Šio savaitgalio receptas pasirinktas prisimenant seną gerą filmą „Riešutų duona“. Koks jos skonis? Kepimo procesas - tikrai nesudėtingas, o belaukiant orkaitėje kylančios duonos, žinoma, galime pažiūrėti minėtąjį filmą.
1 kepalėliui duonos Jums reikės:
4 kiaušinių
210 g cukraus
300 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
250 ml pieno
30 g migdolų
210 g lazdynų riešutų
Sviesto
Kaip gaminti:
Kiaušinius išplakite su cukrumi. Į masę atsargiai suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir supilkite pieną. Nuolat maišykite. Sumalkite migdolus bei lazdyno riešutus ir įmaišykite į tešlą. Pailgą kepimo formą ištepkite riebalais, išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite kambario temperatūros sviestu. Tešlą sukrėskite į formą ir išlyginkite viršų. Kepkite maždaug valandą 175 laipsnių temperatūroje.