Now Reading
„Sidabrinė styga“ – šildantys muzikos vakarai baigėsi

„Sidabrinė styga“ – šildantys muzikos vakarai baigėsi

„Sidabrinė styga“ – šildantys muzikos vakarai baigėsi

Gruodžio 1 – 2 dienomis vyko muzikinis festivalis „Sidabrinė Styga 2010“. Pirmasis vakaras surengtas Kauno technologijos universiteto Humanitarinių mokslų fakultete (KTU HMF), antrasis – KTU III rūmų iškilmių salėje.

Festivalis prasidėjo džiaugsmo ašaromis, o baigėsi šiltomis šypsenomis pūgos fone.

Gruodžio 1-osios vakarą susirinkusiesiems pasirodė net vienuolika būsimųjų scenos liūtų. Renginį stebėjusi publika atliko komisijos vaidmenį, išrinkdama labiausiai patikusius atlikėjus. Sprendimas buvo vieningas – savo ekspresija, gabumais ir unikaliais balsais visų simpatijas užkariavo „Ala musica“. Tai trijų jaunų merginų kolektyvas iš Lietuvos muzikos ir teatro akademijos. Sužinojusios, kad yra kviečiamos pasirodyti kartu su Andriumi Kaniava antrąjį renginio vakarą, merginos neslėpė džiaugsmo ašarų.

Gruodžio 2-ąją beveik 300 klausytojų nepabūgo nei šalčio, nei pūgos, kad galėtų pasimėgauti nepamirštamojo auksinio balso savininko Andriaus Kaniavos, ekscentriškojo KTU HMF studento Justo Jankausko, meniškosios Renatos Novogreckaitės, talentingųjų naujokių „Ala musica“ ir Erasmus mainų programos dalyvio iš Pietų Korėjos Sejin, kūryba. Vakaro metu netrūko nei lyriškų gitarų akordų, nei uždegančių fortepijono melodijų.

Antrąjį „Sidabrinės stygos“ vakarą atidarė R. Novogreckaitė, kuri sušildė sužvarbusią publiką bei užkariavo daugelio simpatijas savo nuostabiu balsu. „Ala musica“ pasivadinusių atlikėjų kompanija jaudinosi koncertuoti pilnai salei žiūrovų, tačiau jų pasirodymas buvo uždegantis ir daugelis festivalio lankytojų iki vakaro pabaigos negalėjo pamiršti išgirstos melodijos. J. Jankauskas iš karto išsiskyrė iš minios, susilaukęs gausių ovacijų atliekant ne tik savas, bet ir žinomų atlikėjų kūrybos dainas, kurias besišypsodama padėjo atlikti visa salė. Meistriškai liesdamas klavišus atlikėjas iš Korėjos Sejin privertė publiką apstulbti ir priminė klausytojams tokias legendas kaip R. Kelly bei Eagles, pateikdamas savitus, lyriškesnius dainų variantus. Sejin nepamiršo ir savo šalies. Jis atliko keletą kūrinių korėjiečių kalba, taip siekdamas paskatinti susidomėjimą Pietų Korėja. „Būtų labai nyku, jei toks jaukus susibūrimas būtų praėjęs be manęs“ – teigė A. Kaniava, kurį vos pakilusį ant scenos, publika pasitiko garsiais plojimais. Susirinkusiems atlikėjas ne tik grojo, bet ir juokavo, pasakojo nutikimus iš asmeninio gyvenimo. Pasirodymo metu netrūko nei žiemiškai lyriško skambesio, nei smagių, susirinkusius kvatoti ir nenustygti vietoje privertusių, kūrinių.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Sidabrinė styga“ – tai kasmetinis gyvos muzikos festivalis, kurį organizuoja Kauno technologijos universiteto Humanitarinių mokslų fakulteto Studentų atstovybė Humsa. Kasmet jis sulaukia vis daugiau susidomėjimo. Šiemet antrosios dienos koncertą iš KTU HMF prireikė perkelti į daug erdvesnę vietą, kad galimybę patekti į festivalį turėtų visi norintys – beveik trys šimtai žmonių. Festivalyje jau yra dalyvavę tokie scenos grandai kaip G. Storpirštis, „Liūdni slibinai“, „Subtilu – Z“, o šiemet renginį savo pasirodymu pagerbė ir A. Kaniava.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top