Talentų banke - minimalistinę IDM muziką kurianti KiB

Laikas.lt

Talentų banke jau senokai turėjome muzikos kūrėją. Tad šį kartą labai džiaugiamės galėdami pristatyti kūrėją KiB.

Kaip teigia muzikantė, ji maišo IDM, minimalistinę, ambientinę ir drone stilių muziką. Pati ji savo kuriamą muziką įvardija kaip minimalistinį IDM. KiB muzika skirta kiekvienam, turinčiam vaizduotę.

Kiekvienas kūrinys turi savo atskirą pasakojimo siužetą, o visi kartu - vieną didelį pasakojimą. Klausytojui nebūtina suprasti pasakojimo/ų tiesiogiai - kaip ir skaitant knygą, reikšmę čia irgi kuria klausytojas. KiB muzika skatina žmogų atsipalaiduoti ir mąstyti.

"Muzikos kūrimu susidomėjau daugiau nei prieš ketvertus metus, kai sužinojau, kad įmanoma kurti muziką kompiuteriu. Pradėjusi kurti norėjau būti Hip-hop muzikos kūrėja, bet taip gavosi, kad dabar prodiusuoju žanrą, kuris ne visiems suprantamas, įkandamas ar priimtinas", - pasakoja KiB.

Mergina niekada nesimokė muzikos mokykloje, vienintelė vieta, kur ji mokėsi muzikos,
buvo mokykla. "Visada stengiuosi kurti kitaip nei kiti tokio pačio muzikos žanro kūrėjai. Visą mano muziką galima atsisiųsti nemokamai, nesutinku jos pardavinėti. Muzika skirta klausytojui, ausims, vaizduotei skatinti, o ne mano norui prasimanyti pinigų", - teigia  KiB.

KiB sutinka, kad jos kuriama muzika būtų naudojama įvairiems projektams ir jai būtų smagu sužinoti apie poreikį ją naudoti.

Geros vaizduotės kelionės klausant!

"Ir kad ir ką besakytum kitam, tai yra skirta tau. Kiekviena tavo ištarta raidė yra neapsakomo dydžio, o ką jau kalbėt apie sakinius. Tačiau kitam nesvarbu...Tu tiesi rankas, kad pasiektum... Puikiai žinai, kad siekti turi toliau.. .tu tik t..."

KiB - x1000... Fathoms by KiB

"Pabudai. Diena kaip diena, vėl viską darysi, kaip darei prieš tai. Vėl tave kankins nemiga ir mintys. Vėl žiūrėsi į pažįstamus veidus, bet jų nematysi. Vėl, vėl, vėl, vėl... Jautiesi kaip stulpas, o gal kaip medis. Medžių kapai? Pavaikščiok po tą pasaulį, kurį tau rodžiau. Tas kleptomanų būrys tavęs nepaleidžia!"

KiB - O.R. like wood by KiB

Daugiau KiB muzikos rasite čia arba čia.
 

KiB, minimalistinė muzika, muzika

Naujausi komentarai
Elektra
2012-01-23, 12:02
yra galybe tokiu zmoniu, pasidomek Agharta renginiais Vilniuje, Kaune, Klaipedoje - www.arma.lt
lulas
2012-01-22, 23:06
Yra ir daugiau tokiu žmonių .
2012-01-20, 13:50
Pirmą kartą išgirdau, kad tokia muzika egzistuoja, bet labai patiko. Šaunu, kad kažkas dar Lietuvoje užsiima ne komercija :)
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai