Now Reading
„Mėnuo Juodaragis“ sutartinių ritmu sujungs praeitį ir ateitį

„Mėnuo Juodaragis“ sutartinių ritmu sujungs praeitį ir ateitį

„Mėnuo Juodaragis“ sutartinių ritmu sujungs praeitį ir ateitį

Keturioliktas nepriklausomos muzikos ir šiuolaikinės baltiškos kultūros festivalis „Mėnuo Juodaragis“ šiemet vėl grįžta į savo namus Zarasuose – į nuostabiąją ežero salą, kur palydės paskutinį vasaros savaitgalį – rugpjūčio 26-28 d.

Šis, vienas seniausių Baltijos šalyse organizuojamų festivalių po atviru dangumi ir didžiausias prigimtinės kultūros bei alternatyvios muzikos renginys Lietuvoje, vėl kviečia nužvelgti žilą senovę, dabartį ir ateitį plačiais muzikos, meno, amatų akiračiais.

Gausi ir originali festivalio programa šįmet skirs ypatingą dėmesį lietuviškoms sutartinėms, kviesdama geriausios šio unikalaus paveldo tyrinėtojus, mokytojus ir atlikėjų kolektyvus. Kiekvienas šventės dalyvis galės ne tik daug sužinoti, bet ir pats pamėginti sutartines giedoti, groti ar šokti. O iš viso net trejose festivalio scenose pasirodys per 50 originalių užsienio kolektyvų ir Lietuvos grupių, grojančių post-folklorą, roką, alternatyvią, elektroninę ir pasaulio muziką. Tarp jų – Aistė Smilgevičiūtė ir „Skylė“, „BIX“, „Atalyja“, „Pievos“, „Donis“, „Golden Parazyth“, „Vilkduja“, „Kūlgrinda“ ir kiti įdomūs lietuvių kolektyvai, taip pat temperamentingi svečiai iš Portugalijos – „Dazkarieh“, ugningi ispanai „Arnica“, legendiniai „Blood Axis“ iš JAV, neofolk veteranai „Sonne Hagal“ iš Vokietijos, elektroninės muzikos magas britas „Rapoon“, jausmingi ukrainiečiai „Taruta“, alaus mėgėjai metalistai „Troll Bends Fir“ iš Rusijos bei kiti atlikėjai iš daugiau nei 10 užsienio šalių.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Tradiciškai daugiasluoksniame festivalyje be įvairių muzikos žanrų koncertų vyks ir kultūros, istorijos, mitologijos paskaitos, vakaronės, senosios apeigos, meninių, dokumentinių ir animacinių filmų seansai, meno parodos, vaidinimai, ekologinės akcijos, pažintiniai žygiai po apylinkes, tautinio sporto – ripkos – varžybos bei žaidimai. Ąžuolų ir pušų paunksmėje liepsnos aukuras ir laužai, įsikurs palapinių miestelis ir gausus tradicinių amatų kiemas su mokomaisiais būreliais. Ypatinga programa numatyta ir mažiesiems festivalio lankytojams, kurių su tėveliais į festivalį kasmet atkeliauja vis daugiau.

Magiško sutartinių skambesio apgaubtas keturioliktasis MJR į margą juostą pins skirtingus pasaulius ir laiko tėkmę – palydėti spalvingą vasarą čia kviečiamos visos gentys!  Festivalio svetainė Mjr.lt

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top