Now Reading
Apyrankė, kuri sugriovė moters gyvenimą

Apyrankė, kuri sugriovė moters gyvenimą

Apyrankė

Laikas.lt
Parengta pagal dailymail.co.uk

Straipsnio antraštė skamba juokingai, tačiau ji tiksli – moteris vos nemirė, nusipirkusi apyrankę intenetu. Keturiasdešimtmetė britė Jo Wollacott du metus segėjo apyrankę, kurią įsigijo eBay aukcione ir per šį sąlyginai trumpą laiką ji kentėjo nuo vėmimo ir viduriavimo, atminties praradimo, nuotaikos svyravimų ir net haliucinacijų. Moteris neteko darbo, namų ir automobilio, išsiskyrė su ilgamečiu vaikinu ir net buvo pripažinta psichiškai nestabilia. 

Ilgą laiką ji nė nesuprato, kas darosi, o savo savijautą vadino „nesėkmių virtine“ – dažnus virškinimo sutrikimus laikė paprastu apsinuodijimu, epizodinius atminties praradimus siejo su organizmo išsekimu ir net nesuprato, kad mato haliucinacijas, kol galiausiai išaiškėjo, kad jos apyrankė padengta nuodais. 

Medikai teigia, kad stebuklas, jog Jo Wollacott išgyveno, kadangi apyrankėje buvo rasti medžiagos vadinamos abrinu, kuri yra draudžiama pasauliniu mastu – mirtina dozė suaugusiajam tėra trys praryti miligramai.

Moteris nusipirko didelį kiekį apyrankių, kadangi jos tekainavo po 1 svarą – vieną jų ji užsisegė ant rankos, kitą pasiliko sau, o likusias perpardavė. „Po kelių savaičių burnoje iškilo didelis pūlinys, o po mėnesio visą kūną išbėrė. Visą vasarą jaučiausi prastai – mane kankino vėmimas ir viduriavimas. Manau, kad tiesiog pasigavau rimtą infekciją,“ – pasakoja moteris.

Situacija blogėjo ir prastą fizinę savijautą papildė atminties sutrikimai bei haliucinacijos. Moteris, seniau dirbusi mozaikų meistre, privalėjo nutraukti darbą, kadangi pernelyg daug laiko praleisdavo ligoninėse ar besikankindama namuose. Neištvėręs jos keisto elgesio ją paliko vaikinas, o neturėdama pajamų ji privalėjo parduoti namą bei automobilį. Visą tą laiką gydytojai sutartinai teigė, jog ji vartoja narkotikus, nepaisant to, kad tyrimų rezultatai tą neigė.

„Kai dabar pagalvoju, tai tos apyrankės efektas tikrai buvo panašus į narkotikus. Nesistebiu, kad gydytojai taip manė,“ – medikus teisina dviejų vaikų motina.

Reikėtų džiaugtis, kad apyrankė buvo pagaminta gan atsainiai ir ją sudarantys karoliukai pamažu išsimėte, tad moteris iš jos pasigamino raktų pakabuką, kurį galiausiai nuėmė nuo raaktų ir įsimetė į papuošalių dėžutę. Jos savijauta akimirksniu pagerėjo – Jo pradėjo geriau jaustis fiziškai, jos nebekamavo haliciucinacijos ir moteris vėl pradėjo dirbti.

Vieną dieną jos septynmetis sūnus Daganas iš mokyklos atsinešė įspėjamąjį laišką, kuriame buvo parodyta jo mamos apyrankė. „Negalėjau patikėti. Kai perskaičiau laišką ir supratau, jog tos haliucinacijos buvo apsinuodijimas toksinais, tai supratau, kaip aš gyvenau pastaruosiu dvejus metus,“ – apie tiesos išaiškėjimą pasakoja moteris.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


Dabar jau žinoma, kad apyrankės karoliukai buvo vaistinio abro (lot. Abrus precatorius) augalo sėklos – šis augalas auga Peru ir yra žinoma, kad jo sėklose yra abrino, nuodo, kurios net menkos dozės sukelia staigią mirtį – turint bet kokį kontaktą su jomis reikia skubiai kreiptis į medikus.

Jo Wollacott pasakoja, kad nelemta apyrankė, tiesiogine tų žodžių prasme, pasiglemžė du jos gyvenimo metus: „Tai buvo košmaras. Visi aplink manė, kad aš pamažu kraustausi iš proto dėl streso. Dabar jau žinau, kad visos mano probemos kilo dėl apyrankės. Stengiuosi iš naujo susidėlioti gyvenimą.“

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top