Now Reading
Eligijus Butkus metė sau iššūkį

Eligijus Butkus metė sau iššūkį

Eligijus Butkus metė sau iššūkį

2010 – ieji baleto artistui Eligijui Butkui buvo itin sėkmingi – už pasiekimus baleto mene šokėjas apdovanotas „Auksiniu scenos kryžiumi“, ir visai neseniai – „Operos švyturiu“.

Kartu su „Auksiniu scenos kryžiumi“ apdovanotu dainininku, kompozitoriumi ir grupės „El Fuego“ nariu Jonu Sakalausku ir pianiste Birute Asevičiūte, E. Butkus koncertavo neseniai baigtoje restauruoti Užutrakio dvaro rūmų Gobelenų salėje. Šokėjas metė sau iššūkį, ne tik šokdamas mažoje kamerinėje aplinkoje, bet ir dainuodamas. Šiame koncerte B. Asevičiūtė ir J. Sakalauskas ne tik muzikavo, bet ir šoko.

Tokiu būdu atlikėjai siekė koncerte apjungti šokį ir dainą į vientisą, išbaigtą pasirodymą ir pavadinti „Šokančiomis dainomis“, tradicinį kamerinės muzikos koncertą praturtinti neįprastu betarpišku renginio vedimu, eilių skaitymu ir šokiu, kuriame atsispindi tiek klasikinio baleto, tiek šiuolaikinio šokio elementai.

Premjera sulaukė didžiulio pasisekimo, puikių atsiliepimų. Entuziastingų klausytojų nesustabdė net blogos eismo sąlygos – koncertų salėje buvo sausakimša.

Kadangi ne visiems norintiesiems pavyko patekti į Kalėdų koncertus, muzikinė organizacija „United Voices“ kviečia projektą „Šokančios dainos“ išvysti sausio 29 d., šeštadienį 14 val. Užutrakio dvaro sodybos rūmų Gobelenų salėje.

Vakaro metu įvyks trijų kuriančių asmenybių pokalbis, kurį apjungs muzika, šokis, poezija ir teatras. Tai – programa, įtrauksianti klausytojus į dainų ir baleto šokio sūkurį: gražiausias L. van Beethoveno, M. Ravelio, S. Rachmaninovo, D. Šostakovičiaus dainas, papildys specialiai šiai programai sukurti choreografiniai numeriai.

Ateityje menininkai planuoja parengti naujus, įvairių žanrų sintezę apimančius, projektus.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Per pertrauką Užutrakio svečius maloniai priims rūmų šeimininkai, tad bus galima pasižvalgyti ir po kitas rūmų sales, pasiklausyti kultūrologės Linos Sokolovaitės pasakojimo apie Užutrakio dvaro bei čia gyvenusių grafų šeimos istoriją, apie šiuo metu vykstančius rūmų restauravimo darbus. Norintieji galės pasivaišinti antrajame rūmų aukšte įrengtame bufete, kurį aptarnaus kavinė „Kiubetė“.

Daugiau apie renginį – renginių gide.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top