Savaitgalį Jums siūlome pasigaminti šaltos agurkų sriubos, kurios gamybos procesas labai paprastas, tereikia turėti kantrybės palaukti, kol sriuba atšals.
Jums reikės:
8 stiklinių natūralaus jogurto
2 agurkų
pieno
česnako skiltelės
druskos, baltųjų pipirų
keletą lašų citrinų sulčių
Kaip gaminti:
Smulkiai supjaustome agurkus. Į dubenį supilame jogurtą, įlašiname išspaustą česnaką ir suberiame susmulkintus agurkus. Jei norime, galime jogurtą atskiesti pienu. Įberiame druskos, pipirų, išmaišome ir padedame 1 valandai į šaldytuvą. Sriubą reikia valgyti šaltą, galima papuošti krapais.
Taip pat sriubą galime pagardinti mėtų lapeliais arba smulkintais lazdyno riešutais.