Savaitgalio receptas. Riešutų duona

Šio savaitgalio receptas pasirinktas prisimenant seną gerą filmą „Riešutų duona“. Koks jos skonis? Kepimo procesas - tikrai nesudėtingas, o belaukiant orkaitėje kylančios duonos, žinoma, galime pažiūrėti minėtąjį filmą.

1 kepalėliui duonos Jums reikės:

4 kiaušinių
210 g cukraus
300 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
250 ml pieno
30 g migdolų
210 g lazdynų riešutų
Sviesto

Kaip gaminti:

Kiaušinius išplakite su cukrumi. Į masę atsargiai suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir supilkite pieną. Nuolat maišykite. Sumalkite migdolus bei lazdyno riešutus ir įmaišykite į tešlą. Pailgą kepimo formą ištepkite riebalais, išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite kambario temperatūros sviestu. Tešlą sukrėskite į formą ir išlyginkite viršų. Kepkite maždaug valandą 175 laipsnių temperatūroje.

Skanaus! Daugiau receptų rasite Laikas.lt receptų rubrikoje.

Laikas.lt

duona, kaip iskepti duona, naminė duona, receptas, riesutai, riešutų duona

Naujausi komentarai
Ruta
2020-02-20, 11:10
O galima be migdolų?
Ruta
2020-02-20, 11:10
O galima be migdolų?
Rita
2011-07-17, 19:14
ruginiai ar kvietiniai miltai ?
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai