Now Reading
Savaitgalio receptas. Kiniška vištiena Guo Bao Rou

Savaitgalio receptas. Kiniška vištiena Guo Bao Rou

Savaitgalio receptas. Kiniška vištiena Guo Bao Rou

Paskutinio vasaros savaitgalio receptui pasigaminti prireiks šiek tiek laiko, tačiau rezultatas išties to vertas. Ypač tiems, kas vertina kinietišką virtuvę. Tad Jūsų dėmesiui – kiniškas vištienos Guo Bao Rou receptas.

Jums reikės:

300 gr. vištienos filė
50 gr. kukurūzų krakmolo

Marinatui:

1 šaukšto sojos padažo
1 šaukštelio obuolių acto
1 šaukšto skysto medaus
2/3 šaukštelio malto imbiero

Padažui:

3 šaukštų sojos padažo
1 šaukšto obuolių acto
2 šaukštelių cukraus
3 šaukštų vandens
1 nubraukto šaukšto kukurūzų krakmolo

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kaip gaminti:

Vištieną supjaustykite juostelėmis. Užpilkite marinato ingredientus, gerai išmaišykite ir palikite bent valandai pasimarinuoti. Tuomet į paprastą maišelį suberkite krakmolą, sudėkite vištienos gabaliukus, suimkite maišelį už abiejų galų ir pakratykite, kad visi gabaliukai tolygiai apsivoliotų krakmole. Apkepinkite vištieną gerai įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus. Padažo gaminimas: vandenyje išmaišykite krakmolą, kad neliktų sulipusių gabaliukų. Supilkite visus likusius ingredientus – soją, actą, cukrų. Pilkite į kitą keptuvę ir maišydami kaitinkite tol, kol pradės virti. Padažas turėtų gautis kisieliaus tirštumo. Užpilkite jį ant vištienos, esančios keptuvėje, ir dar šiek tiek, nuolat maišydami, pakaitinkite ant nedidelės ugnies, kol padažas tolygiai aplips vištienos gabaliukus. Galima pabarstyti sezamais, žalumynais. Patiekite su ryžiais.

Skanaus! Daugiau receptų rasite Laikas.lt receptų rubrikoje.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top