Muzikiniai pusryčiai. „MuseIQ” su Beissoul priešakyje

Laikas.lt

Netikėtai didelio dėmesio dėl ypatingo balso Eurovizijos atrankos konkurse sulaukęs atlikėjas Beissoul tvirtina, kad toks staigus šuolis populiarumo tramplynu jam buvo tik į naudą. „Manau, kad visus atlikėjus išgarsėjimas turėtų daryti tik dar darbštesniais. Turiu vis mažiau laiko, todėl nenoriu jo švaistyti galvodamas, koks esu geras, gražus arba kaip fantastiškai viskas klostosi – aš tiesiog dirbu ir judu į priekį.” – džiaugiasi jaunasis talentas ir priduria: „Manau, kad jei jau išlindai į dienos šviesą, tai, būk geras, nepamiršk iš kur atėjai, nes į pradinį tašką sugrįžti labai lengva”.

Artimiausiuose koncertuose Beissoul žada pasirodyti jau nebe vienas, o kartu su visai neseniai susibūrusiu muzikiniu projektu „MuseIQ”. „Taip, tai naujas organizmas, tačiau ir mes vis dar esame nauji, jauni ir gražūs” – juokiasi atlikėjas, pristatydamas savo kolegas Einių ir Rolandą (dar žinomą slapyvardžiu Innomine). Ši muzikinė jungtis – kaip patys vaikinai yra pratę vadinti savo projektą – susibūrė praėjusių metų vasarą, kai Beissoul buvo pakviestas atlikti Rolando bei Einiaus kūrinius viename Kauno klube. „Nuo pat pirmųjų dienų pradėjome galvoti apie ateitį ir nusprendėme nebūti tik vienos nakties muzikiniu nuotykiu” – šypsosi vokalistas bei tęsia: „ir štai, dabar mes drąsiai žengiame didelį žingsnį pirmyn.”. Iš tiesų, dar visai neseniai koncertuoti pradėję vaikinai per muzikos pasaulį keliauja nemažais žingsniais ir jau ateinančią savaitę ruošiasi pasirodymams Londone.
 

Dar vienas išskirtinis „MuseIQ” bruožas yra jų kuriami video klipai: visuomet charakteringi, kokybiškai pagaminti ir įtraukiantys. „Kurti klipus kiekvienam kūriniui mums jau tampa tradicija” – juokiasi vaikinai ir tęsia: „Visi video įrašai, kuriuos mes turime, yra tarsi trumpi muzikiniai etiudai, kurie padeda geriau patirti kūrinį”. Tiesa, grupė artimiausiu metu planuoja pristatyti dar vieną naują video klipą dainai „On the road” (liet. kelyje). „Tai daina apie žmogaus kelionę ir jos pabaigą. Kita vertus, galbūt kaip tik tada, kai ateina pabaiga iš tiesų tik prasideda tikroji kelionė?” – apie naujausią kūrinį užsimena Artūras. Pasak vaikino, šis video klipas bus tarsi metaforų ir simbolių rinkinys, kuris vieniems gali priminti svarbius dalykus, o kitiems nereikšti nieko asmeniško. Vienaip ar kitaip, planuojama, kad jis išlaikys „MuseIQ” būdingą stilių: „Video vizualizacija nebūtinai turi pataikauti dainai ir priešingai. Todėl visada stengiamės galvoti paprastai, bet tiksliai,” – sako Artūras.

Beissoul, MuseIQ

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai