Now Reading
D. Montvydas bandys savo laimę „Eurovizijos” pusfinalyje

D. Montvydas bandys savo laimę „Eurovizijos” pusfinalyje

D. Montvydas bandys savo laimę „Eurovizijos” pusfinalyje

ELTA
Nuotr. EPA-ELTA

57-ojo „Eurovizijos” konkurso antrajame pusfinalyje Azerbaidžano sostinėje Baku ketvirtadienio vakarą susirungs aštuoniolikos Europos valstybių atlikėjai. Savo laimę patekti į konkurso finalą jame mėgins Lietuvos nacionalinę atranką laimėjęs Donatas Montvydas.

Sceninį Donny Montell vardą pasirinkęs D. Montvydas savo dainą „Love is Blind” atliks aštuonioliktas – paskutinis.

Prieš jį pasirodys Serbijos, Makedonijos, Nyderlandų, Maltos, Baltarusijos, Portugalijos, Ukrainos, Bulgarijos, Slovėnijos, Kroatijos, Švedijos, Gruzijos, Turkijos, Estijos, Slovakijos, Norvegijos, Bosnijos ir Hercegovinos atstovai.

Šiame pusfinalyje balsavimo teisę taip pat turės Jungtinė Karalystė, Prancūzija ir Vokietija.

Šių metų konkurse, kaip 2008 ir 2011 metais, dalyvaus 42 šalys. Į „Euroviziją” po pertraukos sugrįžo Juodkalnija, tuo tarpu Lenkijos, o vėliau ir Armėnijos transliuotojai šiemet nusprendė nedalyvauti.

Baku „Crystall hall” arenoje antradienio vakarą pasirodė Juodkalnijos, Islandijos, Graikijos, Latvijos, Albanijos, Rumunijos, Šveicarijos, Belgijos, Suomijos, Izraelio, San Marino, Kipro, Danijos, Rusijos, Vengrijos, Austrijos, Moldovos, Arijos atstovai .

Kelialapiai į finalą atiteko Rumunijos, Moldovos, Islandijos, Vengrijos, Danijos, Albanijos, Kipro, Graikijos, Rusijos ir Airijos atstovams.

Šiame pusfinalyje balsavimo teisę taip pat turėjo Azerbaidžanas, Italija ir Ispanija.

Vėlų ketvirtadienio vakarą antrojo pusfinalio atlikėjai „Crystall hall” arenos scenoje savo dainas pristatys 120 milijonų žiūrovų siekiančiai Europos televizijos auditorijai.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Eurovizijos” konkurso finalas vyks gegužės 26-ąją. Finale be pusfinalių konkurso tradiciškai dalyvaus Prancūzija, Vokietija, Ispanija, Didžioji Britanija, Italija ir praėjusių metų „Eurovizijos” nugalėtojas Azerbaidžanas.

Balsavimas, skirtingai nei pernai, prasidės tik pasirodžius visiems dalyviams. Kaip visuomet, iš kiekvieno pusfinalio dešimt geriausių keliaus į finalą. Kaip jau įprasta, šiemet 50 proc. rezultato priklausys nuo profesionalų komisijos įvertinimų. Vadinasi, ir pusfinalių, ir finalo metu kiekvienoje šalyje esančios komisijos taškai bus sumuojami su žiūrovų taškais santykiu 1:1. Susumavus gaunami bendri šalies taškai. Esant lygiam taškų skaičiui žiūrovų balsai turi didesnę reikšmę.

Tiesioginė pusfinalio transliacija per LTV – 22 val.


Lietuvos naujienų agentūra ELTA. Visos teisės saugomos. Platinti, kopijuoti be Eltos sutikimo draudžiama.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top