Now Reading
Pasirodė naujas Laikas.lt žurnalas. Tema – mainai

Pasirodė naujas Laikas.lt žurnalas. Tema – mainai

Pasirodė naujas Laikas.lt žurnalas. Tema - mainai

Nuotr. Lijana Venckevičiūtė ir Goodlifephotography
Viršelio nuotr. TWODICKS

Pristatome Jums gruodžio Laikas.lt žurnalo numerį, kuris daugeliui pasirodys visiškai nešventiškas. Nerasite straipsnių, ką dovanoti Kalėdoms, kokį makiažą pasidaryti per Naujuosius metus, o imbierinių sausainių receptai nepuoš SKANU rubrikos.

Kodėl visi aplink taip peikia tą didelę priešventinę maniją, kuri prasideda lapkričio pabaigoje? Nepatinka blizgučiai prekybos centruose, nepatinka, kad Kalėdos tapo komercine švente… Nepatinka, tačiau visi ir toliau apie jas rašo, fotografuoja ir perka. O mes šį kartą nusprendėme nieko nepirkti ir nepapirkinėti, o… mainytis.

Juk kiekvienas iš mūsų namie tikrai rastų daiktų, kurių nenaudoja: perskaitytos knygos, DVD filmas, senas telefonas, atsibodę drabužiai. Kodėl gi per prieš šventes neapsimainius nereikalingais daiktais su draugais arba mainų portaluose? 

Jei per šventes keliausite pas gimines – nepulkite prieš dvi savaites užsisakinėti autobusų bilietų ar nesijaudinkite, kad paskutinę akimirką suges mašina – tiesiog „Facebook’e“ ar kitame puslapyje susiraskite tuos, kurie ir taip turi laisvos vietos mašinoje. Mainais už keletą lakūnų gausite puikią kompaniją ir gerai praleisite laiką.

Tačiau savotiška mainų forma – „torrentai“, vienus džiugina, kitus siutina bei neleidžia ramiai miegoti autorinių teisių gynėjams. A.Mamontovo albumą „Elektroninį Dievas“ jau atsisiuntė virš 60 tūkst. žmonių. „Tai ir džiugina, ir liūdina, nes supranti, kad daug metų kažkas buvo apgaudinėjamas“, – Laikas.lt teigia muzikantas.

Tuo tarpu lietuviškas „torrentų“ puslapis „Linkomanija” kukliai ginasi, kad ji tik suteikia galimybę vartotojams keistis informacija, už kurios turinį ji neatsako. Tad kaltų kaip ir nėra ir teisingai Laikas.lt teigė sociologas Z. Baumanas, kad norime daryti viską greitai, investuoti į technologijas, tačiau nekontroliuojame iš jų kylančių socialinių procesų, todėl ir atsiranda tokie reiškiniai, kuriems mes nesame pasirengę.

Įkvėpimui siūlome paskaityti straipsnį apie menininkę, kuri metus laiko eksperimentavo ir nešiojo vien tik savo pasiūtus drabužius. Natalie Purschwitz teigia, kad didžiausias iššūkis jai buvo pasigaminti batus. O mainų entuziasto Miciaus mintis apie mainymąsi geriausiai reziumuoja žurnalo temą: „Daugiausia, ką tu gauni mainydamasis arba atiduodamas savo „intelektinę nuosavybę“ (pavadinkime ją šiuo bjauriu vardu), savo proto produktą, yra „respektas nuo hebros“. Tai turbūt yra vienintelis ir pagrindinis motyvas.“

P.S. Ačiū „Ponui Balionui“ už šaunią eglutę iš balionių, kuri vis dar puošia Laikas.lt redakciją.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Taip pat kviečiame „pavartyti” žurnalą čia.



Vyr. redaktorė: Rasa Barčaitė
Redaktorė: Dovilė Raustytė
Numerį ruošė: Goda Raibytė, Martynas Gedvila, Marija Balinskaitė.
Kalbos redaktorė: Aušra Trasauskaitė
Dizaineris: Vykintas Characiejus
Viršelio nuotrauka: TWODICKS
Montažas:

Reklama:
Aina Kunigėlytė, tel. +37066005832 [email protected]
Tautvydas Budginas, tel. +37066005833 [email protected]

UAB „Baltic Net Media”, Geležinio Vilko g. 18A , Vilnius

Laikas.lt žurnaliukus rasite šiose vietose:

Vilniuje: verslo centruose, „ Mambo Pizza“, „Bravarija“, „Coffee Inn“, „Submarinas“, „Pica ir Kava“, „Bermudai“, „Tamsta,“ „Briusly“, kavinė – kepyklėlė „Sotas“ „Paparazzi“, „Pit Stop Pizza“, „Bambalynė“, „Orgazmus “,„Du drakonai“, „Cozy“, „Show Makers“ šokių akademija, „Pink Milk shake“, kino teatre „Pasaka“, ISM, VGTU, TVM, Vilniaus kolegijos verslo vadybos fakultetas, VPU, VU, MRU, VVTA, VDK, VDA, „Crustum“ PC „Ozas“, „Sushi Express“, „Sushi House“, „Milkshake Bar“, „People Bar“, „Guru“, „Livin“, „Kibin Inn“, „Wok to Walk“, kino teatruose „Pasaka“,„Skalvija”, „B bar“, Užupio picerija, „Prie angelo“, „Dom¬ino” teatras, Jaunimo teatras, Itališka vyninė, „Bunte Gans”, „Gringo“ , „Balti drambliai“, COCO, „Būsi trečias“, „Soul Box“, BIX, „Artistai“, „X club shop“, viešbutis „Congress” ir „Adelita”, Kongresų rūmai, Menų spaustuvė, „Havana social club“, Užupio kavinės terasa „SPA Vilnius DIA“, „Vero Cafe“, „Šviežia kava“,

Kaune: verslo centruose, „Mambo Pizza“, „Bravarija“, „Coffee Inn“, „Sandija“, „Ramzis II“, VDU, KTU, „Blue orange“, „Mio Cafe“, „Presto“, „Supremo“ kavos namai, „City Cafe“, „Bella Italia“, „Boun Giorno“, „Pas Stanley“, „Sushi express“, „Coffe inn“, „Vero Cafe“, „Buon Giorno Taverna“, „Groovy“, alaus pub’as-krautuvėlė „Gyvas“, „Pjazz Oldtown“, „Chocolaterie“, YZYbar, kavinė „Kultūra“, Kauno kamerinis teatras, „Radharane“, „101 Kepyklėlė“, „Pas Romano Paolo“, „Jums“, „Flamenco Cafe & Vino“ ir kt.

Naujas numeris išeis sausio 2 dieną.
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top