Now Reading
Parodos „Ryžaplaukių portretai“ atidaryme raudonplaukių šturmas (Foto, video)

Parodos „Ryžaplaukių portretai“ atidaryme raudonplaukių šturmas (Foto, video)

Parodos „Ryžaplaukių portretai“ atidaryme raudonplaukių šturmas (Foto

Laikas.lt
Nuotr. Rūta Rylaitė

Antradienio vakarą kino teatre „Pasaka“ įvyko rekordinės raudonplaukių fotosesijos „Ieškomi Ryžaplaukiai“ parodos atidarymas. Šis įvykis pritraukė ne tik gausų būrį Lietuvos raudonplaukių bei jų draugų, bet ir televizijos laidų kūrėjus.

Atidarymo metu žiniasklaidos atstovai bendravo su raudonplaukiais ir domėjosi ne tik jų išvaizdos ypatumais, bet ir jų asmenybėmis. Parodos lankytojai buvo vaišinami netradicinėmis ryžos spalvos vaišėmis: šviežių sulčių baras Soko siūlė ką tik spaustų morkų ir apelsinų sulčių, o sveiką konditeriją gaminančios Cukatos visus vaišino morkų pyragais bei kitais saldžiais skanumynais.

„Ši graži socialinė akcija ugdo toleranciją. Vilniuje raudonplaukiai, manau, gali gyventi laisvai ir nėra jokių patyčių, netgi priešingai – ši spalva yra madinga, daugelis bando ją dažydami plaukus. Tuo tarpu kituose Lietuvos miesteliuose, „ryžas“ – ne visuomet yra toleruojamas, todėl tokios socialinės akcijos padeda laužyti įsigalėjusius grožio stereotipus“, – kalbėjo atidaryme apsilankęs laidos „Mados reidas“ vedėjas Mantas Petruškevičius.

Socialinės akcijos idėja – išsaugoti Lietuvos raudonplaukius, laužyti įsigalėjusius grožio stereotipus bei pasakyti visuomenei, jog grožis – kiekvienam skirtingas, buvo įgyvendinta fotografo Tado Černiausko fotosesijoje.

Pasak fotografo T. Černiausko, jis visada jautė didelę simpatiją raudonplaukiams. „Slapta ir pats norėjau būti vienas iš jų. Pasitaikius progai juos fotografuoti, net nesudvejojau, nes šie žmonės atrodo labai charizmatiški ir fotogeniški“, – sako fotografas.

Iš daugiau nei 80-ies akcijoje dalyvavusių raudonplaukių buvo atrinkta 30 išraiškingiausių portretų, tarp kurių buvo ir aktorius Andrius Paulavičius, žurnalistas Juras Jankevičius, rašytoja Sigutė Ach ir muzikantas Laurynas Lapė.

Patys raudonplaukiai savo plaukų spalvą vertina dėl išskirtinumo:

„Kodėl man patinka būti raudonplaukiu? Visų pirma, pats gi nepasirinkau. Iš pradžių susitaikiau su tuo, vėliau supratau, kad man gražu. Tai turi privalumų ir trūkumų, bet labai padeda neturėti blogų draugų, o turėti tik geriausius. Be to, nereikia stengtis, kad išsiskirtum iš minios. Pakankamai stilinga. Pagaliau, neša laimę“, – pasakoja Vaidas.

„Seniau nepatiko būti raudonplauke, o dabar šios spalvos nekeisčiau į nieką kitą, nes esu visur atpažįstama ir be jokių pastangų išsiskiriu iš minios“, – savo mintimis dalinasi Dinara, kurios portretas papuošė ir „Laikas.lt“ žurnalo viršelį.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Temperamentingieji raudonplaukiai didžiuojasi savo „ryžu“ genu ir bet kokiu būdu siekia išsaugoti savo išskirtinumą. Jie yra įsitikinę, jog „ryži“ plaukai – ne tik stilius, bet ir gyvenimo būdas.

Rekordinio skaičiaus raudonplaukių fotosesijos parodą „Ryžaplaukių portretai“ bus galima išvysti gegužės 16–birželio 4 dienomis kino teatre „Pasaka“. Vėliau ši paroda kelsis į kitas vietas bei kitus Lietuvos miestus.

Čia žiūrėkite „Mados reido“ reportažą iš parodos.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top