Now Reading
17-to „Kino pavasario“ uždarymas vyks ne tik kino teatre

17-to „Kino pavasario“ uždarymas vyks ne tik kino teatre

17-to „Kino pavasario“ uždarymas vyks ne tik kino teatre

Laikas.lt

Jau šį ketvirtadienį, kovo 29 d., menų fabrike „Loftas“ įvyks vienas iš „Kino pavasario“ uždarymo renginių. Susirinkusiems bus pristatytas kultinio režiesieriaus Martino Scorseses filmas apie „kiečiausią iš bitlų“ – „George’as Harrisonas: gyvenimas materialiame pasaulyje“, o petraukos metu mėgausimės specialiu koncertu.

Po to, kai „The Beatles“ nustojo kurti, Paulas McCartney buvo ir tebėra šou versle komerciškai sėkminga, tačiau dažnai kritikuojama figūra; Johnas Lennonas visiems atminty liko kaip komplikuota ir kartu drovi asmenybė; o George’as Harrisonas – kaip nenuspėjamas žmogus, kuris pradėjo kurti vienas, ir kurio gyvenimas buvo daug spalvingesnis nei kitų grupės narių.

G. Harrisonas dar aštuntojo dešimtmečio pradžioje vienas pirmųjų surengė puikų labdaros koncertą. Jis buvo skirtas Bangladešo gyventojams. Tačiau jis taip pat buvo iš tų žmonių, kuris labai nenoriai mokėjo mokesčius. Jis gyveno labai religingą gyvenimą, tačiau dievino „Formulė-1“. Jis puikiai sutarė su Ericu Claptonu, netgi po to kai šis nuviliojo George’o žmoną.

Filme pasirodo eilė žinomų veidų, kurie vienaip ar kitaip yra susiję su „tyliuoju ir sudėtinguoju bitlu“: nuo Paulo iki Ringo, nuo Claptono iki Harrisono sūnaus Dhani ir Yoko Ono.

Pagrindinės šios juostos temos: gyvenimas pokariu Liverpulyje, „bitlų“ manija, LSD era, lemtingas užpuolimas, sėkmingi bandymai dalyvauti kino pasaulyje, draugystė su „Monty Python“ ir troškimas gyventi nematerialiame pasaulyje.

Kiek daugiau nei trijų valandų filmas apie šią unikalią asmenybę dar neprailgo nei vienam vienaip ar kitaip vertinančiam „The Beatles“, o ypatingai patį George’ą Harrisoną.

Be to, petraukos metu tarp pirmos ir antros filmo dalies „Freaks on Floor“ lyderis Justinas Jarutis ir geriausias praeitų metų debiutantas Markas Palubenka sugros specialų koncertą „The Beatles Unplugged“. Atlikėjai šiam pasirodymui ruošiasi jau seniai.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„The Beatles“ man ir, manau, daugeliui muzika užsiimančių žmonių yra legendos“, – pripažįsta J. Jarutis.

Tai bus jaukus, sėdimas, o galbūt net pusiau gulimas koncertas bei kino seansas, kurio metu tik dar labiau panirsime į genijaus M. Scorseses piešiamą kito genijaus, G. Harrisono, paveikslą.

Filmo treileris:

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top