Gruzijos kalėdinę eglutę įžiebė lietuviai (Video)

Šių metų Kalėdinės eglutės įžiebimo ceremoniją Tbilisyje, Gruzijoje, papuošė unikali 3D projekcijų programa, kurią kūrė ir naujausių technologijų pagalba ant pastato paviršiaus perkėlė specialistai iš Lietuvos.

Gruodžio 25-osios vakare pagrindinėje milijoninio miesto gatvėje susirinko virš 20 tūkst. žmonių, o tiesioginę renginio transliaciją galėjo stebėti bene visas Pietų Kaukazo regionas.

Jaunų ir ambicingų 3D video architektų komanda iš Lietuvos „PM screen“ sukūrė specialiai Gruzijai pritaikytą scenarijų, kuriame garsiausi Lietuvos muzikos ir garso efektų kūrėjai adaptavo gruzinų šiuolaikinę ir liaudies muziką. Išradingai pritaikytos 3D vizualizacijos milžinišką pastatą pavertusios knygų lentyna, vynuogynu, nacionaliniu kalėdiniu saldainiu, minią žmonių nežinojusių, ko tikėtis, nustebino ir buvo palydėtos audringais šūksniais ir plojimais.



„Buvo labai įdomu dirbti Gruzijoje – jie iš tikrųjų moka švęsti! Kurdami projekcijas, bandėme atvaizduoti turtingą Gruzijos istoriją. Atidavėme visas savo jėgas, kad visa tai perkeltume ant Parlamento paviršiaus!“ – džiaugėsi „PM screen“ vadovas Adomas Bulavas. Tai buvo vienas didžiausių 3D projekcijų pasirodymų ne tik Pietų Kaukaze, bet ir visoje Europoje.

Laikas.lt

3D, Adomas Bulavas, Gruzija, PM screen, Tbilisis

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai