Now Reading
„Au Pair“ programa – alternatyva brangioms studijoms Lietuvoje

„Au Pair“ programa – alternatyva brangioms studijoms Lietuvoje

„Au Pair“ programa – alternatyva brangioms studijoms Lietuvoje

Pastaruoju metu pastebima, kad vis daugiau vidurinę mokyklą baigusių jaunuolių savarankiško gyvenimo pradžiai mieliau renkasi „Au Pair“ programas užsienio šalyse nei brangų aukštąjį mokslą Lietuvoje.

Kultūrinių mainų centro „East West Consulting“ direktorė Kristina Mečinskaitė teigia, jog „anksčiau jaunuoliai teikdavo pirmenybę brangiau apmokamoms darbo programoms užsienyje, tačiau pastaraisiais metais norinčiųjų išvykti pagal „Au Pair“ programą padaugėjo beveik šimtu procentų.“

Daugumą abiturientų iš gimtosios šalies išvykti skatina itin didelės aukštojo mokslo kainos, tačiau ne visi drįsta iš karto pradėti studijas užsienyje ar rimtesnį darbą. Jaunuolius neramina kalbos barjeras, būsto nuomos paieškos ir daugelis kitų su savarankiško gyvenimo pradžia susijusių dalykų. „Būtent todėl vaikų priežiūra ir gyvenimas šeimoje pagal „Au Pair“ programą yra patikimiausia ir saugiausia savarankiško gyvenimo pradžia“, – tikina Kristina Mečinskaitė.

Pasirinkusiems šią programą netenka nerimauti ir keliauti nežinioje, nes prieš išvykstant sudaroma galimybė susipažinti bei pabendrauti su šeima per internetą bei telefonu. Jaunuoliai žino ne tik kurioje šalyje ir pas ką gyvens, taip pat jie gali peržiūrėti šeimos namo bei jiems skirto kambario nuotraukas, iki smulkmenų sužinoti apie šeimos gyvenimą. East West Consulting turi platų „Au Pair“ programos šalių pasirinkimą ir gali pasiūlyti prižiūrėti vaikus Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Italijoje, Ispanijoje, Prancūzijoje, Suomijoje, Olandijoje, Belgijoje, JAV.

„East West Consulting“ direktorė neabejoja, kad „Au Pair“ yra puiki programa, norintiems „prisijaukinti“ gyvenimą užsienyje: „programos dalyviams suteikiamas ne tik nemokamas apgyvendinimas, maitinimas, sveikatos draudimas, bet ir mokami nemaži kišenpinigiai bei suteikiami kalbos kursai, o darbo valandos tikrai neišvargina prie darbo nespėjusių priprasti abiturientų. Be to, susidraugavę su šeima jaunuoliai neretai yra kviečiami kartu nemokamai pramogauti ar net vykti atostogų į kitas šalis.“

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Au Pair“ programa – ne tik galimybė susipažinti su gyvenimu svetur ar užsidirbti pinigų, bet ir įgyti neįkainojamos patirties, susidraugauti su kitose šeimose gyvenančiais bendraminčiais. Metus ar daugiau praleidę šeimoje jaunuoliai susipažįsta su tos šalies kultūra, įgyja vertingos darbo patirties, užsidirba, todėl vėliau gali drąsiai pradėti studijas aukštojoje mokykloje. 

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top