Now Reading
„Manifestas 2011“: iššūkis didiesiems vasaros festivaliams (Foto, Video)

„Manifestas 2011“: iššūkis didiesiems vasaros festivaliams (Foto, Video)

„Manifestas 2011“: iššūkis didiesiems vasaros festivaliams (Foto

Birželio 24–26 d. visus gyvos muzikos, žalios gamtos ir neribojančios laisvės mylėtojus pasiausti pakvies lietuviškas Woodstocko atitikmuo – rokenrolo festivalis „Manifestas 2011”.

Tiesa, nuo legendinio Woodstocko, kaip ir nuo dabartinės lietuviškų festivalių scenos, „Manifestas 2011” skiriasi tuo, kad nesistengia pritraukti tūkstančius dalyvių žymiais vardais. Priešingai, „Manifestas 2011“ yra noras bent vienam savaitgaliui sukurti ypatingą šventę, kurioje nėra organizatorių, atlikėjų ar svečių – visi gali pasijausti unikalia festivalio kultūros dalimi.

„Norime sukviesti visą pozityvų jaunimą po vienu dangumi ir parodyti, kad svarbiausia festivalyje yra ne skambūs vardai, scenų kiekis ar didžiulis biudžetas, o paprasčiausias žmonių bendravimas. Kas nors iš dalyvių sugalvojo užlipti ant scenos ir prisidėti prie grojančios grupės? Kodel gi ne ?!“- teigia festivalio organizatoriai.

Festivalį organizuoja kūrybinis jaunimo susivienijimas, pasivadinęs „Sukardais.lt“. Kaip tikina jo nariai, idėja organizuoti rokenrolo festivalį kilo stebint gabų Lietuvos jaunimą. Jaunos roko grupės dažnai koncertuoja Vilniuje, o vasarą apšildo didžiųjų festivalių žvaigždes. Deja, nėra vieno festivalio, kuris apjungtų visą rokenrolo kultūrą ir leistų jauniesiems muzikantams pabūti pirmame plane. Šią terpę bando užpildyti renginių ciklas „Manifestas“, kurio sąskaitoje jau yra prieš metus organizuotas „Manifestas 2010” ir Vilniuje vykęs „Manifestas Ruduo“.

Freaks on Floor – Symphony about the Goodman from Robertas Nevecka on Vimeo.

Šiais metais dvi dienas truksiančioje muzikos šventėje ant scenos pasirodys per dešimt Lietuvos rokenrolo grupių, tarp kurių jaunimui jau gerai pažįstami vilniečiai „Freaks on Floor“, „Part Time Porn“ ir „Arklio Galia“. Festivalio muzikos spektrą praplės pučiamųjų gausa pasižymintys „Banda Dzeta“, „Meilės Fontanai“ ir džiazuojantys „Sheep Got Waxed“. Prie vietinių muzikos kolektyvų prisidės ir latviai „Acid Rain“, kurie Lietuvoje pasirodys pirmą kartą.

„Tai, kad dauguma grupių yra jaunos ir negali pasigirti „žvaigždžių“ statusu yra ne festivalio minusas, o stiprybė. Jaunimas trykšta muzikiniu potencialu, originaliomis idėjomis, atlikimo drąsa ir dažnai nustebina labiau negu gerai žinomi scenos grandai,“ – praeitų renginių patirtimi dalinosi „Sukardais.lt“ atstovai.

Jaunųjų menininkų gretas sudarys ne tik muzikantai, bet ir filmų kūrėjai. „Manifestas 2011” didžiuojasi galėdamas pristatyti penkių valandų filmų programą, į kurią įeina dar visai neseniai pasirodę J. Trukano „Knygnešys“, T. Bručo „Čeburėkų Pardavėjai“ ir J. Samulionytės „Šanxai Banzai“. Kino megėjai galės ne tik išvysti naujausius jaunųjų kino menininkų darbus, bet ir susipažinti su pačiais filmų kūrėjais, kurie žada ne tik pristatyti savo filmus, bet ir surengti kūrybines dirbtuves. Šeštadienio popietę festivalio dalyviai taip pat galės leisti dalyvaudami teatro užsiėmimuose, stalo futbolo turnyre, stebėdami cirko ir šokio performansus, lankydami meno parodas ar tiesiog įmerkę kojas į šalimais esančią upę klausytis didžėjų ir muzikantų improvizacijų.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Acid Rain – The House from Acid Rain on Vimeo.

„Manifestas 2011” vyks Jurbarko – Raseinių rajonų paribyje, atokiame vienkiemyje, kur visiška laisve džiaugtis sutrukdyti negalės niekas, net ir prastas oras. Festivalio organizatoriai džiaugiasi antram gyvenimui prikėlę apleistą sodybą, kuri kiekvienais metais tampa netradicine erdve menui : sovietmiečiu įkurtas kaimo bendruomenės pastatas taps kino sale, daržinėje prisiglaus fotografijų paroda, o vištidėje jaunas menininkas pristatys tūkstančio gaidžių projektą.

„Kviečiame visus, kurie groja, piešia, šoka, dainuoja, fotografuoja, filmuoja ar tiesiog džiaugiasi gyvenimu ir mėgsta gerai praleisti laiką atvažiuoti, ateiti, atitranzuoti, atskristi į „Manifestą 2011” ir sukurti savo asmeninį rokenrolą bendrame festivalyje!” – intriguoja šventės rengėjai.

Laikas.lt
Nuotr. Simas Bernotas

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top