Natūrali kosmetika - verta išbandyti!

Kiekvieną dieną moterys išleidžia krūvą pinigų kosmetikai vien tam, kad pratęstų savo grožio ir jaunystės galiojimo laiką.

Tačiau surasti tai, kad idealiai tiktų kiekvienai moteriai, yra praktiškai neįmanoma – juk mūsų odos struktūra yra skirtinga. Tad reikia nemažai laiko, pastangų ir dar daugiau sąnaudų, kad atrastumėme tai, kas be išlygų atitiktų mūsų poreikius. Norime jus nudžiuginti ir kartu pasidžiaugti, jog į Lietuvą užpūtė nauji kosmetikos vėjai ir sąvoka „natūrali kosmetika“ nebeskamba taip egzotiškai ir paslaptingai – galbūt ji yra kaip tik tai, ko taip ilgai ieškojote!

Natūrali kosmetika - tai ne tik Eko ženklu paženklintas veido kremas ar plaukų šampūnas arba skambi etiketė, liudijanti apie kosmetinėje priemonėje esantį minimalų kenksmingų elementų kiekį. Natūrali kosmetika – tai absoliučiai ekologiška, chemiškai neapdirbta ir visiškai nekenksminga kosmetika, kurią, be kita ko, galima pasidaryti patiems, prisitaikant prie kiekvieno odos tipo savybių.

Lietuvoje visiškai natūrali kosmetika atsirado ne taip ir seniai, todėl daugelis moterų dar iki šiol perka ją užsienyje arba ieško platintojų internete. Šiuo metu Lietuvoje galima įsigyti natūralios kosmetikos veido odos priežiūrai, plaukams, kūnui, ir netgi kvepalų, smilkalų ar kvapniųjų žvakių. Tokios kosmetikos sudėtyje nerasime nei vieno chemikalo ar konservanto, kurie prailgintų jos galiojimą laiką, suteiktų kvapą ar dalyvautų jos sudedamųjų dalių apdorojimo ir gamybos procese. Viskas yra išgaunama ir išauginama tik natūraliu būdu, atvežama iš įvairių pasaulio šalių, tokių kaip Indonezija, Kinija, Indija, Naujoji Zelandija ir kt. O svarbiausia, kad kiekvienas ingredientas išlaiko natūralų savo kvapą, todėl kvapų terapija ir ilgai išliekantis aromatas garantuojamas.

Veido priežiūrai

Platintojai žada, jog jau po 28 dienų jūs pajusite tokį skirtumą, kad visiems laikams pamiršite kompaktinę pudrą ir maskuojamąją dekoratyvinę kosmetiką. Visam tam pasiekti reikia vadovautis keliais pagrindiniais principais: prausti veidą gėlių vandeniu, drėkinti natūraliu tik jums tinkančiu kremu, valyti specialiu ekologišku toniku.

Kaip žinia, vanduo, kuris bėga iš mūsų čiaupo, nėra ypatingai švarus, todėl vietoj jo reikėtų naudoti natūralų gėlių vandenį. Tai vanduo, susidaręs distiliuojant augalų žiedus vandens garais, todėl jis neturi jokių kenksmingų priedų ar konservantų. Levandų vanduo skirtas jautriai odai, rožių - sausai, o nerolio – riebiai veido odai. Dėl gėlių vandenyje esančių rūgščių ir antiseptinių medžiagų jis ilgai negenda, todėl gali būti naudojamas net kelerius metus. Reikia pažymėti, jog toks vanduo gali būti naudojamas ne tik kaip veido prausiklis, bet ir gaiviklis, drėkiklis ar tonikas.

Veido kremą reikėtų rinktis taip pat pagal jūsų odos tipą: jautriai odai tinka levandų, santalų, čampakų ekstraktų turintys kremai, sausai – rožių, pelargonijų, santalų, riebiai – kedrų, nerolio, hamamelių, brandžiai – rožių, vetiverijų, frankincenso ir kt., mišriai ir normaliai – malikų-jazminų, pelargonijų, hamamelių, spuoguotai – nerolio, kedro, santalo, levandų. Taip pat yra gana didelis nerafinuotų aliejų pasirinkimas, todėl kiekviena moteris galės rinktis pagal savo veido odos tipą.

Vietoj veido kaukės galima naudoti valomąją gasulo molio kaukę-prausiklį, kuris tinka bet kokio tipo odai. Plaukite juo veidą kasdien arba palikite išdžiūti – taip jis tarnaus vietoj veido kaukės. Ši gasulo veido kaukė-prausiklis turi išskirtinę savybę išvalyti užsiteršusias poras, pašalinti nuo odos nešvarumus ir negyvas odos ląsteles, riebalų perteklių.

Taip pat šios natūralios kosmetikos pasiūloje galima rasti ir makiažo valiklį, kuris tinka net labai jautrios odos savininkėms. Jis puikiai tirpdo ir nuvalo nuo veido dekoratyvinius kosmetinius dažus, jos nenusausindamas, o, atvirkščiai, drėkindamas ir maitindamas.

Kūno puoselėjimui

Visos likusios kūno odos puoselėjimui yras kirtas kūno sviestas, kuris iš tiesų pažodžiui atitinka savo pavadinimą, nes atrodo kaip valgomasis sviestas. Tačiau patekęs ant kūno jis ištirpsta, puikiai įsigeria ir nepalieka jokių riebių žymių. Svarbiausia, kad jis ne tik puikiai drėkina, bet ir maloniai kvepia gėlių, vaisių ir uogų aromatu. Galite išsirinkti iš daugybės kvapų asortimento, bet, kita vertus, galite ir pasirinkti sviestų mišinį, kuris tarnaus kaip prevencinė priemonė nuo šalčio, odos išsausėjimo, alergijos ir pan.

Ypač sausai ir pleiskanoti linkusiai odai pritaikytas natūralus kokosų aliejus nedirgins odos, o ją sudrėkins taip paskatindamas odos gyjimo procesą. Neturinčios odos problemų moterys taip pat gali naudoti šį aliejų vietoj kūno pienelio.

Taip pat galite rinktis subalansuotus ekologiškus mišinius, tiksliau, aliejų mišinius, pagal savo odos tipą (kuriuos, be kita ko, galima naudoti ir kaip makiažo valiklį, odos drėkiklį ar kremą). Ir nepamirškite: sudėtyje esantys aliejai yra nerafinuoti, t. y. natūralūs, su visomis veikliosiomis medžiagomis, vitaminais ir mineralais, todėl jie švelniai skleidžia savo natūralų, itin malonų kvapą.

Plaukų plovimui

Natūralios kosmetikos pasirinkimas plaukų priežiūrai tikrai didelis. Šampūną ir balzamą lengvai pasirinksite pagal savo plaukų tipą ir pagal tai, kokią problemą turite: plaukų slinkimas, pleiskanos ir kt. Taip pat galėsite išsirinkti maitinamąjį plaukų aliejų, kuris jūsų plaukams suteiks ne tik gražią išvaizdą, bet ir malonų vanilės ar kokosų aromatą.

Specialiai galvos odai ir plaukams prižiūrėti yra sukurtas ekologiškų nerafinuotų aliejų mišinys iš dygminų, medetkų, abrikosų, simondsijų (jojoba) ir kokosų. Šis mišinys padeda atstatyti pažeistą plauko struktūrą, stabdo plaukų lūžinėjimą, išsausėjimą, slinkimą, gydo galvos odą, reguliuoja jos riebalų pusiausvyrą.

Tačiau svarbiausia yra tai, kad norimo efekto pasiekti jūs galite pačios: įlašinus į šampūną, kondicionierių ar maitinamąjį aliejų šiek tiek norimo eterinio aliejaus, turėsite apsaugą nuo plaukų riebalavimosi, lūžinėjimo, galvos odos problemų ir t. t.

Aromaterapija

Aromaterapijai galima pasirinkti iš daugybės augalų kvapų, kurie yra autentiški gėlių, vaisių ar kt. aromatai, pavyzdžiui, greipfrutų, citrinų, mėtų, levandų, rožių, eukaliptų ir begalės kitų. Taip pat galėsite išbandyti specialias kvapniąsias žvakes ar malonų aromatą skleidžiančius smilkalus.

Tačiau esminis dalykas yra tas, kad visi šie eteriniai aliejai gali būti naudojami kvepalų gamyboje – sumaišius bet kuriuos jums patinkamčius aromatus, galėsite pasigaminti jūsų „nuosavus“ kvepalus. Kadangi aliejai yra nerafinuoti, jie išlaiko natūralų autentišką aromatą ir nedirgina jūsų odos.

 Ar  verta pirkti?

Tam, kad iš tiesų pasiekti norimo rezultato, reikia puikiai išmanyti turimos kosmetikos sudedamąsias dalis ir kiekvienos jų teigiamą poveikį ir funkcijas. Tam yra organizuojami specialūs nemokami seminarai, kurių metu nuo A iki Z aptariami kosmetikos komponentai , jų efektas, aptariama, kokia kosmetika slepiasi po garsių gamintojų „brandais“, konsultuojama taisyklingos kosmetikos naudojimo klausimais. O svarbiausia – seminaro metu suteikiama galimybė pačiam išbandyti kosmetines priemones, pamatyti jų sudedamąsias dalis bei, kas visų geriausia, pasidaryti savo norimą kosmetinę priemonę. Esama įsitikinimo, jog pačiam gaminant kosmetinį mišinį ar kvepalus, į juos yra įdedama dalis savęs, perduodama teigiama energija, todėl kremo ar kt. kosmetinės priemonės veikimas suaktyvėja.

Norimą kosmetinę priemonę galima gaminti pagal specialią instrukciją, tačiau visada galima įdėti savo norimų ingredientų. Visų pirma, tam, kad prisitaikyti mišinį prie savo odos ar kūno struktūros (pavyzdžiui, riebiai veido odai gydyti puikiai tinka kedro aliejus, todėl rekomenduojama šiek tiek jo įlašinti į gaminamą kremą) arba tiesiog įnešti norimo aromato (įlašinant kvapniųjų aliejų, pavyzdžiui, levandų eterinio aliejaus).

Reikia pastebėti, jog šių kremų nerasite parduotuvių lentynose, nes jie turi būti pagaminti. Juolab,kad juos pardavinėti jau pagamintus neracionalu, nes dėl jų sudėtyje esančių natūralių medžiagų jų galiojimo laikas nėra labai ilgas. Tačiau žinant kremo ir kt. kosmetinės medžiagos komponentus, visada galima paprašyti jį pagaminti arba atvykti į pardavimo vietą ir pačiam pasigaminti.

Kad medžiagos, įeinančios į kosmetines priemones, yra natūralios, liudija tai, kad kiekviena jų yra ištirta ir pažymėta Eko ženklu, be to, kai kurie ingredientai, pavyzdžiui, bičių korys, yra gaunami tiesiai iš Lietuvos ūkininkų. Tad baimintis, kad ši kosmetika yra nenatūrali, nėra pagrindo.

Galiausiai, reikėtų pastebėti, jog šios kosmetikos kaina yra pakankamai nedidelė, palyginti su didžiųjų kosmetikos platintojų ir gamintojų kainomis, todėl ji yra lengvai prieinama kiekvienam vartotojui. O jeigu už tą palyginti nedidelę kainą gaunama aukšta kokybė, verdiktas tik vienas – išbandyti verta!

Parengė Nina Ivanova

kremas, natūrali kosmetika, šampūnas

Naujausi komentarai
2012-03-10, 18:33
Štai ir praėjo vieneri netai, tapome www.muilokerai.lt, turime gausų ratą dėkingų klientų ir esame laimingi. O jūs?
Nerijus
2011-03-06, 18:31
Natūrali rankų darbo kosmetika - www.muilokerai.projektas.lt
2010-12-06, 14:40
o kur randasi? kur galima pasigaminti patiems ksometika ir t.t.
to biesas
2010-12-04, 13:29
Pudra irgi galima naudoti naturalia, jei pasidomesi, suzinosi, kad tokia egzistuoja ir kur ja rasti
biesas
2010-12-01, 15:42
Logikos tekste trūksta. Nu niekaip negaliu suprast kokiais galais naudot ekologišką kosmetikos prausiklį, kuris puikiai nuplauna riebų sluoksnį cheminės pudros :D
Ups I did it again.
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai