Pagrindiniai poros santykių etapai

Darnipora.lt

Ar svajojate užmegzti artimus ilgalaikius santykius? Tuomet turite žinote vyro ir moters tarpusavio santykių etapus, kuriuos išgyvena daugelis porų. Žinoma, kiekvieni santykiai yra skirtingi, tačiau jei žinosite apie galbūt jūsų laukiančius išbandymus, bus lengviau juos įveikti.

Pateikiame 9 dažniausiai pasitaikančius santykių etapus. Tiesa, ne visos poros išgyvena visus šiuos etapus.

1. Pirmasis pasimatymas. Akivaizdu, kad visi santykiai prasideda nuo pirmojo pasimatymo. Per pirmąjį pasimatymą partneriai tyrinėja vienas kitą ir (sąmoningai arba ne) priima sprendimą, ar verta tęsti pažintį. Šiame etape labai svarbi trauka ir susižavėjimas vienas kitu. Jei nėra traukos, pažintis baigiasi jau šiame etape.

pasimatymas

2. Jaudinantis etapas. Jei po pirmojo pasimatymo abu partneriai (sąmoningai ar nesąmoningai) nusprendžia, kad traukos ir susižavėjimo vienas kitu pakanka, pažintis tęsiasi toliau. Antrasis ir keli kiti pasimatymai priklauso jaudinančiajam pažinties etapui. Tai vienas įdomiausių ir labiausiai jaudinančių etapų, kai „pilve skraido drugeliai“ ir kai abu partneriai stengiasi sužavėti vienas kitą. Koncertai, kavinės, gėlės – tai privalomi jaudinančio etapo komponentai.

3. Patogusis etapas. Jūs jau pripratote vienas prie kito ir geriau vienas kitą pažinote. Susižavėjimas vienas kitu nebe toks stiprus kaip jaudinančiuoju etapu, tačiau jūs kartu jaučiatės labai gerai. Jūs nebesijaučiate nepatogiai, jei pasiliekate pas jį (ar ją) nakvoti, galbūt jo (ar jos) namuose netgi turite savo dantų šepetuką. Jūs nesijaučiate nepatogiai, jei ryte nežinote, ką jam (jai) pasakyti, jums gera kartu net tylėti. Jūs nesijaučiate nepatogiai, kai persirenginėjate vienas prieš kitą. Tai vienas iš geriausių pažinties etapų.

4. Per daug patogus etapas. Tai etapas, kai tarpusavio santykiai tampa „labai patogūs“ (ypač vyrams), tačiau žengti tolimesnio žingsnio dar nesinori. Dauguma porų jau gyvena kartu. Būtent šiame etape dauguma moterų nusprendžia skirtis ir palieka savo gyvenimo draugus, nes ima jaustis neįvertintos. Taip nutinka todėl, kad vyrai savo partnerei nustoja rodyti tiek daug dėmesio, kiek pirmaisiais pažinties etapais.

5. Nutolimo etapas. Jei partneriai iki šiol dar nenusprendė sukti skirtingais keliais, tuomet ima abejoti santykiais. Abu partneriai būtent šiame etape įvertina visus „už“ ir „prieš“ ir priima lemiamą sprendimą, ar tai tas žmogus, su kuriuo norisi praleisti visą gyvenimą. Jei kyla daug abejonių dėl santykių ir dėl žmogaus, galima neištikimybė.

6. Skyrybos. Tai nėra etapas tikrąja to žodžio prasme, tačiau jei partneriai (ar kuris nors iš partnerių) supranta, kad jie neturi nieko bendro, įvyksta skyrybos.

skyrybos

7. Pykčio ir nusivylimo etapas. Jei įvyko skyrybos, jūs išgyvenate pykčio ir nusivylimo etapą. Jums greičiausiai gaila, kad sugaišote daug laiko santykiams, kurie niekur nenuvedė.

8. Susitaikymo etapas. Jei buvote išsiskyrę, gali būti, kad išgyvenę pykčio ir nusivylimo etapą vėl susitaikysite. Dauguma porų prieš lemiamą sprendimą visą gyvenimą praleisti kartu išgyvena santykių krizę. Kai kurios tų porų susitaiko, kai kurios ne. Dažnai partneriai po pertraukos santykiuose įvertina teigiamas buvusių santykių puses ir nusprendžia tęsti santykius. Kartais žmonės taip nusprendžia dėl to, kad bijo likti vieniši, o kartais dėl to, kad tiesiog myli vienas kitą.

9. Santuoka. Jei priėmėte sprendimą tęsti santykius, greičiausiai kitas žingsnis – santuoka. Žinoma, abiems partneriams tai labai jaudinantis ir svarbus žingsnis.

meile, pasimatymai, pora, santuoka, santykiai, santykių etapai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai