Now Reading
Kirmėlės šokolade su riešutais – dėl vartotojų kaltės (video)

Kirmėlės šokolade su riešutais – dėl vartotojų kaltės (video)

Kirmėlės šokolade su riešutais – dėl vartotojų kaltės (video)

Vienas lietuviškas portalas šiandien paskelbė apie „Vilniaus pergalės“ juodajame šokolade su riešutais aptiktas gyvas kirmėles. Tačiau ar pateikiama vaizdinė medžiaga gali būti laikoma neginčijama tiesa?

Interneto puslapyje skelbiama, esą atplėšus minėto šokolado pakuotę viduje „rastas tikras kirmėlių stebuklas“: „Gyvos kirmėlės lakstančios šokolade, taip pat neišsiritusios, bet jau judančios lervos, o aplinkui tūkstančiai mažų kiaušinėlių“. 

AB „Vilniaus pergalė“ produktų saugos direktorė Aldona Petkevičienė paaiškino, kad vartotojai dažnai nesusimąsto, kokiomis sąlygomis laiko įsigytą produktą. Esą buvęs atvejis, kai asmuo šokoladą laikė neaišku kiek laiko naudotame plastikiniame maišelyje, kuris, kaip vėliau paaiškėjo, ir buvo kirmėlių atsiradimo kaltininkas.

„Kai vartotojas kreipiasi į gamintoją su pagrįstu skundu, jis nurodo, kur gaminį įsigijo, pateikia pakuotę, kurioje nurodyta galiojimo data ir gaminio partijos kodas, o jei turi, pateikia ir prekės įsigijimą įrodantį čekį, – nurodo A. Petkevičienė, pridurdama. – Gamintojas dalį partijos pasilieka sandėlyje sau kaip arbitražinį pavyzdį, taip pat turi informaciją į kurias parduotuves gaminiai buvo paskirstyti“.

Tik surinkus visus įrodymus paaiškėja tikroji tiesa. Tokiu būdu „demaskuojami“ ir vartotojų paskelbti pramanai.

Sukirmijusio šokolado „autorius“, primindamas neseną istoriją apie kirmėles saldainiuose „Meška Šiaurėje“, nurodo, jog kirmėlių kiaušinėliai buvo padėti į juodajame šokolade esančių žemės riešutų vidų ir taip pateko į šokoladinę masę, o veliau į vartotojų rankas. Esą šiame šokolade riešutai nėra smulkinti, tad yra didelė tikimybė patekti bet kam, kas yra jų viduje.

 Negrįžtamus maisto produktų kokybės pakitimus gali sąlygoti ne gamintojo kaltė, o daugybė kitų prekės vartotojo sąlygotų veiksnių – išpakuoto ar į kitą – „neaiškią tarą“ perpakuoto gaminio laikymas neatsižvelgiant į gamintojo nurodymus, gaminio laikymas pasibaigus jo galiojimo – vartojimo terminui, produkcijos laikymas netinkamomis sąlygomis.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Juolab, tokius atradimus galima vertinti ir kaip šmeižtą „Vilniaus pergalei“ arba tiesiog norą pareklamuoti puslapį. Galima paminėti ir tai, kad naujienų redakcijos gavo laišką su nuoroda į puslapį.

Kokia Jūsų nuomonė?

Nerijus Drochneris

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top