Pasirodė naujas Laikas.lt žurnalo numeris. Tema - Pasidaryk pats

Su Jumis sveikinasi pirmasis vasariškas Laikas.lt numeris, kurio pagrindinė tema - „Pasidaryk pats“.

Kodėl tokia tema? Prisiminkime, ar parduotuvėje apžiūrint drabužius neiškilo klausimas – kodėl aš turiu mokėti už šį daiktą šimtą litų, kai jį lengva ir pačiam pasisiūti? Tai galioja ne tik garderobui. „Pasidaryk pats“ kultūra labai plati ir apima beveik viską – nuo telefono dėklo pasiuvimo iki namo pastatymo. Be to, paties padarytas daiktas, nors ir ne toks dailus kaip iš parduotuvės, visada neš gražius prisiminimus apie kūrybinį procesą. O ir dejuoti nereiks, kad vasara jau atėjo, o atostogoms pinigų sutaupyti neišėjo, nes tiek visko reikėjo pirkti... Arba, kaip įvadiniame straipsnyje teigia Goda, „Kiekvienas dalykas, ką tu ir aš padarome patys, o neperkame jau seniau pagamintą, turtina mus „Pasidaryk pats“ dvasia“. Tad pasidarom patys?

Šiame numeryje skaitykite:

Kas yra „Pasidaryk pats“ kultūra? Pagaliau griaunamas mitas, esą, „Pasidaryk pats“ skirta tik pankams arba hipiams. Judėjimas beldžiasi ir į paprastų žmonių buitį.

Mėgstate fotografuoti, tačiau skaitmeniniai fotoaparatai jau pabodo, o numylėtas „Zenitas“ jau atgyveno savo laikus? Lekiam į parduotuvę, perkam degtukų dėžutę ir patys pasigaminame Pinhole fotoaparatą. Kaip tai padaryti vaizdžiai parodys Erika ir Edvinas.

Taip pat pamokysime, kaip pasigaminti muilą. Tačiau prieš pasidalindama sukauptomis žiniomis, muilo gamintoja Valentina įspėja, kad tai atsakingas procesas, tad reikia laikytis visų straipsnyje nurodytų atsargumo priemonių.

Padėsime būsimoms nuotakoms sutaupyti pinigų ir surengti ekologiškas vestuves. Apie rūpestį gamta, mus supančią aplinką turėtų pagalvoti ne tik tie, kurie gali sau leisti viską, bet ir siekiantys iškelti vestuves su kiek įmanoma mažesniu biudžetu.

Nuosavas lėktuvas – asmeninėms pramogoms? Skamba prabangiai? Visai ne, teigia Cessna Pilotų klubo įkūrėjas, pilotas Benas Laurinaitis. Žaidimų mėgėjams pristatysime kino žanro film noir elementais parengtą „L.A. Noire“, kuris žaidėjams siūlo tapti detektyvais 1947-ųjų metų Los Andžele.

Ir kaip visada: naujai atrasti talentai ir, žinoma, labai išsamus renginių gidas.

Žurnalą rasite:

Vilniuje: Verslo centruose, „ Mambo Pizza“, „Bravarija“, „Coffee Inn“, „Submarinas“, „Pica ir Kava“, „Bermudai“, „Tamsta,“ „Briusly“, „Woo“, „Paparazzi“, „Pit Stop Pizza“, „Bambalynė“, „Orgazmus “,„Du drakonai“, kino teatre „Pasaka“, ISM, VGTU, TVM, Vilniaus kolegijos verslo vadybos fakultetas, VPU, VU, MRU, „Crustum“ PC Ozas, restoranas „InDay“, „Sushi Express“, „Sushi House“, „Milkshake Bar“, „People Bar“, „Livin“, „Kibin Inn“, „Wok to Walk“, Kino teatras „Pasaka“, „B bar“, Užupio picerija, „Prie angelo“, teatras „Dom­ino”, Jaunimo teatras, Itališka vyninė, restoranas „Bunte Gans”, „X club shop“, viešbutis „Congress” ir „Adelita”, Kongresų rūmai, Menų spaustuvė, „Skalvija”, „Havana social club“, „SPA Vilnius DIA“, „Vero Cafe“, „Šviežia kava“, Kaune: Verslo centruose, „Mambo Pizza“, „Bravarija“, „Coffee Inn“, „Sandija“, „Ramzis II“, VDU, KTU, „Blue orange“, „Mio Cafe“, „Presto“, „Supremo“ kavos namai, „City Cafe“, „Bella Italia“, „Boun Giorno“, „Pas Stanley“, „Sushi express“, „Coffe inn“, „Vero Cafe“, „Buon Giorno Taverna“ ir kt. Klaipėda: kavinė „Laikraštis“, „Cukrainė“, „Bistro“, baras „Senoji Hansa“, „Eldorado“, „Kurpiai”, „Max Coffee”, „Submarinas”, „Mambo”, „Memelis“, „Tamsta“ ir kt.

Palanga: „Žuvinė”, „Armėniška virtuvė“, Steak House „Lašas“, Baras „Vila Gražina“, „Pajūrio žibintas“, „Manta picerija“, „Baras 1925“, „Armėnų virtuvė“ ir kt. Visoje Lietuvoje: „SPA Vilnius SANA“, su Kautros tarpmiestiniais autobusais.

Žurnalo elektroninį variantą galite pavartyti čia.

kaip pasigaminti muilą, laikas.lt, naujas laikas.lt, nemokamas žurnalas, pasidaryk pats, pasirodė laikas.lt, pinhole, žurnalas, žurnalas laikas

Naujausi komentarai
2011-10-18, 09:21
Aš gaminius įvairius gaminius iš medienos :pavėsines,pergoles,sodo karučius mediniu žaislus(mašinites ,traktorius)ir įvairiu kitus gaminius.Gal jums reikėtu šiu nuotraukų su gamibos eigos aprašymu,
Atsiprašau ,kad trukdau.Viso gero ,
Su pagarba Kęstutis Jonas Ponelis
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai