Ką bendro turi Tadas Blinda ir siaubo trileris „Padaras“?

Lietuviško kino rekordininko "Tadas Blinda. Pradžia" premjera įvyko rugsėjo 23 dieną. Mistinis siaubo trileris "Padaras" kino teatruose pasirodys tik spalio 28-ąją.

Svieto lygintojo istorija pasakoja apie istorinę Lietuvos praeitį, "Padaras" žiūrovus nukels į šaltąją Antarktidą, kurioje mokslininkai atras nežemiškos kilmės objektą. T.Blindos istorija sukurta, palyginti, kukliais resursais, o Holivudo juosta kainavo ne vieną dešimtį milijonų dolerių. Tad kas gi gali sieti šiuos du filmus?

Kaip ir lietuviškasis čempionas Tadas Blinda, fantastinis siaubo trileris "Padaras" yra modernus bandymas iš naujo papasakoti intriguojančią istoriją iš populiarios knygos. Amerikiečių rašytojo Johno W. Campbello idėjas 1951 metais pirmasis ekranizavo legendinis režisierius ir prodiuseris Howardas Hawksas. Šio filmo kultinį perdirbinį 1982 metais sukūrė režisierius Johnas Carpenteris kartu su aktoriumi Kurtu Russellu.

Trys dienos atgal

Šįkart olandų režisierius Matthijsas van Heijningenas jaunesnysis, į pagalbą pasitelkęs šiuolaikines technologijas ir patyrusių prodiuserių komandą, žiūrovams siūlo įsivaizduoti daug kartų matyto "Padaro" priešistorę ir atsuka laiką trimis dienomis anksčiau.

Archeologinius tyrimus vykdantys Norvegijos mokslininkai šaltoje Antarktidoje atranda ledo sluoksniuose įstrigusį gigantišką nežemiškos kilmės objektą. Nieko panašaus iki tol neregėję jie nusprendžia, jog atrastasis objektas yra prieš daugybę metų Žemėje paslaptingai nusileidęs ir sunkiai prieinamuose sniegynuose amžiams užšalęs kosminis laivas. Ėmęsi ieškoti jį pilotavusios įgulos liekanų mokslininkai netoliese randa ir lede įšalusį nežemiškos kilmės padarą.

Padaru gali tapti kiekvienas

Parsivežę į mokslinę stotį, tiriamojo eksperimento metu jie prižadina paslaptingąjį padarą, kurio gyvybė, atrodė, jau seniai buvo užgęsusi. Iš ledinio kalėjimo išsilaisvinęs padaras pasirodo esąs tobulas blogis, galintis įsikūnyti į bet kurį gyvą organizmą.

Grobuonis mutantas pradeda vieną po kito žudyti mokslininkų ekspedicijos narius. Informacija apie galingąjį padarą slepiama už laboratorijos durų, tad bazėje vis labiau ima plisti paranoja ir baimė. Pozityviai nusiteikusi amerikietė paleontologė Keitė Lord (Quentino Tarantino trileryje "Mirties įrodymas" pasižymėjusi aktorė Mary Elizabeth Winstead) iš paskutiniųjų stengiasi išlikti gyva ir nutraukti kruvinų skerdynių košmarą.

Norvegų tyrėjams vadovaujantis profesorius Sanderis Halvorsonas (Holivude dažnai vaidinantis garsusis danų aktorius Ulrichas Thomsonas) nenori klausytis įžvalgių jaunesnės specialistės patarimų. Merginai belieka pasitikėti menkai pažįstamu amerikiečių pilotu ir Vietnamo karo veteranu Semu Karteriu (australų aktorius Joelis Edgertonas išgarsėjo po vaidmens kriminalinėje dramoje "Žvėrių karalystė").

Keitė supranta, kad nenuspėjamas priešas tūnoti gali net mažiausiai tikėtinoje vietoje, ir kad kiekvienas Antarktidoje esantis žmogus bet kurią akimirką gali tapti padaru. Netgi ji pati.

Mistinis siaubo trileris "Padaras" į kino teatrus atkeliaus jau spalio 28 dieną. Kol kas siūlome juostos fragmentus pamatyti lietuviškai titruotame filmo anonse:

Laikas.lt

kinas, lietuviškas kinas, Padaras, siaubo trileris, tadas blinda, Tadas Blinda. Pradžia

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai