Savaitgalio serialas. Grožio konkursai nepilnametėms

Laikas.lt

Jungtinėse Amerikos Valstijose filmuojamame realybės šou „Toddlers & Tiaras“ (liet. Vaikai ir Tiaros) rodomos tikros istorijos apie motinas, kurios skatina savo vos kelerių metukų (arba nė metų nesulaukusias) dukreles dalyvauti grožio konkursuose. Ekrane matomos talentų konkurso dalies repeticijos, grakščios eisenos bei mojavimo ar oro bučinių siuntimo pamokėlės, tačiau daugiau emocijų kelia visiškai kitokie epizodai.

Mergytės purškiamos dirbtiniu įdegiu, guldomos į soliarumus, joms balinami dantys, skausmingai veliami ir šukuojami plaukai, prisegamos sintetinių plaukų sruogos, kuriamas ryškus ir nenatūralus makiažas, lakuojami nagai tam, kad jos būtų panašios į gyvas lėles. Jeigu skaitydami praleidote, tai pasikartosime, kalba eina apie dažniausiai trejų – šešerių metų vaikus.

Grožio konkursų mamos

Keisčiausia tai, kad mergyčių tėčiai dažniausiai lieka už kadro – jie ramiai moka už dalyvavimą konkursuose bei pasiruošimą jiems, tačiau retai reiškia savo nuomonę eteryje. Reikėtų pabrėžti, jog dalyvavimas tokiuose konkursuose nėra naudingas finansiškai. Prizinių vietų nugalėtojos kartais apdovanojamos piniginėmis premijomis, tačiau sudėjus dalyvavimo kainą, kuro išlaidas, pasiruošimui skirtus pinigus, apdovanojimas ištirpsta akimirksniu. Motinoms nerūpi, jos pačios dažnai pripažįsta, kad vaikystėje neturėjo galimybių dalyvauti panašiuose konkursuose dėl pinigų stokos arba atrankos komisijai jos neatrodė pankankamai gražios. Žinoma, pagrindinė priežastis ta, kad jų pačių motinos nenorėjo ar negalėjo skirti laiko konkursams, kurie neretai tampa pagrindiniu ir vieninteliu darbu. Pasišventusios motinos JAV vadinamos peagent moms (liet. grožio konkursų mamos).

Grožio konkursų krekas

Daugelyje serijų rodoma, kaip mamos savo dukterims girdo energetinius gėrimus, maišo skirtingų gėrimų rūšis, siekdamos stipresnio efekto: „Mano ypatingosios sultys padės man laimėti. Mano pirmyn – pirmyn sultys pradeda veikti,“ – krykštauja penkiametė konkurso dalyvė Alana išgėrusi Red Bull ir Mountain Dew kokteilio.

Mergaitės mama į kritiką reaguoja ramiai ir sako, jog nuo ankstyvo ryto iki vėlyvo vakaro trunkantys konkursai labai išvargina, tad energetiniai gėrimai būtini: „Yra žymiai blogesnių dalykų. Juk galėčiau ją girdyti alkoholiu,“ - komentuoja mama.

Dar daugiau diskusijų kelia grožio konkursų krekas (beje, originalų pavadinimą sugalvojo viena iš mamyčių), tai JAV populiarūs, smulkūs saldainiai suberti į šiaudelio formos tūtelę – vienas, ar pora saldainių tikrai nekenkia, tačiau dėl pergalės pamišusios mamytės vaikams duoda dešimtis jų, o tuomet leidžia dukroms viską užsigerti energetiniais gėrimais. Tokia angliavandenių bomba pavojinga net suaugusio žmogaus širdžiai, o kalbėti apie kenksmingumą vaiko organizmui net neverta.

Nepilnametės prostitutės

Didžiausio dėmesio šou sulaukė, kuomet viena iš dalyvių buvo aprengta, kaip prostitutė iš filmo „Graži moteris“ – mergaitė dėvėjo peruką, trumpą sijoną ir marškinėliius. Kita konkurso dalyvė buvo apsirengusi, kaip Madoinna – jai buvo uždėta kūginė liemenėlė bei trumpas sijonas. Reikėtų pabrėžti, jog šio pasirodymo metu Madonna imitavo masturbaciją ir bučiavosi su didžiąja dalimi savo šokėjų, tad šis pavyzdys nėra sektinas.

Sudėtinga kalbėti apie laidą, kur kiekvienjoje serijoje parodomi du ar trys likimai. Tiek savo gyvenimais nusivylusių mamų, tiek ir lėlėmis verčiamų mergaičių. Siūlome pasižiūrėti:

Imdb reitingas: (nieko keisto...) 2 iš 10.

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai