Now Reading
Orai: reikalai pagerės, bet tik trumpam

Orai: reikalai pagerės, bet tik trumpam

Orai: reikalai pagerės

Shutterstock nuotr.

Į Lietuvą lietų ir smarkų vėją atginęs Atlanto ciklonas ir artimiausiu metu jauks orus, tačiau nusimato ir nedidelis pagerėjimas. Jau šiandien vietomis dažniau džiugins pro debesis besižvalganti saulė, o rytoj vyraus nepastovus debesuotumas, lietus nebus labai gausus, pūs kiek ramesnis vėjas. Pirmoje savaitgalio pusėje debesys taip pat bus retesni, lietus kuklesnis, o sekmadienį galimi gausesni krituliai, bus truputį vėsiau.

Ketvirtadienį gausesnis lietus nuvilnis vakariniuose ir šiauriniuose šalies rajonuose, kitur debesys bus retesni, tarp jų žvilgtels saulė, o lietaus bus mažiau. Išsilaikys gūsingas vakarų, pietvakarių krypties vėjas. Vilniuje ir Kaune protarpiais trumpai palis, vyraus nepastovus debesuotumas. Dieną oras šils iki 11–12 laipsnių. Šiauliuose ne kartą nuvilnis lietus, tačiau antroje dienos pusėje debesų jau bus mažiau. Vyraus 11 laipsnių šiluma. Pajūryje debesys taip pat negailės lietaus, o po pietų dangus bus šviesesnis. Temperatūra kils iki 13 laipsnių.

Penktadienį orai jau bus visai neblogi. Nors lietaus dar sulauksime, jis nebus itin gausus, o danguje daug kur numatomi ir pragiedruliai. Naktį lietaus zona sieks pietinius šalies rajonus, dieną trumpi lietūs numatomi daug kur, vyraus nedidelis debesuotumas. Vakare gausesnis lietus pasieks vakarų, šiaurės vakarų Lietuvą. Pūs vidutinio stiprumo vakarų, šiaurės vakarų vėjas, tik pajūryje bus kiek vėjuočiau. Vilniaus ir Kauno apylinkėse naktį nuvilnis nedidelis lietus, bus apie 7 laipsnius šilumos. Dieną numatomi pragiedruliai, trumpai lynos. Oras šils iki 12–13 laipsnių. Šiauliuose pirma paros pusė bus giedra, termometrai fiksuos 5 laipsnius šilumos. Dieną numatomas mažas debesuotumas, nedidelis lietus. Temperatūra kils iki 11 laipsnių. Pajūryje dangumi praplaukiantys debesys vis šliūkštels lietaus, tačiau tarp jų įsiterps ir saulė, pūs gūsingas vėjas. Naktį bus apie 10, dieną apie 13 laipsnių šilumos.

Šeštadienio naktį dangus dažniau varvės vakarų ir šiaurės vakarų Lietuvoje. Dieną lietaus debesys apsilankys visur, temperatūra žymiai nesikeis. Pūs gūsingas pietvakarių krypties vėjas, ypač prie jūros. Vilniuje ir Kaune naktį vyraus mažas debesuotumas, temperatūra sieks 7 laipsnius šilumos. Dieną protarpiais palis, oras šils iki 12 laipsnių. Šiauliuose naktį be lietaus, vyraus 6–7 laipsnių šiluma. Dienos metu numatomas lietus, bus apie 10 laipsnių šilumos. Pajūryje dažnai varvės dangus, pūs nemalonus vėjas. Naktį temperatūra svyruos apie 10, dieną apie 12 laipsnių.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Sekmadienį įsismarkaus pietų krypties vėjas, numatomas apniukęs dangus ir gausesni krituliai, vėl smarkiau palis vakariniuose šalies rajonuose. Vilniaus ir Kauno apylinkėse bus debesuota. Naktį be žymesnio lietaus, temperatūra sieks 8–9 laipsnius šilumos. Įdienojus prapliups lietus, oras šils iki 11 laipsnių. Šiauliuose, pirmoje paros pusėje, lis mažiau, o dieną krituliai bus gausesni. Temperatūra svyruos apie 8–9 laipsnius šilumos. Pajūrį talžys smarkus vėjas, ypač pirmoje paros pusėje, tuo metu ir lis gausiau. Numatoma 10–11 laipsnių šiluma. Vakarėjant debesys lėtai sklaidysis.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, ateinančios savaitės pradžioje pūs vidutinio stiprumo vakarinių krypčių vėjas. Naktys bus vėsesnės, dienomis išsilaikys panaši temperatūra kaip ir savaitgalį. Sulauksime pragiedrulių, o lietus nebus itin gausus.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top