Now Reading
„Liūdni slibinai“ kitą savaitę Londone pristatys dainą Eurovizijai

„Liūdni slibinai“ kitą savaitę Londone pristatys dainą Eurovizijai

„Liūdni slibinai“ kitą savaitę Londone pristatys dainą Eurovizijai

Laikas.lt

Tautos balso pripažinimą per „T.Ė.T.Ė.“ muzikos apdovanojimus pelnę „Liūdni slibinai“ kitą savaitę Londone vyksiančiame koncerte pristatys dainą, skirtą „Eurovizijai“. Tuo pačiu tai bus pirmoji lietuvių autorių kūrybą propaguojančios grupės daina ne gimtąja kalba. Daina bus pristatyta „Fiddlers Elbow“ klube Jungtinėje Karalystėje gyvenantiems ar besisvečiuojantiems lietuvaičiams, tačiau dalyvavimo Eurovizijoje kitais metais liūdnoji trijulė nesvarsto.

„Tautiečiai mūsų dažnai klausia, kada mes dalyvausime visuotinėje muzikos euforijoje – „Eurovizijoje“. „Eurovizija“, žinoma, yra liūdesio kupinas konkursas ir mes neabejojame kad su savo daina jį laimėtume. Būtent dėl šios priežasties ir neplanuojame ten dalyvauti – juk visai neįdomu, jeigu žinai, kad laimėsi“, – sako įžvalgusis „Liūdnų slibinų“ proto ir moralės sergėtojas Vaidas Kublinskas.

Gegužės 30 dieną Londono klube „Fiddlers Elbow“ į „Liūdnų slibinų“ koncertą susirinkę žiūrovai galės išgirsti gerai žinomas ir dar tik rudenį naujame grupės albume atsirasiančias dainas. Programoje bus atliekama aklos nostalgijos socialistiniams įvaizdžiams turinti daina „Pieno fabrikėlis“, Kazio Binkio romantiškai plaukiojantys „Šilkasparniai debesėliai“ bei piemenėlių ganymo džiaugsmą budinanti „Daina, raginanti tautą“, liaudyje geriau žinoma pavadinimu „Ralio karvytis“.


„Skrisdami į svečią šalį žadinti tėvynės liūdesio, į pagalbą, žinoma, pasiimsime ir mūsų gerus draugus Kazį Binkį, Kristijoną Donelaitį, Justiną Marcinkevičių, Maironį ir kitus. Beje, pastarasis poetas stebinančiai įkvepia Aistę Lasytę naujam šiuolaikinės moters įvaizdžiui, todėl būtinai pademonstruosime jų abiejų šiuolaikinio skambesio kupiną duetą“, – teigia Vaidas Kublinskas, nusiteikęs svečioje šalyje tarp tenykščių moterų išbandyti savo alternatyvų grožį.

Tobulybės klausimą koncerto programoje nagrinės muzikinis „Liūdnų slibinų“ triptikas, susidedantis iš grupės moters Aistės Lasytės feministinio muzikinio pamąstymo „Jeigu aš būčiau vyras“, Vaido Kublinsko svajonių kupinos dainos „Jeigu aš būčiau gražus“ ir Dominyko Vaitiekūno mažo ūgio problemų rinkinio „Jeigu aš būčiau didelis“.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Sugrįžę po kelionės „Liūdni slibinai“ ketina pasidalinti užsienietišku liūdesiu ir su gimtojo krašto gyventojais. Vos sugrįžusią į Lietuvą aktorių grupę kitą savaitgalį bus galima išgirsti ir pamatyti praeitimi dvelkiančioje „Pakruojo dvaro šventėje“. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top