Savaitgalio receptas. Vištienos kepsneliai su šviežiais prieskoniais

Laikas.lt ilgojo savaitgalio receptas išties vasariškas ir šviežias. Jam pasigaminti prireiks šviežių prieskonių, kurie turbūt auga daugumos mūsų balkonuose. Jei ne - teks tenkintis ir pirktiniais turguje arba prekybos centre. Jūsų dėmesiui - vištienos kepsneliai su šviežiais prieskoniais.

Jums reikės:

2 vištų krūtinėlių filė
3 kiaušinių
2 šaukštų bulvių krakmolo
3 šaukštų neriebaus majonezo
šviežių krapų ir petražolių
druskos pagal skonį
maltų juodųjų pipirų
6 vidutinio dydžio bulvių
2 šaukštų sviesto

Kaip gaminti:

Bulves nulupkite ir perpjaukite skersai pusiau. Kiekvieną puselę pabarstykite druska ir atskirai suvyniokite į foliją. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Ištraukę foliją nuimkite, o ant bulvių puselių uždėkite po gabalėlį sviesto ir dar kartą pakepinkite, kol gražiai apskrus.

Vištieną sumalkite arba supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite į dubenį. Ten pat įmuškite kiaušinius, suberkite krakmolą, sukrėskite majonezą ir gerai suminkykite (jei vištieną tik pjaustėte - tuomet tiesiog išmaišykite). Suberkite smulkintus žalumynus, pasūdykite, įberkite pipirų ir dar kartą išmaišykite. Palikite valandai pastovėti, o po to įkaitintoje keptuvėje iškepkite blynelius. Patiekite su orkaitėje keptomis bulvėmis.

Skanaus! Daugiau receptų rasite Laikas.lt receptų rubrikoje.

Laikas.lt

prieskoniai, receptas, vištiena, Vištienos kepsneliai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai