Now Reading
Savaitgalio receptas. Moliūgų sriuba su voveraitėmis

Savaitgalio receptas. Moliūgų sriuba su voveraitėmis

Savaitgalio receptas. Moliūgų sriuba su voveraitėmis

Helovinas jau artėja, o tiems, kurie prisipirko ir skaptuos moliūgus – siūlome juos po švenčių neišmesti, o pagaminti skanią ir sveiką sriubą.

4 porcijoms reikės:

• maždaug 1 kg moliūgo
• 1 svogūno
• 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
• 1 l daržovių sultinio
• 2 šaukštų baltojo vermuto (vietoj jo galima naudoti ir obuolių sultis)
• 1 apelsino
• 150 g voveraičių
• 100 g grietinėlės
• druskos ir pipirų

Supjaustykite moliūgą ir išskobkite sėklas. Nuluptą minkštimą supjaustykite stambiais gabaliukais. Susmulkinkite svogūną. Moliūgo gabalėlius ir svogūną apkepinkite viename šaukšte įkaitinto aliejaus. Supilkite vermutą ir sultinį, vieną kartą užvirkite ir 20 minučių virkite ant vidutinės ugnies. Viską suplakite plaktuvu. Pagardinkite sriubą druska, pipirais ir apelsinų sultimis. Likusiame aliejuje apkepinkite nuvalytas voveraites. Pabarstykite jas druska ir pipirais. Sriubą išpilstykite į dubenėlius, įdėkite grietinėlės ir papuoškite voveraitėmis.

Skanaus! Daugiau receptų rasite Laikas.lt receptų rubrikoje.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top