaugintą maistą. Kitas žingsnis nuo produktų pasirinkimo paprastai būna supratimas apie maisto paruošimą.

„Virtuvės raida lėmė, kad šiandien mūsų maistas gyvena ypatingai ilgą gyvenimą prekių lentynose, o tai jo gamintojams uždirba labai daug pinigų. Tačiau šiuolaikinis žmogus po truputį atranda, kad pats geriausias maistas jo kūnui atsiranda paprasčiausiu būdu – iš gamtos“ - savo žinomis dalinosi Gražina Gum. Puikus to pavyzdys puiki vegeratų išvaizda ir sveikata

Žaliavalgiška virtuvė – natūralaus maisto pateikimo mokslas. „RAW VEGAN“ gaminiuose – jokios mėsos, jokio pieno ar jo produktų, jokių kiaušinių, o maistas kaitinimas ne aukštesnėje nei 42 laipsnių temperatūroje. Ši karščio riba atskiria žaliavalgišką virtuvę nuo visų kitų pasaulio virtuvių.

Būtent dėl to Gražina Gum pavadinime panaudojo skaičių 42 – tai šiuolaikinio mokslo įrodyta riba, kai gyvas maistas sudega ir praranda savo maistingąsias savybes.

Pastaruosius metus Gražina aktyviai skiepija gyvojo maisto kultūrą Lietuvoje. Baras žaliavalgiams - tik viena iš jos veiklų. „Raw 42“ organizuoja ir žaliavalgiškos kulinarijos kursus. Šeimininkė įgavo patirties ir pažino šią virtuvę iš užsienio meistrų. Žaliavalgystę moteris atrado prieš penkerius metus, tačiau žolių rinkimu, vaistiniais augalais ir maisto ruošimu ji domėjosi nuo vaikystės. Gydytojų šeimoje užaugusi Gražina visada jautė, kad maistas žmogui yra pirmieji vaistai.

Žalieji sveikatos kokteiliai plakami iš miškuose surinktų žolių, kurias renka patys. Taip pat šiame bare yra siūlomi išskirtinai ryškių skonių patiekalai: šokoladinis tortas be grietinėlės ir kiaušinių, tiršti bananų ledai be pieno, pica be miltų, sušiai be ryžių, saldūs šokoladiniai saldainiai be cukraus, roko žvaigždės kokteilis be alkoholio ir dar daugelis kitų.

„Žmonės, kurie galvoja, jog žaliavalgiai viso labo kramto alkūnės skonio morkas ir badauja salotomis, klysta. Šis baras kaip tik jiems, paneigiantis visas klaidingas vaisių ir daržovių valgymo klišes“, - šypsosi G. Gum ir visus nesibaidančius naujovių kviečia tai išbandyti patiems.

raw, raw42, vegetarai, žalias maistas, žaliavalgiai, žaliavalgystė

Naujausi komentarai
dona
2012-12-28, 15:43
be mesos galeciau gyvent bet be pieno ir varskes nee
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai