Now Reading
Pašto ženkluose – zoologijos sodo gyvūnai

Pašto ženkluose – zoologijos sodo gyvūnai

Pašto ženkluose – zoologijos sodo gyvūnai

Susipažinti su Lietuvos zoologijos sodo gyvūnais nuo šiol bus galima ne tik apsilankius Kaune, bet ir siunčiant laiškus. Šeštadienį į apyvartą išleidžiamas Lietuvos zoologijos sodui skirtas keturių pašto ženklų blokas.

Naujuose pašto ženkluose dailininkė Evelina Paukštytė pavaizdavo žirafą, pelikaną, žydrataškę ciklazomą ir baltąjį lokį.

Kiekvieno iš šių pašto ženklų nominalinė vertė – 4 Lt. Blokas „Lietuvos zoologijos sodas“ bus išleistas 25 tūkst. tiražu. Kartu su juo išleidžiami ir pirmos dienos vokas bei suvenyrinis lapas.

Bloko išleidimo dieną šiuo pašto bloku apmokama korespondencija Kauno centriniame pašte bus antspauduojama proginiu pirmosios dienos datos spaudu.

Kauno zoologijos sodas oficialiai buvo atidarytas 1938 m. liepos 1 d. Jo įkūrimą iniciavo gamtininkas profesorius Tadas Ivanauskas. Atidarymo dieną sode buvo apgyvendinta tik 40 gyvūnų, kuriuos atgabeno pats prof. T. Ivanauskas. Kai kurie gyvūnai buvo dovanoti užsienio šalių zoologijos sodų atstovų.
Šiuo metu 15,9 ha ploto Kauno zoologijos sode gyvena apie 2,5 tūkst. gyvūnų. Daugiau kaip 10 sode gyvenančių gyvūnų rūšių įtrauktos į Lietuvos raudonąją knygą, daugiau negu 100 – į Tarptautinę raudonąją knygą. Zoologijos sode gyvena 6 klasių gyvūnai: vabzdžiai, žuvys, varliagyviai, ropliai, paukščiai ir žinduoliai.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kauno zoologijos sodui respublikinio zoologijos sodo vardas suteiktas 1958 m. gruodžio 4 d.
Lietuvos zoologijos sodas priklauso Europos zoologijos sodų ir akvariumų asociacijai ir dalyvauja retų bei nykstančių gyvūnų europinėje veisimo programoje. Jis taip pat yra Tarptautinės zooedukologų asociacijos ir Tarptautinės rūšių informacinės sistemos narys.

Per metus Lietuvos paštas vidutiniškai išleidžia 25–30 pašto ženklų. Lietuvos paštas teikia pašto, logistikos bei finansinio tarpininkavimo paslaugas.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top