Talentų banke – sapnų gaudykles kurianti Eglė

Mūsų Talentų bankas pasipildė dar vienu nariu - sapnų gaudykles kuriančia Egle. Štai, kaip Eglė pristato savo sapnų gaudykles:

„Sapnų gaudyklės (angl.: dream Catchers) turi magiškų galių ir mistinę apsaugos jėgą. Šis gaminys skirtas tikinčiam stebuklais ir norinčiam jų pasiekti žmogui. Svarbus tikslus panaudojimas. Gaudyklės yra vadinamos ir dvasių arba svajonių gaudyklėmis. Tik iš tradicijų apraiškų aptinkama gimtosios Amerikos indėnų kultūros istorijose.

Indėnų Asibikaashi (Voras-moteris) išgelbėjo Wanabozho atnešdama saulę atgal žmonėms. Asibikasshi statosi specialų guolį. Kai atsibundi žvelgdamas į viršų, pasižiūrėk įdėmiau, koks stebuklas vyksta, kai ji gaudo saulės spinduliukus, jų žaižaravimą. Asibikaashi labai rūpinosi savo vaiku, kaip ir pasaulio žmonės tai daro per visą egzistavimą. Kai Ojibwe tauta išsiplėtė po keturis Šiaurės Amerikos kampelius, Asibikaashi, tai numatydama, iš anksto turėjo mokyti motinas, seses ir seneles pinti stebuklingus tinklus. Naudodamos karklo vyteles, kurias tvirtino virvėmis, pagamintomis iš augalų. Kurdavo apskritimo formos, jų linijos atspindi saulės kelią, kasdien skersai kertantį dangų. Kiekvienos gaudyklės viduryje pamatysi skylutę, kuri praleidžia geruosius sapnus (bawadjige), o bloguosius pagauna. Su pirmaisiais spinduliais blogi sapnai išnyksta.

Kai pamatome mažąją Aibikaashi, mes neturėtume išsigąsti, bet kaip tik gerbti ir saugoti.

Taip Gaudyklės veikia ir dabar. Tik keliaujant per kultūras ir amžius, tradicija transformavosi ir tapo panašesnė į aplinką. Todėl dauguma mano kuriamų gaudyklių skirtos sistemizuotai aplinkai. Apskritimai tikslūs, sintetinės arba žaismingos spalvos, blizgesys vilioja šiandienines dvasias. Stiprus tinklas filtruoja informaciją ir pašalinius veiksnius. Tokia protinė medžiaga lengviausiai prieinama yra tuomet, kai žmogus atsipalaiduoja. Taip įprasta kabintis gaudykles prie lovos, sode ar kitoje žmogui svarbioje erdvėje. Kaip minėjau, svarbus asmeninis noras, ne tik sapnų ir proto procesuose, bet ir kasdienybėje. Tiesiog stipriai tikint arba naudojant papildomus stimuliatorius (saulės šviesa, kvapai ar garsai) gaudyklių funkcionalumas suaktyvėja.

Aš linkiu visiems gerų sapnų realybėje ir noriu linkėjimais realiai pasidalinti. Maloniai kviečiu užeiti į mano galeriją. Jauskitės jaukiai ir praleiskite laiką džiugindami akis."

Vieną iš Eglės sapnų gaudyklių galite laimėti Laikas.lt konkurse.


PALAIKYKITE JUMS LABIAUSIAI PATINKANTĮ TALENTĄ!
Kiekvieno mėnesio Laikas.lt žurnalo numeryje bus spausdinami du daugiausiai dėmesio susilaukę ir įdomiausi nauji talentai.

Turite talentą? Susipažinkime! Praneškite apie save adresu: [email protected]. Sukursime nišą Jums ir Jūsų talentui pristatyti, kur būsite matomas ir gerbiamas „non stop“. Ir dar – pačius geriausius pristatysime kiekviename žurnalo numeryje!

Praneškite apie save! Mes padėsime Jūsų sėkmės istorijai augti!

sapnų gaudyklės, talentu bankas

Naujausi komentarai
Elada
2012-12-22, 09:35
Fantastika. Ir ko tik nėra šiame nuostabiame pasaulyje. Džiugu ką nors nauja pamatyti...
LiSi
2011-12-02, 14:28
labai nuosirdziai ir su meile atlieka savo darba (tiksliau hobi) :) taip ir toliau!
zina
2011-11-25, 20:03
nuostabūs darbai! Taip ir toliau :)
teo
2011-11-25, 16:24
super!
2011-11-25, 11:52
Tikrai labai gražu.:)
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai