Kodėl Jūsų šuniui reikia bananų, mėlynių ir moliūgų?

Shutterstock nuotr.

Kol sporto klubai sudarinėja gardžias dietas šeimininkams, Lietuvos šunų mylėtojai nusitaikė į naują, bene tobulą meniu jų augintiniams: „Saldžiosios bulvės, obuoliai, žolelės, mėlynės ir netgi bananai kiekvieną keturkojo vakarienę gali paversti ne mažiau romantiška ar sveika negu Jūsų“, – skelbia šunų ėdalo „das Restaurant“ komanda ir kviečia iš naujo pažvelgti į jūsų augintinio gyvenimą.

Kodėl jūsų šuo valgo nenoriai?

„Tradicinės sauso pašaro granulės dažniausiai gaminamos iš grūdinių kultūrų ir tik labai nedidelio kiekio mėsos ar žuvies. Negana to – mėsos ar žuvies tame ėdale dažniausiai yra tik atliekos ir subproduktai“, - pasakoja „das Restaurant“ kūrėjas Jaunius Jakaitis ir priduria, kad visi šunys yra mėsėdžiai, prisitaikę prie mitybos, kurioje gausu mėsos bei nedidelis kiekis vaisių ir daržovių. Taigi nėra ko stebėtis, jei jūsų šuo ėdalą, kurio pagrindas ne mėsa, o grūdinės kultūros, valgo nenoriai. Tokiame maiste mažai šuniui kasdien reikalingų medžiagų, vitaminų, mikroelementų, todėl, patys šunis auginantys, „das Restaurant“ kūrėjai nusprendė, kad metas nutraukti tylą prie dubenėlių ir sukurti visiškai kitą kokybę, kurią įvertintų tiek šeimininkai, tiek jų augintiniai.

Viskas prasidėjo nuo kasdienių situacijų: „Kai tavo šuo žiūri į dubenėlį abejingu žvilgsniu ir vos pauostęs nueina šalin, supranti, koks paprastas ir akivaizdus yra poreikis: šuo irgi nori skanesnių, naujų, kitokių patiekalų!“. Būtent tokie netikėti priedai kaip bananai, mėlynės, žolelės bei jų deriniai su kruopščiai atrinkta paukštiena, žuvimi ar kita mėsa ir kuria skonį, kuris neatsibosta bei vilioja valgyti vėl ir vėl. Žinoma, viskas nesibaigia tik skonio paieškomis – kaip ir minėjo Jaunius, ypač daug dėmesio svarbu skirti ir ėdalo maistinei vertei: „Antiena svarbi šunio skydliaukei, širdžiai, akims. Ėriena – imunitetui, kraujui, uoslei. Siekėme, kad „das Restaurant“ patiekaluose mėsos bei žuvies kiekis būtų toks, koks reikalingas pilnavertei šuns mitybai, o sudėtyje neliktų vietos gliutenui, hormonams ar genetiškai modifikuotiems produktams. Vietoje jų – naudingos medžiagos, vitamiai bei mikroelementai. Kad garantuotume super premium ėdalo kokybę, patiekalus kurti patikėjome patyrusiems „šefams“ Vokietijoje“.

Patiekalą gali kurti ir pats šeimininkas

Lietuviai numatė ne tik išskirtinį patiekalų skonį, bet ir jų pateikimą: „Šunys visada nori valgyti kartu su mumis, valgyti tai, ką mes pagaminome savo rankomis, todėl nusprendėme šeimininkams suteikti galimybę patiekalą kurti patiems: šlapią maistą jūs galite praturtinti specialiais, atskirame indelyje kartu su pakuote pateikiamais pagardais. Pavyzdžiui, prie jautienos pridedamas sveikų daržovių pagardas su cukinijomis, moliūgais, erškėtrožių vaisiais ir agurkų griežinėliais, prie vištienos – pagardas su abrikosais, ananasais, mėlynėmis, obuoliais ir spanguolėmis. Taip ne tik garantuojamas pagardo šviežumas, bet ir galimybė pagardo dėti tiek, kiek norisi jūsų augintiniui, taip stiprinant ne tik jo sveikatą, bet ir jūsų tarpusavio ryšį“, – originalaus pateikimo idėją aiškina Jaunius.

Subalansuota atidžiau nei patiekalai žmonėms

Jaunius dalinasi įvairiomis klientų reakcijomis: „Vieni juokauja, kad mūsų augintinių mitybą jau lengviau subalansuoti negu mūsų pačių – juk, jei neturi laiko gaminti sau, parduotuvėje nerasi patiekalo, ant kurio etiketės surašyta, kiek pagal jūsų svorį rekomenduotina valgyti bei kokias naudas konkrečiai gausite. O čia nebūtina net į parduotuvę eiti – užsisakai internetu dasrestaurant.lt ir atveža jau kitą dieną“, – pasakoja šunų mylėtojas. „Mes didžiuojamės, kad sukūrėme naują, kitokią galimybę žmonėms savo augintinį maitinti skaniu, vertingu ir kokybišku maistu kasdien. Juk laimingi šunys – laimingi ir šeiminkai“, – sako Jaunius iš „das Restaurant“.

das Restaurant, kokybiškas šunų ėdalas, šuns ėdalas su mėsa, šunų ėdalas, šuo neėda

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai