Now Reading
Savaitgalio receptas – lazanija su varške ir špinatais

Savaitgalio receptas – lazanija su varške ir špinatais

Savaitgalio receptas – lazanija su varške ir špinatais

Laikas.lt Jums siūlo pradėti savaitgalį su skaniu receptu, kurį galėsite pasigaminti sau ir savo svečiams. Šį kartą – patiekalas iš varškės ir lazanijos.

Jums reikės:

~ 400 g varškės
lazanijos lakštų
~ 250 g špinatų
2 svogūnų
2 šaukštų sviesto
2 šaukštų miltų
500 ml pieno
2 kiaušinių
1 indelio pomidorų padažo makaronams
200 g tarkuoto sūrio
žalumynų: peletrūnų, bazilikų, mairūnų, krapų ir kt.
maltų pipirų
maltų muskatų
druskos

Kaip gaminti:

Svogūnus nulupkite, supjaustykite ir pakepinkite su sviestu. Tada sudėkite špinatus, maišydami keletą minučių juos patroškinkite ir atvėsinę sudėkite į varškę. Paruoštą masę sumaišykite su tarkuotu sūriu (100 g), kiaušiniais, maltais pipirais, druska, susmulkintomis šviežiomis arba džiovintomis prieskoninėmis žolėmis. Pasūdykite.

Ištirpinkite sviestą nedideliame puode, suberkite miltus ir maišydami pakepinkite 1 minutę. Tada palaipsniui nesustodami maišykite ir pilkite pieną. Pavirkite, kol padažas šiek tiek sutirštės. Pagardinkite druska, pipirais bei muskatu.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Į kepimui skirto indo dugną supilkite pomidorų padažą ir dėkite lazanijos lakštus. Ant viršaus paskleiskite pusę varškės įdaro. Tada dėkite antrą lazanijos lakštų sluoksnį, likusią varškę ir pabaikite lazanijos lakštais. Užpilkite paruoštą padažą ir pabarstykite likusiu tarkuotu sūriu.

Kepkite uždengę folija (baigiant kepti atidenkite, kad sūris apskrustų) iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 40-50 min.

Skanaus! Daugiau receptų rasite Laikas.lt rubrikoje Receptai.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top