Now Reading
Reti, keisti ir nebrangūs: mažiausių pasaulio automobilių kolekcija

Reti, keisti ir nebrangūs: mažiausių pasaulio automobilių kolekcija

Reti

IQ.Lt
Muziejaus nuotr.

Simboliška, kad būtent Saarlande – mažiausioje Vokietijos žemėje – yra mažiausių pokarinių automobilių muziejus. Tačiau įspūdingos kolekcijos savininkas , 68 metų Stefanas Voitas, tvirtina, kad mažus automobilius sugalvojo kolekcionuoti dėl paprasčiausio praktiškumo: esą tokia kolekcija užima kur kas mažiau vietos, nei jos pareikalautų didelių automobilių kolekcija.

Seniai nebegaminami linksmų spalvų „Goggo“, „Messerschmidt“, „ Zündapp“, „Gutbrod“ mažieji modeliai, miniatūriniai motoroleriai – S. Voito kolekcijoje yra daugiau nei 50 retų egzempliorių.

Stefanas Voit

Pirmąjį keturratį mažylį vokietis nusipirko dar prieš 20 metų – tai buvo mažasis „Messerschmitt Kabinenroller“. Vėliau jis vis labiau domėjosi mažųjų automobilių istorija ir vieną po kito kaupė unikalios kolekcijos egzempliorius.

Žodis „maža“ tinka ir kalbant apie šių automobilių kainą. „Spiegel“ kalbintas S. Voitas prisipažino, kad už sumą, kokią jis išleidžia vienam senoviniam automobiliui, „Porsche“ ar „Mercedes“ kolekcininkas neįpirktų net šių automobilių sparno.

Iš pradžių S. Voitas stengėsi kolekcionuoti tik tuos automobilius, kurie buvo gaminami Vokietijoje ir tik iki 1965 m. Tačiau vėliau jis savo kriterijus išplėtė, ir dabar jo kolekcijoje yra mažųjų automobilių, gamintų Italijoje, Anglijoje, Nyderlanduose, Austrijoje bei JAV.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Stefanas Voit

Privati kolekcija nėra nuolat atvira visiems norintiesiems – dėl vizito su S. Voitu būtina susitarti iš anksto. Tačiau kolekcininkas tikina noriai įsileidžiantis besidominčius mažųjų automobilių istorija ir pats aprodantis savo kolekciją.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top