Now Reading
„OffOn daiktai“ duetas drąsiai derina vintažą su dabartimi (Interviu, Foto)

„OffOn daiktai“ duetas drąsiai derina vintažą su dabartimi (Interviu, Foto)

„OffOn daiktai“ duetas drąsiai derina vintažą su dabartimi (Interviu

Rasa Barčaitė

Prisipažinkime, kuomet laikas yra prabangos prekė, o vis tiek norisi atrodyti stilingai, labai padeda įvairios el.parduotuvės. Jos esti įvairių formų, o šį kartą norime pristatyti el. erdvėje savo veiklą pradėjusį kūrybinį duetą, kuris orientuojasi į vintažinius drabužius: jų paieškas, pardavimą ir visai neseniai pristatė savo kurtų vintažinių suknelių kolekciją. 

Socialiniame tinklapyje Facebook „OffOn daiktai“ puslapis gyvuoja dar palyginti neseniai, tačiau visada įdomu atrasti ir pristatyti mažas kūrybines iniciatyvas, kurios vėliau perauga į didesnius projektus.

Jei trumpai, „OffOn daiktai“ – tai šeimyninis duetas, kurį sudaro du kartu dirbantys bei kuriantys žmonės – Simona ir Paulius. Pastarąjį kai kas jau pažįsta kaip vieną iš vyriškus drabužius kuriančio dueto „LostFriday“ narių.

Kas Jūsų kūrybinio dueto „galva“, o kas „kaklas“? Kaip priimate sprendimus?

Darome tai, ką kiekvienas sugebame geriausiai. Kiekvienas iš mūsų turi laisvę interpretacijoms, idėjų generavimui, bet galutiniai sprendimai yra priimami bendru sutarimu. Matyt, jog svarbiausia dueto funkcija ir yra ta, kad kartu gali ne tik svajoti, planuoti, siekti nusistatytų tikslų, bet tuo pačiu ir pasidalinti sunkumais.

Ar nekyla ginčų dėl detalių ar modelių?

Ginčų tikrai nekyla, o net jei jie ir kiltų, priimtume juos kaip savaiminį kūrybinio proceso reiškinį. Tikriausiai, ne veltui ir sakoma, jog „ginčuose gimsta tiesa“.

Kaip kilo idėja, visų pirma, pardavinėti vintažinius drabužius?

Pati idėja rutuliavosi jau gan ilgą laiką. Ir tol, matyt, reikėjo, kad mes patys suaugtume. Abu žavimės vintažu: rūbais, daiktais, detalėmis, dizainu, tam tikra galimybe tarsi prisiliesti prie praeities ir ano laikmečio istorija bei puikiu jos pritakymu šiandieninėje kultūroje.

Ar pirminė Jūsų idėja buvo tik pardavinėti drabužius, ar jau buvote numatę sukurti savo autorinių suknelių kolekciją?

Idėja pardavinėti vintažinius drabužius buvo startinis šio projekto etapas. Abu jau daugelį metų vienaip ar kitaip esame susiję su drabužių rinka, tad šis startas natūraliai inspiravo autorinių darbų kūrybinį procesą, kuris tuo pačiu susijęs ir mūsų pačių tam tikrais virsmais.

Kas inspiravo sukurti sukneles? Kuris laikotarpis, o gal konkretūs žmonės, kaip to laikmečio aktoriai ar modeliai?

Pagrindinis mūsų idėjų, interpretacijų šaltinis – gatvė. Jos mada, atskiros detalės ir visuma. Žmonių gebėjimas pajausti harmoniją ir suderinti net tarpusavyje nederančias detales. Drąsa ir nevaržomas noras atskleisti save, savo vidinį polėkį, fantaziją per derinius, spalvas, tekstūras, aksesuarus.

Kas siuva sukneles? Jūs patys?

Siekiame, kad rūbeliai būtų kokybiški, tad su kruopščia priežiūra, gamybinę dalį patikime šios srities profesionalams.

Kol kas Jūsų suknelių kolekcijoje visai nedaug ir jos panašus modelio. Kokio sudėjimo merginoms suknelės labiausiai tinka?

Tikra tiesa, kol kas, tai pirmas išėjimas į sceną. Tačiau pakeliui – dar daug dalykų, tuo pačiu ir drabužiai vyrams. Tikrai nenorime apsiriboti drabužiais, skirtais tik moterims.

Kurdami suknutes visą dėmesį stengiamės sutelkti į audinį, jo faktūrą, spalvą, struktūrą. O iš to išplaukė ir suknelės modeliai, kurie savo konstrukcija leidžia įvairaus sudėjimo merginoms jaustis patogiai ir išskirtinai. Pagrindinis mūsų kūrybos tikslas, kad rūbas sukeltų žmogui emociją ir būtų „vartojamas“, turėtų savo gerbėją bei sekėją.

Jūsų parduodami vintažiniai drabužiai išsiskiria ir reklaminiu apipavidalinimu – gražus šriftas, pavadinimai, nuotraukos. Kaip manote, tai prisideda prie sėkmės?

Kaip ir minėjome, kuriant prekę mums labai svarbi žmogaus emocija, kurią sukelia mūsų kūryba. Siekiame, kad ji būtų kiek įmanoma kokybiška ir intelektuali.

Išduokite paslaptį, iš kur gaunate/randate vintažinių drabužių? Nuolat lankotės sendaikčių turguose? Kaip atrasti tuos „perliukus“?

Paslapčių šiuo klausimu tikrai neturime. Viskas labai paprasta – ieškome ten, kur ir visi. Daug keliaujame, turime bičiulių, gyvenančių svetur. O radinio sėkmę lemia, laikas, vieta ir vidinė intuicija.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kaip Vilniaus ar kitų didesnių miestų vintažinės parduotuvės? Ar jose galima rasti „perliukų? Gal galite netgi išskirti keletą vietų, kur skaitytojai gali rasti nebrangių, bet įdomaus dizaino drabužių?

„Perliukų“ galima rasti visur. Esame įsitikinę, jog sėkmė lydi tuomet, kai neturi tikslo surasti „kažką“, o tiesiog mėgautis procesu.

Kad vintažinius drabužius mėgsta merginos – maža paslaptis, tačiau ar juos intensyviai perka ir vaikinai? Kokie drabužiai populiariausi?

Tiesa ta, jog vaikinai šiuo atveju kiek pasyvesni nei merginos, bet negalima teigti, jog neaktyvus. O ir gatvėse matome vis daugiau laisvų ir drąsių asmenybių. Išskirti, kurie drabužiai populiariausi, nelabai galime, labiausiai viską lemia sezoniškumas. O išskirtinumą mėgsta visi.

Koks, Jūsų manymu, vintažinis drabužis, šiuo metu pats madingiausias ir privalomas turėti kiekvieno spintoje?

Pavasaris jau pakeliui. Tad kiekvieną kartą, praėjus žiemai, mes pasiilgstame suknelių, šortų, lengvų palaidinių, marškinėlių, sportbačių, basučių ir daugybės panašių, ir ne tik, dalykų. Tai nesikeičia – amžina.

Batsiuvys be batų, o ar patys rengiatės vintažiniais drabužiais?

Žinoma. Juk iš to ir kilo visa tai, ką turime dabar. Tačiau, kaip ir minėjome – deriname tai su šiandiena.

Dažniausiai interviu pabaigoje užduodamas klausimas: Jūsų ateities planai?

Sukurti prekės ženklą, kuris turėtų išliekamąją vertę.

Planuojate savo veiklą ne tik „Facebooke“?

Mūsų veikla neapsiriboja vien tik „Facebook‘u“. Šiuo metu aktyviai ieškome galimybių praplėsti ją ir už Lietuvos, ir už „virtualiosios erdvės“ ribų.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top