Žydrė ir jos ,,DŽy šmutkės”

Laikas.lt pristato naują talentą – kūrybingą siuvėją Žydrę, kuri dar kitaip save vadina ,,DŽy šmutkės“ ir jos originalius sijonus, kaspinus ir kitas siūtas gėrybes.

Kuom Žydrė užsiima? „Siuvu viską, kas miela ir ką pati norėčiau nešioti, o daugiausia - mieluosius kaspinukus, sijonus etc“.

Kada gimsta geriausios idėjos? „Dažniausiai pačios geriausios idėjos gimsta važiuojant viešuoju transportu arba jau išjungus šviesą vakare“.

Kur mokeisi savo talento? „Mokytis pradėjau savarankiškai, kai keturiolikametei mergaitei tėvai nupirko siuvimo mašiną (su kuria siuvu dar ir dabar). Iš pradžių, žinoma, buvo labai sunku, bet vėliau atsirado dizaino studijos, kurios įkvėpė dar labiau mylėti audinius ir kūrybinį procesą. Deja, pabaigusi mokyklą taip ir neįstojau į išsvajotą kostiumo dizainą. Šiuo metu lankau KTU dėstomus drabužių modeliavimo ir siuvimo kursus ir jau puse metų ten tobulinuosi“.

Talentas tai (kiek procentų darbo ir kiek įgimtų gabumų)... „Manau, kad talentas, tai 40 proc. įgimta ir paveldėta, 40 proc. - darbo ir tobulėjimo ir 20 proc. begalinio noro kurti ir įgyvendinti įdėjas“.

Kur tave galima rasti? „Su manim galima susisiekti „Facebook“ grupėje, portale Manodrabuziai.lt arba e.paštu [email protected].

Kas įkvepia kūrybai? „Kūrybai įkvepia pagyrimai ir komplimentai bei noras kuo daugiau padaryti mielų dalykų iš išskirtinių audinių. Taip pat turiu daug svajonių, šių metų pagrindinė - sukurti trečiąją rūbų kolekciją ir įrodyti sau, šeimai ir draugams, kad mokslas universitete ar kolegijoje - ne svarbiausias dalykas“.

Visgi, ar sunku pasisiūti sijoną pačiai? Gal turime per mažai fantazijos ir tingime? „Manau, kad neturint siuvimo mašinos sijoną pasisiūti tikrai nelengva, bet jei ji yra namie, kodėl gi ne? Bandyti, jei noro yra, visad galima, tačiau rezultatas gali būti ne toks, kokio tikiesi prieš pradėdamas kirpti (žinau iš savo patirties)“.

Kažkur skaičiau, kad tavo Kalėdinis planas - pagaminti labai daug kaspinėlių. Ar pavyko ir kiek pagaminai? „Dabar mano planas yra pagaminti daug bantukų iki Kaziuko mugės, šiuo metu turiu apie pusantro šimto įvairiausiai naudojamų kaspinukų“.



Ar sulauki daug užsakymų? „Užsakymų gaunu, tačiau nesiuvu iš pavyzdžių, nemėgstu kopijuoti, nes tada nėra jokios kūrybos ir išskirtinumo. Man patinka iš pradžių sugalvoti, o po to pasiūti ir tai pasiūlyti“.

Iš kur gauni medžiagų? „Medžiagas perku Vilniuje, nes Kaune kainos gąsdina, todėl nepagailiu traukinio bilietui ir pasisvečiuoju Vilniaus audinių parduotuvėse. Taip pat perku ir senus sovietinius audinius, jie mano mylimiausi“.

Kiek laiko užtrunka pasiūti sijoną ar kitą drabužėlį? „Visas naujo drabužio pasiuvimas trunka tikrai labai ilgai, pradedant nuo audinio išsirinkimo, minties kas tai bus, iškarpos, audinio sukirpimo ir galiausiai siuvimo proceso“.

Kokie drabužiai patys populiariausi? „Populiariausi - sijonukai ir šortukai miegojimui bei kelnaitės. Nors vargu ar galėčiau išskirti bent vieną savo darbą kaip nemėgiamą ir nepripažintą. Visi sulaukia pagyrimų ir pas mane ilgai neužsibūna“.

Laikas.lt

DŽy šmutkės, manodrabužiai.lt, sijonai, Žydrė

Naujausi komentarai
xoxo
2011-05-10, 19:43
Va! Cia tai liuks! Pti esu isigijusi is jos prekiu,nu super :)
Meistre
2011-02-21, 21:31
Turiu kuo didžiuotis. Darbai be galo nuostabūs, kad dažnai nė nenoriu sakyti, nes širdis tiek gera, kad Ji man juos padovanoja :)
2011-02-12, 14:16
wow, kokie jaukūs ir mergaitiški darbeliai. prilygsta tavo kūrinai tiems, kuriuos randu mados žurnaluose. aha, nors maniakiškai domiuosi tendencijomis, bet pabandžius siūti, tik sulaužiau siuvimo mašinos adatą ir nusprendžiau, kad tai ne man.
sėkmės kaspinėlių pasaulyje :)
Augustė
2011-02-09, 12:48
Labai gražūs darbai! Tikrai nenusivyliau nusipirkus sijonuką :)
Greta
2011-02-08, 20:24
pagirtina :)
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai