Now Reading
„Lonely Planet“ išrinko geriausius miestus keliauti

„Lonely Planet“ išrinko geriausius miestus keliauti

„Lonely Planet“ išrinko geriausius miestus keliauti

Jeigu 2012 metais planuojate atostogas, tačiau neapsisprendžiate, kur vykti, vienas didžiausių kelionių vadovų leidėjų „Lonely Planet“ sudarė įdomiausių pasaulio miestų gidą. Nuo Europos iki Australijos – galite rinktis pagal savo kišenę.

Ir visai nesvarbu, kokio pobūdžio poilsį mėgstate: aktyvų, romantišką, o gal tiesiog norite pažinti kultūrą ir pabėgti nuo turistų apgultų miestų?

Londonas, Anglija

2012 m. Olimpinės žaidynės vyks būtent šiame mieste: „Olimpinėms žaidynėms „jojant“ po Londoną, visi įtraukiami į procesą“, – rašė „Lonely Planet“.

Žaidynės, taip pat, bus atgaiva turistams, kurie jau šimtus kartų yra matę „Big Beną“ arba žymiąją „London eye“.

Ekspertai mano, kad Olimpinės žaidynės iki padebesų pakels Anglijos turizmą. Apskritai, pastarieji du metai salynui buvo itin sėkmingi: karališkosios vestuvės, o dabar – ir Olimpinės. Žinoma, nepamirškite ir „Hario Poterio“ arba „The Beatles“ turų.

Maskatas, Omanas

Omanas dabar visomis išgalėmis stengiasi pritraukti turistus. Atrodo, ten viskas plečiasi: nuo muziejų iki viešbučių. Darbai ypač intensyviai verda sostinėje – Maskate. Ten vyksta daugybė kultūrinių renginių, atsidaro prabangūs viešbučiai, statomi vandens parkai ir taip toliau.

Nežinia, kodėl, tačiau Maskatas nėra turistų centras, nors aktyvių atostogų mėgėjams čia būtų tikras rojus: nuostabūs paplūdimiai, nardymo centrai, pasiplaukiojimas su delfinais ir vėžliais, ekskursijos po milžiniškus urvus, pėsčiųjų takai, safariai po dykumas, laipiojimas uolomis ir viskas vienoje vietoje!

Bengalūras, Indija

Indija tarp keliautojų pastaruoju metu darosi itin madinga. Gana pigūs skrydžiai per pastaruosius du metus tiesiog traukte traukia turistus. Vieni ten vyksta paragauti nuostabaus maisto, pasigrožėti įspūdingu kraštovaizdžiu, kiti – ieškoti vidinės harmonijos ir pažinti Budos gimtinę.

Bengalūras tiks tiems, kurie nori aplankyti visiškai naują kultūrą. Kelionių ekspertai sako, kad vienintelis Bengalūro minusas – visos kavinės čia užsidaro 23:30 val.

Tiesa, vieno dalyko pamiršti nederėtų – kaip ir kituose Indijos miestuose, Bengalūro netvarka gali šokiruoti pedantus.

Kadisas, Ispanija

Jeigu nuvyksite į Kadiso miesto karnavalą – Helovinas atrodys tik kaip vaikų žaidimas. Žmonės mieste persirengia karnavaliniais kostiumais ir be perstojo siaučia dvi savaites. Be to, karnavalas padės susipažinti su vietiniais žmonėmis, garsėjančiais sarkastiniais sąmojais. Net jei nekalbate ispaniškai, persirenkite spalvotu kostiumu ir būsite sutiktas it vietinis, ir galėsite dalyvauti teatro pasirodymuose, poetiniuose skaitymuose ir šokiuose.

2012 m. Kasisas bus Ibero-Amerikos kultūros sostine. Pirmasis Europos miestas, gavęs tokią garbę.

Stokholmas, Švedija

Vis dar Lietuvos kino teatruose rodomas filmas „Mergina su drakono tatuiruote“, be abejones, sužadino Švedijos sostinės turizmą. Šimtai atvykusių tiesiog nekantrauja pažinti niūriąją Stokholmo pusę. Tiesa, niūrumą čia rasti sunku – dabar sostinė atrodo geriau negu bet kada.

Stokholmas užliūliuos romantika. Mieste yra net 14 salelių ir 50 tiltų. O kur dar viduramžiški miestai, jaukios kavinukės, meno galerijos ir beprotiška gausybė muziejų!

Gimarainsas, Portugalija

Į UNESCO pasaulinio paveldo sąrašą įtrauktas miestas 2012 m. bus Europos kultūros sostinė. Keista, tačiau tikru muziejumi po atviru dangumi laikomas miestas nepritraukia daug turistų.

Kvapą gniaužiantis miesto grožis kitais metais turėtų netilti nuo įvairių kultūrinių renginių. Nuvykę ten galėsite pasiklausyti muzikos, žiūrėti kiną, fotografuoti, grožėtis architektūra, skaityti vietinę literatūrą ir grožėtis vietiniu gatvės menu.

Satjagas, Čilė

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Jeigu svajojate pažinti Pietų Amerikos kultūrą ir nemėgstate turistų grūsčių, Santjagas bus puikiausias pasirinkimas.

Koks yra pirmas dalykas, kurį reikėtų padaryti Santjage? Žinoma, kad ragauti vieną skaniausių pasaulyje vietinę kavą. Norit tikėkit, norit – ne, tačiau dienomis čia veikia šimtai kavinukių, kuriuose rasite keliasdešimt rūšių kavos, bet nė lašo alkoholio. Galite net apsilankyti kavinukėse, kuriose striptizą šokančios padavėjos, atneš puikiausios rytinės kavos… ir jokio alkoholio!

Honkongas, Kinija

Kinija pastaruoju metu garsėja ne tik politinėmis kovomis ir griežtu rėžimu, bet ir įdomia architektūra, turistiniais maršrutais bei kultūriniu gyvenimu.

Galėsite atsipalaiduoti plaukdami laiveliu, žiūrėdami į kalnų viršūnes ir padanges liečiančius dangoraižius. Honkongas yra niekada nemiegantis miestas – čia visą parą rasite pramogų. Ir, žinoma, nepamirškite paskanauti kiniškos virtuvės patiekalais.

Orlandas, JAV

Orlandas 2012 metais šeimininkaus 61-ame „Visų žvaigždžių“ NBA turnyre. Tai turbūt vienintelis sporto renginys, kuriame muzika derinama su sportu.

NBA renginio metu vietiniai bus nusiteikę pramogoms, tad nepraleiskite naktinio gyvenimo linksmybių.

Darvinas, Australija

Anksčiau Darvinas garsėjo žvejybos uostu, kaimo žmonėmis ir melancholiškais hipiais. Dabar jis traukia turistus barais, restoranais, įspūdinga gamta ir, be abejones, naktiniu gyvenimu.

Pamirškite Sindėjų – dabar Darvinas vadinamas „tikrąją Australija“. Darvinas labiausiai tiks romantikams – čia galite pamatyti nerealų saulėlydį. Tiesa, gamta gali būti pavojinga – joje apstu nuodingų gyvių, kurių reikėtų itin pasisaugoti.

Tad kraunamės lagaminus, prieš tai nepamiršę pasirinkti savo svajonių miestą.

Laikas.lt
Pagal: Lonelyplanet.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top