Metroscan – skanėstas audiovizualinio meno gerbėjams

Gruodžio 2 d. 20 val. Menų fabrike (Lofte, Švitrigailos 29) rengiamas neeilinis audiovizualinis projektas „Metroscan“. Jo autoriai – elektroninės muzikos kūrėjas ir atlikėjas Vytautas V. Jurgutis bei video menininkas Vaclovas Nevčesauskas. Naujausių ir radikaliausių garso ir vaizdo technologijų pagalba buvusiame „Elfos“ fabrike jiedu pieš konceptualų posturbanistinį garsovaizdį.

Pasak kompozitoriaus Vytauto V. Jurgučio [www.myspace.com/jurgutis], kūrinio sumanymas susijęs su daugiaprasme žodžio „metro“ kilmės traktuote (gr. metron – matas). „Ji siejasi su metropolijos, matavimo, judėjimo ir transportavimo sąvokomis. Jos visos bus „nuskenuotos“ į labai koncentruotą garsą ir vaizdą – suspaustą didmiesčio informacinę laviną, kuri skaitmeninių technologijų pagalba perlydoma į išgrynintą estetinį rezultatą“.

Autoriai specialiai pasirinko būtent šią Menų fabriko erdvę, kuri „tiesiogiai buvo paliesta urbanistinės produkcijos situacijos“ ir kurioje išliko keli seni, bet dar veikiantys įrenginiai... Be to, ši erdvė savo didžiuliu plotu teikia galimybių projektuoti plačius video vaizdus.

Iš esmės „Metroscan“ – tai abstrakti fantazija didmiesčio tema. Kadangi abu autorius sieja polinkis į bekompromisius meninius sprendimus ir rafinuotas estetinis skonis, galima tikėtis ryškaus žingsnio į priekį lietuviško audiovizualinio meno srityje. Pasak savitą neogardo stilių propaguojančio Jurgučio, šis projektas „skirtas ir tiems, kam tiesiog mielas grynas skaitmeninis garsas ir kompiuteriu generuotas HD kokybės vaizdas“. Vis dėlto, net jei nežinote, kas yra HD, rekomenduojame nepraleisti „Metroscan“ projekto vien jau dėl to, kad nemokamai galėsite pasinerti į demokratišką savo priešistoriją turinčią klubo atmosferą.

„Metroscan“ yra vienas iš projekto „Garsovaizdis-2“ dalių. Projekto organizatorius – VšĮ „Vilniaus festivaliai“, rėmėjas – Kultūros rėmimo fondas. Įėjimas į renginį nemokamas.

loftas, Metroscan, Vaclovas Nevčesauskas, Vytautas V. Jurgutis

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai