Now Reading
„Gelbėkit vaikus” pradeda lėšų rinkimo kampaniją Japonijos vaikams

„Gelbėkit vaikus” pradeda lėšų rinkimo kampaniją Japonijos vaikams

„Gelbėkit vaikus" pradeda lėšų rinkimo kampaniją Japonijos vaikams

Reaguodama į stichinę nelaimę Japonijoje, visuomeninė organizacija (VO) „Gelbėkit vaikus” pradeda lėšų rinkimo kampaniją, skirtą vaikams,nukentėjusiems nuo žemės drebėjimo ir cunamio nuniokotame krašte.

Nuo šio trečiadienio, kovo 16 d., aukoti nelaimę patyrusiems Japonijos vaikams galima skambinant arba siunčiant trumpąsias žinutes telefono numeriais: 1416 (2 Lt) ir 1417 (5 Lt). Paaukoti lėšų trumpaisiais numeriais bus galima iki balandžio 14 d. imtinai.

Galimybę naudotis trumpaisiais paramos numeriais skyrė šalies telekomunikacijų bendrovės „Omnitel”, „Bitė Lietuva” ir „TELE2″. Integruotų telekomunikacijų, IT ir televizijos paslaugų teikėja TEO LT prisijungs artimiausiu metu. Visos telekomunikacijų bendrovės bei skambučius administruojanti UAB „Mediafon” atsisakė administracinio mokesčio.

Tarptautinė organizacija Save the Children, skubiai reaguojanti į stichines nelaimes visame pasaulyje, nukentėjusiesiems jau skyrė 5 mln. JAV dolerių. Šiuo metu, kartu su Lietuva, apsisprendimą vykdyti nacionalines lėšų rinkimo kampanijas bei teikti pagalbą Japonijos vaikams, yra pareiškusios 15-a Save
the Children šalių narių. Nacionalinė organizacija Save the Children Japan, organizuodama ir teikdama pagalbą mažiesiems Japonijos gyventojamslabiausiai nukentėjusiose prefektūrose, bendradarbiauja su Japonijos Raudonojo Kryžiaus bei kitomis šalies nevyriausybinėmis organizacijomis.

„Praėjusiais metais, įvykus Haičio tragedijai, įrodėme, kad nelaimės atveju esame pasiryžę kuo galime padėti ne tik Lietuvos, bet ir toli nuo mūsų šalies kenčiantiems vaikams. Įvykus tragedijai Japonijoje, šiandien sakau, kad mes nuolat turime mokytis padėti kitiems. Tikrai tikiu, kad lietuvis, kuris padės mažajam japoniukui šiandien, nenusigręš ir nuo lietuvio vaiko, kai šiam reikės pagalbos. Tiesdami geranoriškumo ranką, tampame supratingesni, tolerantiškesni ir labiau pasitikintys vieni kitais, o tai
ypač svarbu kritinėmis situacijomis. Aš tikiu Lietuva, kuri nori ir gali padėti Japonijai”, – sako VO „Gelbėkit vaikus” generalinė sekretorė Rasa Dičpetrienė.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Paskutiniais Save the Children duomenimis, 16-oje labiausiai nuo stichijos nukentėjusių Japonijos prefektūrų žuvo daugiau nei 1,6 tūkst. žmonių, o daugiau nei 10 tūkst. yra paskelbti kaip dingę be žinios. Tarp visų nukentėjusiųjų – daugiau nei 100 tūkst. vaikų.

Svarbiausiais Save the Children pagalbos uždaviniais tampa paramos nukentėjusiems vaikams logistika, vaikams draugiškų erdvių įkūrimas Mijagio, Fukušimos, Ivatės ir Ibarakio prefektūrose, darbas su vietos bendruomenėmis, mokant ir konsultuojant savanorius dėl psichologinės pagalbos vaikams suteikimo, streso valdymo ir artimųjų netekties skausmo, taip pat bendradarbiavimas su paramos agentūromis, siekiant užtikrinti vaiko teisių apsaugą.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top