Now Reading
„Pasidaryk pats“ dovanų idėjos Mamoms

„Pasidaryk pats“ dovanų idėjos Mamoms

„Pasidaryk pats“ dovanų idėjos Mamoms

Laikas.lt

Motinos diena – jau šį sekmadienį ir turbūt ne vienas iš Jūsų jau ieško dovanos savo brangiausiam žmogui. Vieni pasitenkina pirktine gėlių puokšte, kiti jų priskina patys, treti patys pagamina smulkias dovanėles. Ir turbūt visi variantai Mamoms yra patys gražiausi, geriausi ir mieliausi, tačiau visgi, rankomis padarytos mielos smulkmenos tiek dovanojančiam, tiek Mamai suteiks daug malonumo. O kad Jums idėjų nepritrūktų – keletas puikių pasidaryk pats minčių.

Rankų darbo muilas


E.Vyšniauskaitės nuotr.

Pasidaryti muilą patiems nėra labai sudėtinga, o Mama, kiekvieną kartą naudodama tavo gamybos muilą,  prisimins šią puikią dieną. Prieš metus kaip pasigaminti muilą mums parodė Valentina, visą darbo procesą rasite čia. O pasiruošimui gaminti Jums reikės: svarstyklių, indo (tik ne aliuminio), kuriame bus tirpdomi aliejai, didesnio indo, kuris bus naudojamas kaip vandens vonelė, aukšto matavimo indo, šaukšto, termometro (rodančio iki 100 laipsių), guminių pirštinių, prijuostės, apsauginių akinių, respiratoriaus, blenderio, formos, į kurią bus supilamas pagamintas muilas. Gaminimui reikalingi produktai: skystieji (alyvuogių, migdolų, avokadų ir kt.) ir kietieji (kokoso, palmių, sviestmedžio, kakavos ir kt.) aliejai, šarmas, distiliuotas vanduo, actas (neutralizuoti šarmui). Papildai priklauso nuo pasirinkto recepto: molis, eteriniai aliejai, įvairios žolelės. Pavyzdžiui, muilui-kūno šveitikliui naudojama – jūros druska, smulkinti avižų dribsniai, malta kava, aguonos. Spalvai išgauti galima įpilti morkų ar burokėlių sulčių.

Pirkinių krepšelis iš Tavo vaikystės marškinėlių

Rain Blanken projektas

Ekologijos ir ekologiškų maišelių idėjos apsipirkimui Lietuvoje tampa vis populiaresnės, tačiau ne visada tokį maišelį būtina pirkti prekybos centre. Jį galite pasidaryti patys iš savo išaugtinių marškinėlių ir padovanoti Mamai, kuri kiekvieną kartą apsipirkdama prisimins Jus. Nostalgiška, praktiška ir labai naudinga! Kaip pasigaminti? Jums reikės 2 nereikalingų marškinėlių, žirklių, siuvimo mašinos, adatėlių, lyginimo lentos, lygintuvo, kreidos. O gaminimo procesą rasite čia.

Piniginė ar kosmetinė iš senų kasečių


Rain Blanken projektas

Nors Jums atrodo, kad Mamos yra konservatyvios ir nešioja tik pirktus dalykus, klystate. Tikrai ne viena Mama apsidžiaugs dovanų gavusi piniginę, padarytą iš savo senų laikų mėgstamiausios grupės kasetės. Ir jei nenešios jos kasdien, tai susidės kokius menkniekius arba vietoj piniginės ją pavers kosmetine. Originalu ir naudinga.  Kaip pasigaminti šį daikčiuką rasite čia.

Burbulai voniai

Burbulų voniai galite nusipirkti kiekviename prekybos centre, tačiau lygiai taip pat šiuos burbulus galite pasidaryti ir patys. Tik nepamirškite jų įvynioti į gražų apvalkalą ir prirašyti naudojimo receptą: gaivus pavasario vakaras sumaišomas su gera nuotaika, pridedama šilto vandens, rankų darbo vonios burbulų ir nepakartojama muzika. Kaip pasigaminti rankų darbo burbulus rasite čia.

Meniškas, originalus nuotraukų albumas

Scrapbooking/Skrebukingas (angl. „scrap“ – „iškarpa“ ir „book“ – „knyga“, „dėti į knygą“) – tai meniškas, originalus nuotraukų albumų dekoravimo būdas. Tačiau skrep-albumai – tai ne šiaip sau nuotraukų albumai.  Kaip mums pasakojo JAV gyvenanti skrebukingo meistrė Irma Peredne,  skrebinimui labai tinka akvarelinis popierius, nes ant jo galima piešti dažais, akvarele. Prieš einant į rankdarbių reikmenų parduotuvę, pravartu apsidairyti namuose. Jei užsiimate kokiais nors rankdarbiais, tikėtina, kad atrasite sagų, juostelių, siūlų, audinių atraižų, sudžiovintų gėlių, kuriuos kuo puikiausiai galite panaudoti skrebinimui.

Paprastai genialus sieninis laikrodis

Žinoma, ne kiekviena Mama Jums leis šitaip papuošti namų sieną, tačiau… Nustebimo efektas garantuotas, o ir nupiešti laikrodžio namelį galite nuplaunamais dažais.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Šluoščių ir rankšluoščių kabykla

Šis rankų darbo šluoščių laikiklis pravers kiekvienos Mamos virtuvėje, o jam padaryti prireiks tik šiek tiek laiko ir medžiagų. Jums reikės: plastikinės lentos, dažniausiai naudojamos luboms ar sienų kampams pagražinti (galite rasti Senukuose), dažų, lentai nudažyti, klijų, kuriais priklijuosite lentą prie sienos (arba galite naudoti vinis), šaukštų, kuriuos prieš priklijuojant prie lentos reikės nulaužti ties galvute (tai bus paprasčiau padaryti, jei palaikysite šaukštą verdančiame vandenyje). Šauktų galvutes tiesiog priklijuokite prie lentos ir palikite parai džiūti.

Šešėlių portretai

Daugelis tikrai yra matę šešėlių portretus, kuriuose žmogaus profilio iškarpa iš juodo popieriaus įrėminama balto lapo fone. Siūlome prisiminti šią XVIII amžiuje itin populiarią meno formą ir ją atnaujinus originaliai papuošti savo interjerą ar nustebinti Mamą originalia dovana, kurioje bus įamžintas Jūsų ar Jūsų mamos portretas.

Netradicinis patiekalas

Turbūt ne visų Mamos randa laiko vaikščioti po kavines ir paragauti egzotiškų patiekalų. Bet tam ir yra Mamos diena, kai gali savo brangiausią žmogų pamaloninti patiekalu, kurio ji nebūtų sugalvojusi pagaminti. Žinoma, ir Jūs laimėsite – garantuotai kažkada Mama pagamins šį patiekalą ir Jums. O mes siūlome pagaminti vištieną kinietiškai, receptą rasite čia.

Tai tikrai ne visos idėjos, kurias galime pasiūlyti Motinos dienai. Jų tiek daug, kad net negalime atsirinkti visų geriausių. Tiesiog pasitelkite fantaziją, originalumą ir Mamos diena Jūsų Mamai bus pati gražiausia ir įsimintiniausia.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top