Į festivalį – nuraminti sielą ir išmokti naujų dalykų: „Yaga Gathering“ renkasi ne vien muzikos mylėtojai

Nepilkas Vilkas nuotr.

Kūrybinės ir saviraiškos erdvės tapo neatsiejama vasaros muzikos festivalių dalis. Tokios erdvės – viena iš festivalio „Yaga Gathering“ stipriausių pusių. Nuo gongų terapijos ir paskaitų apie permakultūrą, iki tantrinės jogos bei aitvarų kūrimo – anot organizatorių, nemaža dalis lankytojų čia atvyksta būtent dėl tokių veiklų.

Australiški gamtinės žemdirbystės ypatumai ir majų lėlės


„Festivalio svečiai, kurie domisi ne vien muzika, galės apsilankyti trijose pagrindinėse veiklų erdvėse: Dirbtuvių zonoje, Švietėjiškoje erdvėje bei Amatų kieme. Kur pirmiausia bėgsiu pati? Į meninius ir kūrybinius workshopus!“ – pasakoja Marija Luiza Švedaitė, koordinuojanti „Yaga Gathering“ kūrybines bei sveikatingumo erdves.


Domanto Kvedaro nuotr.

Ryšis su gamta – vienas kertinių prie Spenglos ežero vykstančio festivalio pamatų. „Yaga Gathering“ šiemet lankysis australų „Green Gaia Project“: šio kolektyvo atstovai rengs paskaitas apie gamtinę žemdirbystę, maisto demokratiškumo idėjas, pasakos apie globalizacijos tamsiąją pusę bei būdus įgalinti vietines bendruomenes.

Anot Marijos Luizos, kurdami šias erdves, organizatoriai siekia, kad lankytojai festivalį paliktų sužinoje ar išmokę kažko naujo. Kūrybinės dirbtuvės – tiesiausias kelias tą padaryti. Svečiai turės galimybę pasigaminti tradicinę majų lėlę, aitvarą, piešti chna dažais ant kūno, sukurti unikalius smilkalus ar kaleidoskopą.


Domanto Kvedaro nuotr.

Linksminimuisi ir sveikatingumui – pakeliui

Visi, kurie domisi sveiku gyvenimo būdu, bus kviečiami užsukti į Švietėjišką erdvę. Tradiciškai, „Yaga Gathering“ siūlys išbandyti ne vieną jogos rūšį: klasikinę jogą, tradicinę tantrinę jogą, jogą gyvame garse, netgi jogą su gongais.

Aktyviau nusiteikę dalyviai galės dalyvauti viešose capoeiros treniruotėse, kurias ves kolektyvas „Capoeira Lietuva“. Capoeira – tai afrobrazilų kovos menas, derinantis kovos, šokio, akrobatikos, muzikos ir netgi teatro elementus. Tuo tarpu grupė „Šokio laboratorija“ kvies atlikti improvizacines bei kūrybines užduotis ir tokiu būdu tyrinėti kūno santykį su gamta, atrasti naujus judėjimo būdus.

„Galiu jus užtikrinti – šiame festivalyje, kaip niekur kitur, dera linksmybės ir sveiko gyvenimo būdo idėjos,“ – tvirtina Marija Luiza.


Karolio Bingelio nuotr.

Festivalis „Yaga Gathering“ vyks rugpjūčio 3-7 d., prie Spenglos ežero Dzūkijoje. Programa ir daugiau informacijos – oficialioje svetainėje ir Facebook paskyroje.

festivaliai, muzikos festivaliai, vasaros festivaliai, Yaga, yaga gathering

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai