Originaliais darbais Druskininkuose garsėjanti floristė: „Nedidelis miestas verslui turi savų pranašumų“

Ingos Kavolynaitės-Gembickienės asmeninio archyvo nuotr.

Vasara – pats darbymetis ne tik vestuvių planuotojams, muzikantams, bet ir floristams, be kurių darbo šiuolaikinėse vestuvėse apsieinama retai. Dažna pora, norinti stilingos ir puošnios šventės, puošybos dalį patiki profesionalams.

„Šiuolaikinės vestuvės skiriasi nuo tų, kurios vykdavo prieš kelis dešimtmečius. Natūralu, kad keičiasi tradicijos ir žmonių požiūris į šventę. Šiuo metu daug dėmesio skiriama detalėms, kurios anuomet buvo visiškai nesvarbios. Šiuolaikines vestuves jau sunku įsivaizduoti be gėlių ir kitų puošybos elementų. Ne tik vestuvių, bet ir kitų švenčių puošybai skiriama vis daugiau dėmesio“, – sako floristė, „Gėlių galerijos“ įkūrėja Inga Kavolynaitė-Gembickienė.

10 metų floristikos srityje dirbanti I. Kavolynaitė-Gembickienė papasakojo apie naujausias vestuvių floristikos tendencijas, pasidalijo patarimais, į ką svarbu atkreipti dėmesį renkantis vestuvines floristines dekoracijas, atskleidė nuosavo verslo subtilybes ir kurie – vyrai ar moterys – yra dažnesni gėlių pirkėjai.

Vaikystės pomėgis virto mėgstamu darbu

Kodėl floristika? Atsakymą į šį klausimą I. Kavolynaitė-Gembickienė randa prisiminusi vaikystę. „Man visada patiko gėlės, gamta ir kūryba. Užaugau mažame kaimelyje apsupta gamtos. Prisimenu, močiutė darželyje augindavo gėles, o aš paslapčia jas skindavau, iš jų rišdavau puokšteles, ir su drauge žaisdavome – aš būdavau gėlių pardavėja, o ji – pirkėja“, – prisiminimais dalijasi pašnekovė, kuri vos tik baigusi mokyklą vieną iš savo vaikystės pomėgių netrukus pavertė mėgstamu darbu – ėmė dirbti gėlių salone floriste-pardavėja.

„Per visus darbo metus teko dirbti trijuose gėlių salonuose, tačiau visada svajojau apie nuosavą verslą. Svajones pradėjau įgyvendinti prieš porą metų“, – pasakoja Inga, kuri su darbu derino ir sėkmingai baigė verslo vadybos ir viešojo administravimo studijas, specialiuose kursuose įgijo papildomų įmonės darbo organizavimo žinių.

Po lygiai žinių ir meninių gabumų

Pašnekovės manymu, floristika – viena gražiausių meno rūšių. Tai kartu ir amatas, kuris reikalauja kūrybingumo ir žinių. Jos manymu, žmogus, norintis sėkmingai dirbti šioje srityje, pirmiausia turėtų be galo mėgti gėles ir mokėti gražiai jas pateikti, turėti estetikos pojūtį, meninių gabumų, jam turėtų nestigti fantazijos. „Tačiau vien to neužtenka, nes reikia turėti ir atitinkamų žinių, kad galėtum dirbti profesionaliai ir kokybiškai. Tarp žinių ir meninių gabumų aš dedu lygybės ženklą“, – pažymi pašnekovė.

Kaip ir daugelyje meninių gabumų reikalaujančių sričių, floristikoje, Ingos nuomone, labai svarbu išsiskirti iš kitų ir rasti savitą braižą. „Tai visuomet buvo mano tikslas. Nenorėjau būti tiesiog paprasta gėlių pardavėja. Siekiau ir toliau siekiu tapti kūrėja, kurios darbai mėgstami ir vertinami klientų“, – sako pašnekovė.

Siekdama išskirtinumo savo kuriamas puokštes ji papildo įvairiais priedais, kuriuos galima rasti gamtoje. Vasaros metu pati augina įvairias vasarines gėles ir kitus augalus, jais papildo puokštes arba juos panaudoja kurdama dekoro elementus.

Puokščių kūrimas – tik viena iš daugybės veiklų

Manantieji, kad floristės darbas apsiriboja tik puokščių kūrimu, turbūt nustebs – I. Kavolynaitė- Gembickienė ne tik kuria įvairias puokštes, kompozicijas, gėlių dėžutes (žmonių itin mėgstamos gėlių dėžutės su skaniais priedais), gėlėmis dekoruoja vestuves ir kitas šventes, bet ir pati pristato gėles į pageidaujamą vietą, taip pat gamina popierines dekoracijas: fotosieneles, dideles pastatomas gėles, kurios tinka krikštynų ar kitų švenčių fotosesijoms. Žmonės kreipiasi į Ingą netgi šventėms prireikus momentinių fotoaparatų, palapinių.

Pašnekovė neslepia – dirbti nuosavame versle nėra taip lengva, kaip gali pasirodyti iš šalies. „Pati esu atsakinga už visą savo veiklą: bendrauju su klientais, derinu užsakymus, užsakinėju reikiamas gėles, kuriu ir į reikiamą vietą pristatau puokštes, dirbu visus kitus smulkius darbus, – teigia I. Kavolynaitė-Gembickienė, kuri darbinę veiklą derina su dviejų mažų vaikų auginimu. – Derinti darbą ir šeimą, kai augini du mažus vaikus, nėra lengva. Be artimųjų pagalbos prižiūrint vaikus turbūt dirbti būtų daug sunkiau.“

Moteris sako, kad anksti atrasta mėgstama darbinė veikla jai suteikia labai daug – pirmiausia saviraišką, kūrybinę laisvę, džiaugsmą kurti ir kitas geras emocijas. „Kartu jaučiu ir didelę atsakomybę klientams, nes visuomet nerimauju ir jaudinuosi, ar užsakyta puokštė jiems patiks, ar atitiks visus lūkesčius. Ypač didelę atsakomybę jaučiu dėl vestuvinių užsakymų – juk gėlės tokioj šventėje yra vienas svarbiausių akcentų“, – sako floristė.

Nedidelis miestas – ne kliūtis verslui

Druskininkuose gyvenanti I. Kavolynaitė-Gembickienė teigia, kad šis miestas išties tinkamas floristikos verslui ir minčių ieškoti verslo galimybių didmiesčiuose jai kol kas nekyla: „Labai myliu Druskininkus. Man patinka čia dirbti. Nors tai nedidelis miestas ir jame yra nemažai gėlių salonų, bet man tai netrukdo vykdyti savo veiklos. Aplink Druskininkus gausu įvairių kaimo turizmo sodybų ir kitų puikių vietų vestuvėms bei kitoms šventėms švęsti. O kokie nuostabūs yra miesto santuokų rūmai! Dėl šių priežasčių daug žmonių renkasi vestuves švęsti būtent čia.“

Pasak klientų komplimentų dėl floristikos darbų originalumo sulaukiančios I. Kavolynaitės-Gembickienės, vienas didžiausių mažų miestų pranašumų – iš lūpų į lūpas sklindanti reklama, kuri yra pati efektyviausia. „Gražūs ir šilti atsiliepimai yra geriausia motyvacija dirbti ir įrodymas, kad einu tinkamu keliu ir kad mano kūryba patinka žmonėms“, – sako pašnekovė, kurios kurtuose darbuose gausu ryškių spalvų, dažnai netikėtų, tačiau akiai itin malonių skirtingų augalų rūšių ir spalvų derinių.

Panašu, kad ir pačios floristės gyvenimas ne ką mažiau spalvingas už jos kūrybą. „Šeima, mėgstamas darbas, tikslų siekimas ir svajonių įgyvendinimas – visa tai man teikia laimę ir daro gyvenimą spalvingą“, – teigia pozityvumo nestokojanti pašnekovė.

Žmonės vis labiau ima vengti kičo

Floristikos srityje dešimtmetį dirbanti I. Kavolynaitė-Gembickienė teigia, kad, kaip ir visose srityse, floristikoje mados ir tendencijos nuolat keičiasi. Pasak jos, tai ypač atsispindi vestuvinės floristikos, kitų švenčių dekoravimo srityje. Taip pat keičiasi sveikinimo puokščių dizainas, naudojamos naujos medžiagos, floristiniai priedai. Vis dėlto Inga savo kūryboje stengiasi kuo mažiau naudoti sintetinių priedų, juos pakeisti natūraliomis medžiagomis.

Pasak pašnekovės, ilgainiui keičiasi ir klientų poreikiai: „Pastebiu, jog žmonės tampa išrankesni teigiama prasme – jie dažniau renkasi originalias, stilingas puokštes, kompozicijas, pradeda vengti kičo. Žmonėms nebepakanka tiesiog įteikti bet kokių gėlių, jie nori nustebinti išties gražiomis gėlėmis.“

Viena iš naujovių, kurias pašnekovė panaudoja savo kūryboje, – dabar ypač madingos ir populiarios gėlių kompozicijos dėžutėse, kurias ji papildo įvairiais skaniais priedais.

Moterys gėles užsako dažniau

Paklausta, kas vis dėlto dažnesni gėlių pirkėjai – moterys ar vyrai, – I. Kavolynaitė-Gembickienė šiek tiek nustebina: „Nors iš pirmo žvilgsnio atrodytų, kad turėtų būti atvirkščiai, tačiau didesnę dalį – apie 70 proc. – mano klientų sudaro moterys. Vyrai užsakinėja daug didesnes ir įspūdingesnes puokštes, kurios dažniausiai būna skirtos nustebinti jų mylimosioms (jas itin malonu kurti, nors tai kartais reikalauja nemažai fizinių pastangų). Na o moterys užsakinėja visoms progoms, dažniausiai gimtadieniams, jubiliejams, vestuvėms.“

Tobula tai, kas paprasta

Kai kurie floristai nemėgsta vadinamųjų lauko gėlių ir renkasi tik tokias, kaip rožės, kalijos, orchidėjos ir pan. I. Kavolynaitė-Gembickienė, priešingai – teigia, kad vadinamosios lauko gėlės – jos mėgstamiausios. Ir išties pažvelgęs į Ingos puokštes nustembi, kad galima sukurti nuostabų grožį net ir iš mūsų laukuose mažai kieno akį patraukiančių augalų, puikiai suderinti juos su prabangesnėmis gėlėmis.

„Tiesiog dievinu vadinamąsias lauko gėlių puokštes. Man jos atrodo tobulos. Vasaros sezono metu tai – ideali puokštė bet kokia proga. Žinoma, jei einate į solidų jubiliejų, tada prabangesnių gėlių puokštė gal tiktų labiau, – teigia pašnekovė, paklausta, ar lauko gėlių puokštės tinka bet kokioms progoms, ir priduria: – Lauko gėlių stiliaus puokštes puikiai galima panaudoti net vestuvėse, ypač jei jos yra „rustic“ stiliaus ir vyksta kaimo turizmo sodyboje. Tokiais atvejais tai – tobulai šventės temą atitinkančios gėlės.“

Vestuvių floristika: tendencijos ir patarimai

Pasak I. Kavolynaitės-Gembickienės, vestuvių (ir ne tik) puošyboje dabar itin populiarios puokštės aukštose vazose, marsalos spalva ir pastelinės spalvos, bijūnai, bijūninės rožės. Šių metų spalva paskelbta žalia, todėl dekore itin populiarūs šios spalvos elementai. Taip pat mėgstami fotokampeliai, fotosienelės. Žinoma, ir klasika niekuomet neišeina iš mados.

Jauniesiems, patiems planuojantiems vestuves ir besirūpinantiems puokštėmis bei šventės puošyba, floristė pataria atsižvelgti į keletą esminių dalykų: „Renkantis nuotakos puokštę patarčiau atsižvelgti į aprangą (koks bus suknelės modelis, audinys, kaip ji bus dekoruota), į nuotakos išvaizdą (figūrą, ūgį), į sezoniškumą (geriausiai atrodo puokštės, pagamintos iš tam sezonui būdingų gėlių ir priedų), į šventės stilių. Trumpiau tariant, puokštė turėtų derėti prie bendro nuotakos įvaizdžio. Taip pat svarbu, kad nuotakos ir liudininkės bei pamergių puokštės būtų suderintos tarpusavyje. Visas šventės dekoras turėtų būti vientisas. Renkantis gėlių dekorą patartina apsvarstyti, kas derės prie salės ar sodybos, kurioje vyks šventė.“

Gėlės – išreikšti daugybei skirtingų jausmų

Yra manančių, kad dovanoti gėles – banalu, neįdomu ir moters jomis nebenustebinsi. „Aš tikrai nemanau, kad gėlės gali būti banali dovana, – su tokia nuomone nesutinka I. Kavolynaitė- Gembickienė. – Kiekviena moteris nudžiunga gavusi gėlių. Jas galima dovanoti ne tik per gimtadienius ar kitas šventes – nudžiuginti galima ir be ypatingos progos. Gėlės gali tapti meilės, pagarbos, simpatijos, padėkos, atsiprašymo simboliu.“

Pašnekovės manymu, nebūtinai tam reikia prabangių ir brangių gėlių – pavasarį ar vasarą galima patiems sukurti nuostabių puokščių, kompozicijų iš to, ką matome aplink. „Gražiausi dalykai yra paprasti ir natūralūs“, – įsitikinusi floristė.

floristika, gėlės Druskininkuose, gėlės vestuvėms, Gėlių galerija, gėlių puokštės, Inga Kavolynaitė Gembickienė

Naujausi komentarai
2024-01-30, 09:11
I was so impatient to carry out some necessary research about crypto training and investing buzz. Unfortunately for me, I invested 65,000 GBP worth of bitcoin with a fraudulent company. I was happy to watch my account grow to 240,000 GBP writhing a couple of weeks.
But I didn't realize I was dealing with a scam company, until I tried an attempt to withdraw. I made a withdrawal request, and notice my account as suddenly blocked for no apparent reason. I tried contacting customer support, but all to no avail. I needed my money back, at all cost, because I could not afford to let it go. So I tried all possible means to make sure I recover my scammed bitcoin. I did a lot of online research, and tried to see if there were other people who had any similar experience. I stumbled upon a cryptocurrency forum were couple of people mentioned that they had been through the same process but were able to recover their lost cryptocurrency funds with help of [email protected].
so i file a report and he was able to help me get back all my lost funds within 3hrs indebted to him. Apart from trying to express my gratitude to them once again using this medium, I will recommend anybody who wants to recover scammed bitcoin, stolen cryptocurrency, funds lost to binary option forex, investment and any other form of online scam, reach out to [email protected] and website:https://wzardgarryspeedhac.wixsite.com/my-site-1 WhatsApp +1(321)3890598
2023-10-07, 03:29
Hello, this is rick i want to share my testimony about Dr mahlangu how he help me bring back my ex wife back.i had issue with my wife when i started going out with a female colleague and coming back late this went on for long i started cheating with her on my wife. finally my marriage hit the rock bottom and my wife left with our two kids. I try my possible best to bring her back because i started missing her and the kids, i even stop seeing my colleague but my wife wont come back.so i search for help on the internet i came across an article about Dr mahlangu i reach out to him for help explain my situation to him and he promise to help me. i did everything he ask me to do and after 24 hours of casting a reuniting love spell my wife called me and said she is sorry that she miss me alot,now we are back together and a happy family,thank you Dr mahlangu for bringing my family back together. if you have any issue regarding love and family problem contact Dr mahlangu on whatsapp : +27787390989 Email: [email protected]
2023-08-20, 21:23
This is a very happy day of my life with the help PRIEST WISDOM has rendered to me by helping me to get my divorce husband back with his magic power and love spell. I was married for 8 years and it was so terrible because my husband was really cheating on me, and was seeking a divorce but when I came across the PRIEST WISDOM page https://supernaturalspell21.blogspot.com/   on the internet on how he helps so many people to get their ex back and help fixing relationships and make people happy in their relationships. i explained my situation to him and then seek his help but to my greatest surprise he told me that he will help me with my case and here i am now celebrating because my Husband has change totally for good he started begging me to forgive him that he is very sorry for everything, i was really surprised and was also happy, so that was how i forgive him and now we are living together happily than ever before and He always want to be by me and can not do anything without my present. I am really happy with my marriage, what a great celebration. Thank you to PRIEST WISDOM who helped me a lot, if you need his help you can contact him through email [email protected] Website https://web.facebook.com/PRIESTWISDOM11 call or WhatsApp +2348124644470 ...
2023-08-16, 17:39
hello everyone i want to use this mediume to recommend www~ethicsrefinance~com for they did a successful hack for me and i recieved $65,500,00 through their bank wire transfer, without stress or delay. Am forever grateful to them for helping me because, with the cash i was able to pay for my sick wife medications , you can also contact them if you are need of money or you need a hack to recover your stolen funds ......CONTACT..INFO..,WWW. ETHICSREFINANCE. COM...,ethicsrefinance @gmail com

You can also contact them for the service below

*Recover lost/stolen crypto

* BLANK ATM CARD

* Western Union/MoneyGram Transfer

* Bank Transfer

* PayPal / Skrill Transfer

* Crypto Mining

* CashApp Transfer

* Bitcoin Loans
2023-08-03, 15:40
Fixing my credit with the help of H A C K M A V E N S CREDIT SPECIALIST was the best thing that has happened to me this year, it was fast and easy. At first, I thought it to be a scam, but they proved me wrong by shooting up my F I C O score from 553 to 785, cleared all outstanding debt worth $25,000 and cleared derogatory, repossessions, and collections from my credit profile in less than 8 working days. All I did was contact them through the contact details I got from other good reviews about them online EMAIL: H A C K M A V E N S 5 @ G M A I L. C O M or Call/Text/WhatsApp: [+ 1 (2 0 9) 4 1 7 – 1 9 5 7]. Thank you!!
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai