Now Reading
„InSearch“: „Įsivaizduokite garsų vaivorykštę, tai mes!“

„InSearch“: „Įsivaizduokite garsų vaivorykštę, tai mes!“

„InSearch“: „Įsivaizduokite garsų vaivorykštę

Juozas Martinkėnas, Mantas Augustaitis, Paulius Adomėnas ir Nojus Jurkus – profesionalių muzikantų ketvertas geriau pažįstamas kaip grupė „InSearch“. Ilgai brandinę, rašę dainas ir improvizavę pagaliau jie pristato savo debiutinį albumą „Art Alarm“.

Vasario 18-ąją, penktadienį spalvingieji „InSearch“ užims gyvos muzikos klubo „Tamsta“ sceną. Nekantriai laukdami koncerto muzikantai pasidalijo istorijomis, kaip gimė grupės pavadinimas, kaip augo naujasis albumas ir kokio skambesio jie ieško.

Kaip sako patys „InSearch“ drauge jie (tiesa, dar be saksofonininko Nojaus) groti pradėjo maždaug prieš 5-erius metus. Prisijungus Nojui grupės veikla tik aktyvėjo, nors metams ją buvo pertraukę Nojaus ir vokalisto bei gitaristo Juozo mokslai Danijoje.

Jėga – vienybėje

Degančiomis meile muzikai akimis „InSearch“ vaikinai pripažįsta, kad per laiką kartu nemažai pasikeitė. „Kai pradėjome studijuoti Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, svajojome apie individualius pasiekimus. Dabar norime būti gera grupe“, – praktiškai vienu balsu sako Juozas ir būgnininkas Mantas.

Visi keturi pripažįsta, kad, kaip ir tinka grupės pavadinimui („InSearch“ – liet. ieškantys, paieškose), vis dar ieško norimo skambesio. „Klausomės labai daug skirtingos muzikos ir ji mums patinka“, – sako bosine gitara grojantis Paulius. Tačiau Mantas skuba paaiškinti. „Anksčiau daugiau džiazo klausydavom, tuomet aistra jam pradėjo blėsti, atsirado daugiau roko, vėliau mūsų muzika palengvėjo. Retai būna tokių jautrių muzikantų kaip mes. Galbūt todėl ir neišsigrynina vienspalvis grupės braižas. Galbūt mes ateityje nebūsime muzikantai“, – svarsto Mantas, o jam tuoj pat linkteli Paulius.

Apie albumą svarstė metus

Metus gvildenę idėją apie pirmąjį savo albumą pagaliau „InSearch“ kolektyvas susiėmė ir kaip tarė, taip ir padarė. Muzikantai tikina, kad visi 6 į albumą „Art Alarm“ sudėti kūriniai yra labai skirtingi. „Kai mūsų klausia, kokiu stiliumi grojame, neturime atsakymo. Nenustebčiau, jei atsirastų stilius „InSearch“. Buvome prikaupę daug muzikos, kūrinių, kurie pradėjo ilgainiui atsibosti. Atsirado naujų idėjų, o senąsias norėjosi užkonservuoti, užfiksuoti, taip gimė albumas“, – vienas kitą papildydami pasakoja vaikinai. „InSearch“ kūrybos rinkinyje „Art Alarm“ yra užkoduota ir kita žinutė. Tai – raginimas muzikantams, šaukimas „atsargiai, neišnykime“. „Muzikos grupių kultūra Lietuvoje nėra išvystyta. Visi yra geri pavieniai muzikantai, o projektai neturi tęstinumo. Tokia tradicija atėjo iš Vakarų. Mūsų albumas – meno šauksmas, kvietimas atkreipti dėmesį į grupę kaip į vertybę“, – jausmingai kalba Mantas.

Ne muzikantai, o tapytojai

Tris kartus koncertinius turus Rusijoje jau rengę „InSearch“ papasakojo ir apie grupės vardo kilmę. Pasirodo, dar tik gimstant grupei, prieš prisijungiant Nojui, muzikantai išsiruošė į Londone vykusį rokerių „Red Hot Chilli Peppers“ koncertą. Ten pat jie išgirdo džiazo kolektyvo „Trio Beyond“ pasirodymą. Būtent pastarojo pavadinimas paskatino lietuvius pasivadinti „Trio InSearch“. Kai prisijungė Nojus, žodžio „trio“ pavadinime nebeliko.

„Galbūt mūsų kūryba panašesnė į instrumentinę muziką. Kuriame taip, kaip norisi. Madinga sakyti, kad grupės stilius unikalus. Mes ne unikalūs, mes spalvoti, margi, mirguliuojantys. Mes mąstom kaip tapytojai, o ne muzikantai“, – šypsodamiesi sako vaikinai.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„InSearch“ koncerte klausytojai veikiausiai nešoks, tačiau muzikantai žada tikrą malonumą ausims. Rami kaip upelis, ilgesinga kaip atsisveikinimas traukinių stotyje, skubi kaip greitkeliu nulekiantys automobiliai, melodinga ir energinga ketveriukės muzika užlies atokiausias sielos kerteles, tik įsileiskite. Neišsigąskite, kartais „InSearch“ muzika chaotiška ir sudėtinga tarsi žmonių santykiai…

Netrūks staigmenų

Penktadienį koncertuosiantys muzikantai neslepia albumą „Art Alarm“ išleidę savo lėšomis, padedami mylimų draugų ir brangių žmonių. Savo džiaugsmu „InSearch“ pasidalins ir su koncerto „Tamstoje“ lankytojais – pirmieji 50 svečių nemokamai gaus grupės albumą, visi kiti galės jį įsigyti už 10 Lt. Grupės pasirodymą paįvairins svečiai – Eglė Sirvydytė, Domas Strupinskas ir Imantas Reed.

Koncerto pradžia vasario 18 dieną, penktadienį 21.30 val. Bilieto kaina – 15 Lt, su LSP – 10 Lt.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top