16 – asis „Kino pavasaris“ – įspūdingai ir be klišių

Didžiausias tarptautinis kino renginys Lietuvoje „Kino pavasaris“ šiais metais įsiverš su 130 filmų – aštrių, gilių, nebanalių, visiškai naujų ar jau tarptautinio pripažinimo sulaukusių.

„Tikiu, kad festivalis „Kino pavasaris“ daugeliui tapo svarbus, nes sustabdo kasdienybę, nubraukia tai, kas netikra, išryškina esmę ir atneša savotišką atgimimą. Festivalio programa tikrai nenuvils ir šiemet“, – įsitikinusi festivalio direktorė Vida Ramaškienė.

Pagrindinėje festivalio programoje „Horizontai“ dėl žiūrovų dėmesio varžysis kruopščiai atrinkti 54 filmai. Konkursinėje programoje „Nauja Europa – nauji vardai” 11 filmų konkuruos dėl geriausio filmo įvertinimo.
Ypač stipri šiais metais dokumentikos programa: tarp 9 juostų ir šiųmetinis „Oskaro“ laureatas bei pirmasis festivalio istorijoje 3D seansas.

„Kino pavasaris“ – tai ir puiki galimybė susipažinti su naujausiomis Lietuvos kūrėjų idėjomis kine. Lietuviško kino programoje pristatomi net 37 filmai, iš jų 13 premjerų.

Retrospektyvose šiais metais išvysime svetur dažniau nei Lietuvoje dėmesio sulaukiančio Š.Barto kūrinius ir Pietų Korėjos režisieriaus Kim Ki-Duk darbus. Būtent šio režisieriaus filmai net du kartus laimėjo “Kino pavasario” žiūroviškiausio filmo apdovanojimus.

Festivalio metu netruks renginių ir kino industrijos atstovams. Bus surengtas Rytų ir Centrinės Europos festivalių organizatorių susitikimas, Lietuvos kino kūrėjų vakaras, „Ąžuolo“ apdovanojimai kino operatoriams. Penktus metus iš eilės organizuojamas projektas “Kino knyga”, kai moksleiviai rašo scenarijus, kuria filmus, susitinka su kino kūrėjais festivalio metu.

16-tasis festivalis plečiasi: Vilniuje vyks jau keturiose kino teatruose, taip pat pasieks Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio žmones. Vilniuje bilietai prekyboje - jau nuo kovo 7 dienos.

Festivalio filmų programą jau galite rasti festivalio tinklapyje.

Laikas.lt

16-tasis Vilniaus tarptautinis kino festivalis, kinas, kino pavasaris, Vida Ramaškienė

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai