Now Reading
„Kino pavasaris“ už kino teatro ribų: M. Scorseses filmas ir „The Beatles“ projektas

„Kino pavasaris“ už kino teatro ribų: M. Scorseses filmas ir „The Beatles“ projektas

„Kino pavasaris“ už kino teatro ribų: M. Scorseses filmas ir „The Beatles“ projektas

Laikas.lt

Menų fabrikas „Loftas“ jau antrus metus iš eilės siūlo pasimėgauti „Kino pavasariu“ už kino teatro ribų, o pertraukos metu filmo įspūdžius sustiprinti specialiame gyvo garso koncerte.

Šiemet netradicinėje aplinkoje galima bus pamatyti naujausią kultinio režisieriaus Martino Scorseses režisuotą dokumentiką „George’as Harrisonas: Gyvenimas materialiame pasaulyje“. Pertraukos tarp pirmos ir antros filmo dalies metu įvyks specialus gyvo garso projektas „The Beatles UNPLUGGED“.

„Nors šis kino šedevras ir velniškai ilgas, tačiau nė akimirkai nepagalvojau „gal pažiūrėsiu kitą dieną“ – suvalgiau jį kaip skaniausią desertinį pyragą su pieno kokteiliu“, – apie filmą kalba „Freaks on Floor“ lyderis Justinas Jarutis, kuris ir diriguos „The Beatles UNPLUGGED“ koncertinei programai.

Jam talkins vienas ryškiausių metų debiutantų – Markas Palubenka. Taip pat prie projekto rengiasi prisijungti ir daugiau muzikantų.

„George’as Harrisonas: Gyvenimas materialiame pasaulyje“ – tai dokumentinis filmas apie taip vadinamą „tylųjį bitlą“, tačiau ne ką mažiau įdomią ir sudėtingą asmenybę.

Filme apie George’ą kalba daugybė žinomų žmonių (Ericas Claptonas, Paulas McCartney, Philas Spectoras, Yoko Ono, ir kt.), taip pat yra rodomi unikalūs vaizdo įrašai iš „bitlų“ gyvenimo.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Niekada nepamiršiu, kaip pirmą kartą išgirdau „All Things Must Pass“, – apie Harrisono muziką kalba filmo režisierius M. Scorsese. „Tai prilygsta įžengimui į katedrą. George’as kūrė sielą žadinančią muziką – mes visi ją ir girdėjome, ir išgyvenome – manau, būtent dėl to mūsų gyvenimuose jis užėmė labai svarbią vietą“.

Kiekviena dokumentika apie žinomą žmogų yra puiki, jei į asmenybę yra pažvelgiama naujai, neregėtai ir negirdėtai. Būtent toks yra šis M. Scorsese filmas, kurį tiesiog būtina pamatyti visiems, kurie žavisi „The Beatles“, o juolab jei yra pamėgę George’o Harrisono kūrybą. O pastaroji tą vakarą taip pat nuskambės ir gyvai.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top