Now Reading
„Kino pavasaris“ išrinko geriausią metų Lietuvos kino aktorę

„Kino pavasaris“ išrinko geriausią metų Lietuvos kino aktorę

„Kino pavasaris“ išrinko geriausią metų Lietuvos kino aktorę

Laikas.lt

17–ojo tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ uždarymo ceremonijos metu buvo atskleista, kuri kino žvaigždė šiais metais galės išdidžiai prisistatyti geriausia Lietuvos kino aktore. „Kino pavasario“ gerbėjų nuomone, Toma Vaškevičiūtė buvo labiausiai verta šio titulo ir jau gali planuoti prancūzų kosmetikos kompanijos „Bourjois” dovanotą kelionę į kino kūrėjų dievinamą Paryžių.

Festivalio „Kino pavasaris“ metu žiūrovai internete dėliojo savo „varneles“ prie vienos iš trijų nominuotų jaunų kino aktorių: Tomos Vaškevičiūtės, Miglės Polikevičiūtės ir Jurgos Jutaitės. Balsavimas buvo aktyvus ir dinamiškas. Lyderė tapo aiški nuo pirmųjų balsavimo dienų, ilgainiui balsų persvara nepaliko abejonės, o paskutinė balsavimo diena jau skelbė: geriausia metų Lietuvos kino aktorė yra Toma Vaškevičiūtė! Ir ją tikrai myli Lietuvos publika!

Iš 834 balsavusių, Toma Vaškevičiūtė surinko daugiau nei pusę – t. y. 489 žiūrovų simpatijas. Už Tomą balsavusiųjų žiūrovų amžiaus vidurkis – 34 metai. Už kitas nominantes – Miglę Polikevičiūtę
balsavo 224 (31 metų) žiūrovai, Jurgą Jutaitę – 121 žiūrovas (balsavusiųjų amžiaus vidurkis 29 metai).
Įžengusi į sceną, aktorė juokavo: „Dabar baisiau nei kino aikštelėje.” Tačiau kai susirinkusieji apdovanojo nugalėtoją gausiais aplodismentais, ji prisipažino, kam labiausiai jaučiasi dėkinga už šį garbingą ir svarbų jai titulą.

„Norėčiau padėkoti tiems, su kuriais dirbau kine. Buvo tikrai smagu. Linkiu jiems nepasiduoti, visada matyt šviesą. Tikiu, kad kinas klestės ir toliau. Taip pat, žinoma, noriu padėkoti festivaliui – už tai, kad pakvietė dalyvauti konkurse ir „Kino pavasario” žiūrovams – kad išpildė svajonę nuvažiuoti į Paryžių,” – džiaugėsi apdovanojimu ir prizu T.Vaškevičiūtė.

Drauge su festivaliu „Kino pavasaris” tęsianti gražią tradiciją išrinkti geriausią metų Lietuvos kino aktorę ir dovanoti jai kelionę, prancūzų kosmetikos kompanija „Bourjois‟ neveltui taip rūpinasi aktorėmis ir jų grožiu.

„Artistės buvo tos mūzos, kurios kadaise įkvėpė mūsų kompanijos įkūrėjus. Džiaugiamės galėdami mylimiausią ir talentingiausią kino festivalio publikos išrinktą aktorę Tomą Vaškevičiūtę apdovanoti kelione į Paryžių. Tikime, kad kaip ir daugelį kino kūrėjų, šis miestas įkvėps Tomą,“ – teigė prancūzų kosmetikos kompanijos „Bourjois” rinkodaros vadovė Rytų regionui ir Baltijos šalims Yulia Voynova, „Kino pavasario“ uždarymo ceremonijos metu įteikusi T. Vaškevičiūtei prizą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Toma Vaškevičiūtė – Lietuvos nacionalinio dramos teatro trupės aktorė. Sukūrė vaidmenis Valstybiniame Vilniaus mažajame, Valstybiniame Kauno dramos, Oskaro Koršunovo teatruose, kine bei televizijoje. Apdovanota Auksiniu scenos kryžiumi už geriausią 2009 m. sezono pagrindinį moters vaidmenį. Pastarieji rimti jaunos aktorės darbai kine: Dainos vaidmuo režisieriaus A.Puipos filme „Nuodėmės užkalbėjimas‟, Noros rolė režisieriaus M.Martinsono filme „Nereikalingi žmonės‟, Nebylė režisieriaus G. Lukšo „Duburyje‟ ir įsimintina Vilės rolė režisieriaus S.Drungos filme „Anarchija Žirmūnuose‟. Pastarasis filmas tarptautiniame Maskvos kino festivalyje 2011 m. pelnė „Perspektyvų“ programos prizą.

Tomos Vaškevičiūtės pavardė papildys ankstesniais metais festivalio „Kino pavasaris“ publikos rinktų Lietuvos geriausių kino aktorių – Larisos Kalpokaitės, Nelės Savičenko, Gabijos Ryškuvienės ir Editos Užaitės – gretas.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top