Now Reading
Viso pasaulio didmiesčius sužavėjęs „The Umbilical Brothers“ duetas suka į Lietuvą

Viso pasaulio didmiesčius sužavėjęs „The Umbilical Brothers“ duetas suka į Lietuvą

Viso pasaulio didmiesčius sužavėjęs „The Umbilical Brothers“ duetas suka į Lietuvą

Laikas.lt

The Umbilical Brothers“ pasivadinęs garsus komikų Davido Collinso ir Shano Dundo duetas iš Australijos vasario 26 ir vasario 27 dienomis Ūkio banko teatro arenoje Lietuvos publikai surengs du pasirodymus, kurių metu pristatys naujausią, bet jau pusę pasaulio spėjusią apkeliauti programą „Heaven by Storm“.

„Po pusvalandžio jų apsuptyje pradedi tikėti, kad pusmetrio aukščio guminis dinozauras, persekiojantis akmeninį astronautą, yra visiškai kasdienis įvykis! Nieko įtikinamesnio ir labiau įkvepiančio niekada nemačiau“,– sakė Škotijos dienraščio „The Scotsman“ žurnalistas.

„Heaven by Storm“ pasirodyme Shanas ir Davidas miršta pakeliui į teatrą, o atėjus laikui įžengti pro rojaus vartus paaiškėja, kad ten likusi tik viena vieta. Kuris pateks į dangų, priklausys tik nuo pačių vaikinų pastangų.

Tai ne pirmas „The Umbilical Brothers“ pasirodymas Lietuvoje – 2010 metais duetas sostinėje pristatė pasirodymą „Don‘t explain“. Ir, nors tuomet kalbėta, jog tai gali būti pirma ir paskutinė šių komikų viešnagė Lietuvoje, nes juos prisikviesti itin sunku, australų duetas grįžta.

„Jau žiūrint „Youtube“ patalpintus šių komikų video akivaizdu, kad tai didelio talento reikalaujantys pasirodymai. Tačiau matant visa tai gyvai įspūdis dar stipresnis. Po velnių! Tai, ką jie daro, nepakartojama – aktorių susidirbimas, vienas kito pajautimas, bendravimas su publika, nuoširdumas ir neabejotinai didžiulis talentas. Šiuos pasirodymus būtina pamatyti kiekvienam mūsų profesijos atstovui“, – po 2010 metais Lietuvoje žiūrėto pasirodymo kalbėjo aktorius Leonardas Pobedonoscevas.

Sunkiai telpantis į rėmus dueto pasirodymų formatas dažnam žiūrovui sukelia klausimus – tai ko tikėtis: mimo už permatomos sienos, žmogaus-orkestro ar tiesiog dviejų bepročių australų su nesuprantamu akcentu? Iš žiūrovų atsiliepimų galima spręsti, kad daug daugiau…

„Aš stebiu jų pasirodymus kasmet. Jie keliauja po visą pasaulį visomis įsivaizduojamomis oro sąlygomis kartu su mažu šuneliu… tiesiog pasitelkdami pantomimą ir garsus. Aš nežinau kitų, kurie darytų tai, ką daro šie komikai, o jei ir būtų kas kitas, tai „The Umbilical Brothers“ vis vien būtų geriausi“, – konstatuoja Didžiosios Britanijos dienraščio „The Guardian“ kritikas.

„The Umbilical Brothers“ Į komandą susibūrę dar 1996 metais, aktoriai savo sąskaitoje jau turi septynias šou programas, su kuriomis spėjo apkeliauti Japonijos, Tasmanijos, Korėjos, Honkongo, Singapūro, Naujosios Zelandijos ir Kolumbijos teatrus bei užkariauti JAV ir Didžiosios Britanijos žiūrovų akis, ausis ir širdis.

Pasaulinę šlovę komikams pelnė unikalūs ir tikrąja to žodžio prasme nepakartojami pasirodymai, meistriškai sujungiantys fizines ir vokalines žmogaus kūno galimybes, jau nekalbant apie neaprėpiamą kūrėjų fantaziją, nukeliančią žiūrovus į mėnulį, prie dangaus vartų, teatro tualetą…

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Į klausimą, ar nebijo, kad ateis laikas, kai išseks jų kūrybinis potencialas, Shanas ir Davidas sako kartais net patys nustembantys, kad nuolat atsiranda gyvenimiškų situacijų, iš kurių galima kurti spektaklius, juokinančius net skirtingų kartų ir kultūrų žmones. „Komikai tokie jau yra. Mūsų smegenys veikia tarsi gydytojų – mes visad pasirengę. Kartais sau pasakai, kad jau gana ieškoti, bet visgi kažkokia dalelė niekad nenustoja budėjusi“, – aiškina Shanas Dundas.

Nepaisant to, kad „The Umbilical Brothers“ pasirodymų scenografija dažniausiai būna itin kukli, apsiribojanti mikrofonu ir keletu į aktorius nukreiptų šviestuvų, pats scenarijus kupinas veiksmo. Pačių komikų teigimu, palyginus su jų šou, net kai kurie veiksmo filmai atrodo lėti ir nuobodūs. Ne veltui pasirodymų recenzijose sutinkami tokie pasisakymai: „tai lyg Quentino Tarantino režisuotas „Tomas ir Džeris“ ar „triušis Kvanka „Terminatoriaus“ filmavimo aikštelėje“.

Daugiau informacijos apie australų duetą bei jų pasirodymus rasite čia.
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top