5 priežastys, dėl kurių poilsiautojai renkasi Sardiniją

Sena istorija, įspūdinga gamta, skanus maistas ir itin turtinga kultūra – taip galėtų skambėti Italijos populiarumo receptas. Jis nesudėtingas, sutinkamas ir kitose šalyse, bet niekur kitur nerasite būtent tokios klasikinės, neblėstančio žavesio dermės. Be to, kiekvienas Italijos regionas pasiūlys savą šio recepto interpretaciją. Šįkart dėmesio centre – antra pagal dydį Viduržemio jūros sala Sardinija.

Gamta

Viduržemio jūros salos gamta – neabejotinai viena didžiausių Sardinijos stiprybių. Nors didieji salos paplūdimiai tikrai puikūs – baltas smėlis, turkio spalvos jūra, tolumoje – delfinai, vis dėlto verta paieškoti dar geresnio varianto – nuošalesnių, mažyčių paplūdimių. Čia žmonių nedaug arba visai nėra, o perregimas melsvas vanduo, šviesūs ir jaukūs tarp uolų įsispraudę paplūdimiai juos paverčia tarsi mažytėmis, nuo pasaulio atskirtomis rojaus salelėmis.

Maistas

Pekorinas – šis sūris yra žinomiausias Sardinijos maisto produktas. Labiau išalkusiems tiks ant iešmo keptas paršelis, sardinietiški įdaryti makaronai, na, o aštrių pojūčių mėgėjų nenuvils casu marzu – sūris su gyvomis sūrio musės lervomis.

„Sardai jums pasiūlys ir vietinio vyno bei sardinietiškų mirtų, pankolių, rožių žiedlapių ar labiau įprasto citrinų likerių“, – sakė Inga Aukštuolytė, tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ ryšių su visuomene ir rinkodaros skyriaus vadovė. Sardinijos virtuvė nenuvils mėsos, jūros gėrybių ir žuvies, daržovių mėgėjų.

Istorija

Bet kuriame Sardinijoje pamatyti privalomų dalykų sąraše rasite nuragus. Tai paslaptingi priešistoriniai akmeniniai statiniai, išsibarstę po visą Sardinijos teritoriją. Jų saloje yra net 7 tūkst. Spėjama, kad andai jie veikiausiai atliko gynybinę funkciją.

Kultūra

Botanikos sodas, romėnų amfiteatras, senamiestis – tai lankytinos vietos salos sostinėje Kaljaryje, kurį įkūrė dar finikiečiai (beje, šiame nedideliame mieste vyko ir vienas iš 1990 m. pasaulio futbolo čempionato etapų). O Algera ir Bosa atskleis senovinių Italijos miestelių jaukumą ir žavesį.

Kada keliauti

„Sardinijoje per metus maždaug 300 dienų būna saulėtos, todėl tai gera vieta tiems, kurie nori sulaikyti vasarą bei pabėgti nuo lietuviško rudens darganų. Rudenį Sardinijoje atslūgsta ir didieji karščiai, ir pagrindiniai keliautojų srautai – temperatūra tuomet vasariškai maloni, o jūra dar šilta“, – sakė „Tez Tour“ atstovė.

Tarptautinis kelionių organizatorius į Sardinijos sostinę Kaljarį vykdo tiesioginius skrydžius, tad vienintelis kelionės rūpestis – susikrauti lagaminą ir nepamiršti rudenį Lietuvoje vis rečiau nešiojamų akinių nuo saulės.
 

ką pamatyti Sardinijoje, kelionė į Sardiniją, Sardinija

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai