Now Reading
Pirkimo internetu atmintinė

Pirkimo internetu atmintinė

Pirkimo internetu atmintinė

Laikas.lt

Kadangi vis daugiau ir daugiau žmogaus gyvenimo persikelia į internetą, nenuostabu, kad pirkimas skaitmeninėje erdvėje ima pralenkti „gyvąjį“. Ką apie tai reikėtų žinoti?

Pasirodo, pasipraktikavus pirkimas internetu tampa labai paprastu ir lengvai suprantamu dalyku (kartais užtenka kelių pelės paspaudimų ir slaptažodžio įvedimo ten, iš kur mokėsite už pirkinį, pavyzdžiui, į „Paypal“.

Šiame straipsnyje rasite keletą paprastų patarimų, kurie padės jums sutaupyti pinigų ir laiko.

„PayPal“ – ar verta?

„PayPal“ – mokėjimo sistema, kuria galite atsiskaityti didžiojoje daugumoje internetinių tinklapių. O mokėjimas „PayPal“ – tikrai labai paprastas. Užsiregistravus save šioje sistemoje, pirkimas užims vos kelias minutes.

Norint turėti savo „PayPal“ profilį, būtina turėti tinkamą banko kortelę (ji turi būti kreditinė, o ne debetinė, galite įsigyti ir specialą VISA VIRTUON kortelę). Tiesa, registruodamiesi nepamirškite, kad slaptažodis yra tiesiogiai sujungtas su jūsų banko kortele, o kartu ir turimomis lėšomis. Sugalvokite jį kuo keblesnį, naudodami ne tik raides, bet ir simbolius, skaičius. Ir tokį, kurio nenaudojate daugiau niekur. Mat perkant per „PayPal“, tereikia suvesti savo slaptažodį ir paspausti „Mokėti“, todėl jeigu kas „nulauš“ jūsų slaptažodį – galės labai paprastai leisti sąskaitoje esančius pinigus.

Tiesa, „PayPal“ turi mokesčius, tačiau jie yra nedideli. Be to, „PayPal“ yra laikomas vienu saugiausių mokėjimo būdų dar ir todėl, kad pardavėjas negauna jokios informacijos apie jūsų finansus, o kilusius nesklandumus taip pat galite spręsti tiesiogiai per „PayPal”.

Šiame video galite viską sužinoti smulkiau:


Kaip pirkti?

Štai, keletas patarimų, į ką reikėtų atsižvelgti renkantis pirkinį:

  • Patikrinti, ar pardavėjas siunčia į Lietuvą. Pasitaiko, kad pirkėjai pirkdami nepasižiūri ir nusiperka prekę. Šio veiksmo atšaukti jau negalima, paspaudimas „Pirkti“ yra lygus kontrakto pasirašymui (pavyzdžiui, EBAY). Taigi operacijos jau neatšauksite, o neapdairumas jums gali nemažai apsieiti.
  • Patikrinti, ar kituose puslapiuose tos prekės neišeina nusipirkti pigiau. Tiesa, atkreipkite dėmesį ir į tai, ar prekė nėra per pigi. Įtarinėti galite tuomet, jeigu pas būtent šį pardavėją prekę yra kelis kartus pigesnė negu kitur.
  • Jeigu prekė yra ne iš ES šalies, patikrinti, ar tokių pat neturi pardavėjai Europoje – sutaupysite pinigų už siuntimą ir galimus muitus.
  • Jeigu perkate techniką, pasižiūrėkite, ar suteikiama garantija ir ar ji galioja Lietuvoje.
  • Jeigu perkate drabužį ar batus, pasižiūrėkite pardavėjo pateiktas dydžių lenteles. Jeigu jos nepateiktos – galite rašyti pardavėjui ir klausti. Pirkite tik tuomet, kai įsitikinate, kad dydis jums tinka. Taip sutaupysite pinigų, kuriuos gali tekti išleisti už prekės siuntimą atgal.
  • Perkant internetu, pirkėjas prekę gali grąžinti per 7 darbo dienas. Vadinasi, per 30 darbo dienų Jums turi būti grąžinami pinigai už prekę, bet ne siuntimo išlaidas.
  • Kilo neaiškumų – klauskite pardavėjo.
  • Jeigu prekė neatitiko aprašymo, jis pažeidžia jūsų teises ir jus galite atsiimti mokėtus pinigus, pardavėjas pats apmoka siuntimo atgal išlaidas.
  • Jeigu prekė pasimetė ir net tada jeigu siuntinys nebuvo apdraustas, bandykite kontaktuoti su pardavėju. Jie dažniausiai grąžina pinigus arba išsiunčia antrą prekę.
  • Patikrinkite, ar puslapis, iš kurio rengiatės pirkti yra patikimas. Paprasčiausiai tai padaryti – įveskite jo pavadinimą ir paskaitykite kitų žmonių atsiliepimus.
  • Perkant prekės Lietuvoje, iškilus problemoms, kreipkitės į Valstybinę vartotojų teisių apsaugos tarnybą. www.vvtat.lt. Jeigu pirkote ES, Norvegijoje ar Islandijoje, Jums padės Europos vartotojų centras. www.ecc.lt.
  • Kiekvienas pardavėjas privalo nurodyti šiuos duomenis: kontaktinius duomenis, tikslų ir aiškų prekės aprašymą, kainą su visais mokesčiais, apmokėjimo sąlygas, pristatymo kainą ir laiką, informaciją apie vartotojo (Jūsų) teises. To neprivalo nurodyti prekiaujantys aukcionuose.
  • Prekė turi būti pristatome per 30 darbo dienų nuo užsakymo, jeigu sutartis nenurodo kitaip.
  • Visuomet saugokite pirkimo kvitus ir kitus su tuo susijusius dokumentus.

Kur pirkti?

Keletas tinklapių, kuriuose galite ieškoti pageidaujamos prekės:

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Rūbai, galanterija, avalynė:

ASOS.COM – nemokamas siuntimas į Lietuvą. Prekė ateina per maždaug savaitę.
Newlook.com – siuntimas brangus, keičiasi, dažniausiai apie
Everything5pounds.com – viskas po 5 svarus
 Lsbags.co.uk – rankinės
Yesstyle.com – nemokamas siuntimas
Lasenza.co.uk – apatinis trikotažas

Sveikata ir grožis:

Beautyforsale.eu – profesionali kosmetika
Feelunique.com – nemokamas siuntimas
Lookfantastic.com – nemokamas siuntimas
Iherb.com – vitaminai, kosmetika, maistas

Ekologija:

Ukorganics.co.uk 
Cambridgebaby.co.uk – ekologiški drabužėliai vaikams
Akamuti.co.uk

Bendri:

EBAY (geriausiai, ebay.co.uk, ebay.pl, ebay.de ir pan.) – siuntimas priklauso nuo pardavėjo. Aukcionas.
AMAZON

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top