Australų muzikos kūrėją RY X Vilniuje pasitiks Eglė Sirvydytė

M. Penkutės nuotr.

Metas dar labiau paryškinti raudoną apskritimą, žymintį liepos 4-ąją. Pranciškonų vienuolyno kieme tą vakarą įvyks vienas svarbiausių šios vasaros koncertų. Šiandien paaiškėjo, kad australų muzikos grynuolį RY X Vilniuje pasitiks daug talentų savyje talpinanti kūrėja Eglė Sirvydytė. Būtent Eglę iš tuzino kitų išsirinko australas ir jį atstovaujanti agentūra.

Eglė Sirvydytė - Crosses (José González Cover)

Idėja, kad lietuvių talentai turėtų dalintis viena scena su čia atvykstančiais užsienio artistais yra patikrinta ir graži. Bilietus į RY X koncertą nusipirkę melomanai pirmieji išgirs naujas jos idėjas ir muziką. Taip vietoj vieno koncerto vilniečiai ir miesto svečiai gaus net du pasirodymus.

„Po nuostabių kelionių po pasaulį supratau ir patyriau, kad iš tikro, tikroji muzika (kaip ir gyvenimas) yra būsena, tiksliau - tai, kas iš būsenos transliuojama. Todėl jei dabar tektų koordinačių ašyje pažymėti tuos matematinius muzikinius taškus r y ir x, taškus dėčiau ten, kur čiut aukščiau kasdienybės ir kur tikrai arčiau tos amžinybės. Muzika kaip ir skonis (ne tik proto, bet ir širdies) - arba patinka, arba ne. Arba eini, arba ne. Į koncertą, įrašą, gilyn. Nori pabūti, arba ne. RY X pasaulis labai nostalgiškas, lyg jūros bangos kritimas. Klausant spėji pamiršti, kur ji pradėjo lūžti, ir ar jau susiliejo su vandeniu, ar dar ne. Nesinori niekur skubėti, nei paskubom „praskrolinti“ kūrinio, nei paskubom sulaukti kito įdomesnio harmos vingio - visko užtenka. Nes kai muzika ateina labiau iš būsenos, o ne iš proto konstruktų, detalės jau ir nebe labai svarbu. Ačiū RY X, kad atvyksta. Laukiu jo koncerto ir susitikimo“, - šia galimybe džiaugėsi Eglė Sirvydytė.

Eglės Sirvydytės talentais abejoti nereikia. Ji kažkuo panaši į RY X – nuostabiai veikli ir kūrybinga. Ji daug keliauja, ieško, kuria, moko, dėsto, padeda kitiems, dirba su įvairių sričių menininkais ir nevyriausybinėse organizacijose. Jos sąskaitoje – du albumai su „mmpsuf“, krūva singlų, klipų, remiksų ir kitų patirčių su kitais kūrėjais. Šios kūrėjos balsas ir akcentas tapo skiriamuoju Eglės ženklu. Ji tikra ir vaiski.

Downtown Party Network ft. Eglė Sirvydytė - Space Me Out

Visai neseniai Eglė buvo įvertinta ir kino industrijos žmonių. Hipnotizuojančio balso savininkė pelnė „Sidabrinės gervės“ apdovanojimą už geriausią kompozitoriaus darbą. Ji, Denisas Zujevas iš „Fusedmarc“ ir Jurga Šeduikytė sukūrę muziką animaciniam filmui „Kaukai“.

„Labai džiaugiuosi, kad Eglė atkreipė RY X dėmesį ir sutiko surengti tokį pasirodymą. Man jos balsas visada buvo ir bus vienas gražiausių moteriškų vokalų Lietuvoje. Jis lygiai taip pat puošia ir elektroniką, ir gyvais instrumentais atliekamą muziką. Laukia gražus vakaras ir dviejų išskirtinių kūrėjų pažintis. Eglė ir RY X prisijaukins Pranciškonų vienuolių rūmų erdvę ir sustabdys laiką“, - sakė muzikos agentūros „8 Days A Week“ partneris Martynas Butkevičius.

„mmpsfu“ pasirodymas „LRT Opus Ore“ projekte

Pats RY X baigė naujo vaizdo klipo filmavimo darbus Meksikoje ir grįžo į Europą. Šiuo metu jis tęsia albumo „Dawn“ pristatymo turą ir su koncertais aplankys ne vieną vasaros festivalį. Šiame koncertų ture RY X laukia „Tauron Nowa Muzyka“, „Days Off Festival“, „Citadel“, „Montreux Jazz Festival" ir kitų Europos festivalių scenos. Į Vilnių RY X ir jį lydinti komanda atvyks koncerto dieną iš Ukrainos. Tai bus vienintelis šio kūrėjo pasirodymas Baltijos šalyse, todėl renginyje tikimasi sulaukti nemažai gerbėjų iš kaimyninių šalių.

RY X viešnagę Vilniuje pristato muzikos agentūra „8 Days A Week“. Ši kompanija jau jums atvežė Benjaminą Clementine’ą, Jose Gonzalezą, Tricky, Jessy Lanzą ir kitus. Vien liepą ši tolyn žvelgianti agentūra jus kviečia į garsios britų roko grupės „Foals” koncertą Kalnų parke ir JAV grupės „Cigarettes After Sex” koncertą Pranciškonų vienuolyno kieme.

8 Days A Week, eglė sirvydytė, geri koncertai, koncertai Vilniuje, muzika, RY X Vilniuje

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai